Een van oorsprong Nederlandse grootmacht in internationale dienstverlening

Het internationaal gerenomeerde transportbedrijf Raben Group is een van oorsprong Nederlands transportbedrijf en inmiddels een grote speler in de wereld van de logistieke dienstverleners, met vestigingen in 15 Europese landen, ruim 12.000 mensen in dienst, meer dan 90 jaar ervaring en ongeveer 1.6 miljoen vierkante meter aan warehouseruimte. Met een brede vloot aan transportmiddelen, een groot netwerk en vele warehouses levert Raben Group een dienstverlening van de hoogste kwaliteit. Sinds begin 2020 werken we samen met Raben aan de groei van de online vindbaarheid en met succes! We zijn erg trots op onze samenwerking met dit internationale topbedrijf en het succes dat we samen behaald hebben.

0
%
Stijging in conversies
0
%
Stijging in organisch verkeer
0
%
Stijging in conversiepercentage

Van obstakels op de weg naar groei

In februari 2020 kwam Raben Group bij Onwise terecht met het vraagstuk hoe ze hun online vindbaarheid konden verbeteren. Ondanks dat ze als internationaal transportbedrijf al erg bekend waren, was er nog veel terrein te winnen op online gebied. Zo waren de SEO-posities op vele belangrijke zoektermen ondermaats en was er meer autoriteit nodig op het Nederlandse Raben domein. Daarnaast hebben we voor Raben ook een uitgebreide strategie op maat toegepast voor Google Ads. Raben Nederland was nog niet actief via Google Ads, waardoor er een grote doelgroep nog niet goed genoeg aangesproken werd. In de loop van 2020 hebben we Raben Nederland ook nauw bijgestaan met de overgang naar hun nieuwe website. Zo hebben we ervoor gezorgd dat de overgang weinig tot geen negatieve effecten had op de organische vindbaarheid van het transportbedrijf.

2023: Verdere groei en aangescherpte focus

Na jaren van stabiele groei, hebben we in de loop van 2023 met een aangescherpte focus op internationaal transport, de resultaten nog verder kunnen verbeteren. Zo hebben we de kosten per conversie kunnen verlagen binnen Google Ads, staan we op veel meer zoekwoorden in de top 3 en hebben we het aantal bezoekers naar de website meer dan verdubbeld ten opzichte van 2022. Kortom, de nieuwe strategie werpt zijn vruchten af en Raben Nederland ziet daardoor een stabiele groei in online aanvragen. Daarnaast blijft het verbeteren van de domeinautoriteit een belangrijk onderdeel van de strategie. Kortom, een mooie all-round strategie die leidt tot fantastische resultaten.

Door Onwise zijn we enorm gegroeid in leads

- Farlo Stolk, Marketing Representative

Raben-Farlo-Stolk

"Door Onwise zijn we enorm gegroeid in leads"

- Farlo Stolk, Marketing Representative

Resultaten van de samenwerking

Gemeten vanaf oktober t/m maart 2024 in vergelijking tot het jaar ervoor

  • Stijging in het aantal conversies (leads) van maar liefst 269,4%. Dit is ook terug te zien in het conversiepercentage wat met 211% gegroeid is.
  • Organische bezoekersgroei: Het aantal organische bezoekers is gestegen met 38%.
  • Door een uitgebreid Keyword research en bij behorende SEO werkzaamheden is het aantal top 3 keywords van Raben met 37% gegroeid.
  • Doel CPA in Google Ads: de gemiddelde kosten per conversie voor het kanaal Google Ads is met 77% gedaald.

Hoe de samenwerking bijdraagt aan het daverende succes

De bovengenoemde positieve resultaten zijn tot stand gekomen door een hechte en doelgerichte samenwerking met Farlo, de marketingmanager van Raben Nederland. Sinds het begin van de samenwerking hebben we een duidelijke manier van werken neergezet, met meerdere contactmomenten per maand om de campagne door te nemen en om te kijken waar nieuwe kansen gevonden kunnen worden. Daarnaast proberen we ook steeds meer om de salesafdeling van Raben Nederland te betrekken bij de voortgang van de online marketing resultaten, voor een nog completer plaatje.

Organische groei Raben

What's Next?

Met de stabiele groei van de afgelopen vier jaar, hebben we een krachtige basis gelegd voor de online vindbaarheid van Raben Nederland. Binnen de focus is het van belang om deze vindbaarheid nog verder te verbeteren en verbreden. Een prachtige kans is de uitbreiding van de online focus richting ecologisch verantwoorde transport. Een mogelijkheid om online nog beter vindbaar te worden en meer terrein in de transportmarkt te winnen. Bovenal een hartverwarmende kans gezien Raben duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. In nauwe samenwerking met Raben Nederland zullen we ervoor zorgen dat Raben een nog grotere rol speelt binnen de Nederlandse transportmarkt.

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Betrokken marketeers

Meer cases zoals deze

Onwise - We are On it Onwise - We are On it