Beter gevonden met Google Shopping

Heb jij Google Shopping nodig? Scan nu je website!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Google Shopping – Hoe werkt het?

Google Shopping is een onderdeel van Google Ads (voorheen AdWords) en wordt gebruikt voor het promoten en verkopen van producten. Deze producten worden inclusief prijs afgebeeld boven of naast de zoekresultaten. De Shopping zoekmachine van Google zorgt voor meer aankopen.

Potentiële klanten kunnen immers heel gemakkelijk zoeken en producten van verschillende aanbieders vergelijken. Meer kliks, meer bezoekers en meer rendement. Daar helpen onze professionals van Onwise Internet Marketing je graag bij.

Met Google Shopping zijn je producten direct visueel zichtbaar op relevante zoektermen

Wat is Google Shopping?

Dit is een vorm van adverteren in Google waarbij je het direct als afbeelding – inclusief de prijs – bovenin de zoekresultaten van Google komt te staan. Het zijn dus advertenties met productvermeldingen die worden weergegeven wanneer iemand via Google naar een bepaald product of dienst zoekt. Platformen Google Ads en Google Merchant Center maken dit mogelijk.

Wie op zoek is naar een bepaald product, is sneller geneigd direct te klikken als het gezochte product meteen zichtbaar is. Je kunt immers in één oogopslag zien wat een bepaalde aanbieder je te bieden heeft. Zodoende kan de zoeker gemakkelijk voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kiezen.

Alleen relevante bezoekers

De consument klikt alleen bij oprechte interesse op je product. Alleen relevante bezoekers vinden jouw Google Shopping advertenties. Dát is een groot voordeel voor jou als aanbieder. Op de reden van dit voordeel komen we later terug.

Waarom inzetten op Google Shopping?

 • Jouw product is als eerste bovenaan of naast de zoekresultaten prominent zichtbaar (met productfoto).
 • Geïnteresseerden komen direct op de productpagina in jouw webshop/op jouw website terecht van het product waar ze interesse in tonen.
 • De shopping advertentie zorgt voor een hoge kwaliteit leads: de bezoeker heeft al een keuze gemaakt voor jouw webshop wanneer hij of zij deze bezoekt.
 • Het aankoopproces wordt verkort en vereenvoudigd.
 • Je adverteert op productniveau. Erg specifiek en relevant, dus.
 • De kosten per klik liggen lager dan bij tekstadvertenties
Internet marketing bureau

Meer uit je advertenties halen?

Vul de url van je website in en laat gratis de advertentiekansen onderzoeken, of een Google Ads audit uitvoeren!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Boven de zoekresultaten

Voorheen stonden de Google Shopping advertenties altijd naast de zoekresultaten. Dat komt vandaag de dag steeds minder vaak voor. Tegenwoordig staan ze voornamelijk boven de zoekresultaten. Ook boven de niet-betaalde zoekresultaten. De bezoeker kan er dus niet omheen.

Google Shopping

Hoe werkt Google Shopping?

Google Shopping werkt als volgt. Iemand die op zoek is naar een bepaald product, voert een zoekterm in Google in. Bijvoorbeeld: Dames fiets. Google toont vervolgens een overzicht van de verschillende aanbieders van het product waarvan Google denkt dat jij het zoekt. Inclusief foto, eigenschappen en natuurlijk de prijs.

Middels deze advertenties kan de geïnteresseerde gemakkelijk prijzen van verschillende webwinkels vergelijken. Vervolgens kan doorgeklikt worden naar de pagina van de site zelf.

Google Shopping zorgt voor meer kliks, aankopen en rendement

Google Merchant center en Google Ads account

Om jouw producten zichtbaar te krijgen in de zoekresultaten als Google Shopping-item moet je de informatie van een product doorgeven aan Google. Dit doe je door een account aan te maken bij het Google Merchant Center en in te loggen.

Vervolgens kan je het Merchant Center account koppelen aan je Google Ads account. Via hier kan je ten slotte een campagne opzetten voor je product. Je bent klaar om aan de slag te gaan.

Product feed

Voor een succesvolle Google Shopping campagne heb je een product feed nodig. Dit is de manier waarop je alle producten aanlevert bij Google Ads(ense) (voorheen AdWords). Hierbij zijn de formulering van de van productnamen, de aanwezigheid van EAN-codes en artikelnummers van groot belang.

Alle gegevens van de producten worden immers ingeladen vanaf de website. Daarom is het voor adverteren zo belangrijk om over goede en volledige productinformatie te beschikken.

Kosten van Google Shopping

De kosten van Google Shopping campagnes zijn afhankelijk van de hoeveelheid producten waarmee je wil adverteren. Er wordt een berekening gemaakt op basis van hoeveel budget er nodig is voor een optimaal mogelijk resultaat. De kosten worden, net als bij Google Ads, betaald per click. Echter geldt wel dat de aanbieders met de hoogste bedragen vooraan staan.

Daarnaast moet je een eenmalig bedrag betalen voor het Merchant center en het Google Ads account.

Google Ads audit aanvragen? Vul je url in!
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Wil je graag meer informatie over de adverteerfunctie Google Shopping? Neem dan gerust contact op met onze Google Shopping experts. Zij vertellen je vrijblijvend alles over de mogelijkheden van Google Shopping.

Daarnaast helpen ze je graag bij het gebruiken van deze adverteerfunctie voor een betere online verkoopstrategie van jouw producten. Maak hiervoor gerust een afspraak met één van onze online marketing adviseurs om te kijken wat goed bij jouw online wensen past. Maak een afspraak voor een adviesgesprek door te bellen naar 0854 0199 00.

Vul de website scan in om er in de tussentijd achter te komen hoe je website scoort.

Vrijblijvende offerte Website analyse

Een greep uit onze online marketing diensten

Veelgestelde vragen over zoekmachine adverteren

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine adverteren wordt ook wel SEA genoemd. Dit is een manier waarop je heel gericht jouw doelgroep kunt bereiken door middel van betaald adverteren in zoekmachines. Tekstadvertenties, video-advertenties, shopping ads, beeldadvertenties en meer. Plan een vrijblijvend adviesgesprek (op locatie) in met onze adviseur voor meer informatie over zoekmachine adverteren.

De volgende diensten vallen bij ons onder Zoekmachine Adverteren:

Wat kost SEA?

Je betaalt een vast bedrag voor elke keer dat een bezoeker op je advertentie klikt. Niets meer en niets minder. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van een aantal factoren. Doorgaans betaal je tussen de 0,01 en 4,00 euro per klik. Doordat je een dagbudget kunt instellen, betaal je nooit te veel. Geen verrassingen achteraf, dus. Wel zo prettig! Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor SEA.

Wat zijn SEO en SEA?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. SEA betekent Search Engine Advertising, ook wel zoekmachine adverteren genoemd. Er is een duidelijk verschil tussen SEO en SEA, ook al lijken deze termen voor jou misschien op elkaar. SEO heeft betrekking op de onbetaalde zoekresultaten. Daarentegen wordt met SEA de betaalde zoekresultaten bedoeld. SEO is een lange termijn traject, terwijl je met SEA snel resultaat behaalt. Meer informatie over SEO vind je hier.

Waarom zoekmachine adverteren?

Dankzij zoekmachine adverteren (SEA) staat de advertentie van jouw website direct helemaal bovenin de zoekresultaten. Hierdoor word je beter gevonden op zoekwoorden die belangrijk zijn voor jou als MKB’er. Je vergroot je bereik, relevantie, vindbaarheid én hebt controle over het budget.

Waar liggen jouw uitdagingen?

Vraag nu de gratis Google Ads audit aan!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.