Onwise helpt Gezond Mooi Slank om de online afslankladder te beklimmen

Gezond Mooi Slank is een online webshop die zich richt op het helpen van mensen om op een gezonde en duurzame manier af te vallen. Vanuit het eigen kantoor in Apeldoorn worden productie, distributie en productontwikkeling allemaal binnenshuis gedaan. Zo wordt de unieke expertise van Gezond Mooi Slank dagelijks omgezet in uiterst kwalitatieve en innovatieve producten die de doelgroep helpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Wij helpen Gezond Mooi Slank om deze unieke producten onder de doelgroep te verspreiden en het succes verder te vergroten.

0
%
Stijging in bezoekers
0
%
Stijging in Ads ROAS
0
%
Stijging in Organisch verkeer

Probleemstelling van de online marketing campagne

Gezond Mooi Slank had een aantal uitdagingen met betrekking tot hun online marketingcampagne. De website had een lage organische vindbaarheid in zoekmachines, wat resulteerde in weinig verkeer vanuit organische zoekopdrachten. Daarnaast was de conversieratio op de website laag, wat betekende dat er weinig bezoekers waren die de producten ook daadwerkelijk kochten. Daarnaast zat er een behoefte in het inwinnen van strategische kennis van de verschillende online marketing aspecten. Gezamenlijk werken we nu vanuit de product expertise van Gezond Mooi Slank en de online marketing kennis om samen aan het succes van de webshop te werken.

Van kennis naar impact: Gezond Mooi Slank profiteert optimaal met onze gerichte ondersteuning

We zijn begonnen met het bepalen van een strategie voor de verschillende typen zoekvragen die de doelgroep heeft. Vanuit deze zoekvragen hebben we verschillende typen landingspagina’s gecreëerd, die de juiste informatie koppelen aan de zoekvraag van de doelgroep. Hierdoor zorgen we ervoor dat iedere doelgroep op de juiste pagina terecht komt. Door ook de content te optimaliseren voor long-tail zoektermen krijgen we de juiste informatie bij de juiste doelgroep. Daarnaast testen we doorlopend SEA-strategieën voor een verscheidenheid aan producten. Door maandelijks direct met Gezond Mooi Slank te schakelen prioriteren we verschillende productgroepen en sturen hier wekelijks op bij binnen de verschillende campagnes. Zo hebben we dit jaar aanzienlijk de ROAS kunnen verhogen!

Onwise is de juiste sparringspartner om onze webshop vol pure merken te laten groeien

- Rinjo Israels, Eigenaar

Logo Gezond Mooi Slank

"Onwise is de juiste sparringspartner om onze webshop vol pure merken te laten groeien"

- Rinjo Israels, Eigenaar

Logo Gezond Mooi Slank

Resultaten van de samenwerking

  1. Omzetgroei vanuit de Google Ads campagnes: In 2023 hebben we met een gelijk budget 41% meer omzet uit de SEA campagnes weten te behalen ten opzicht van 2022.
  2. Flinke toename in organische bezoekers: Maar liefst 48% meer organische bezoekers wisten de website van Gezond Mooi Slank te bereiken het afgelopen jaar in vergelijking met een jaar eerder.
  3. We hebben een hele nieuwe strategie en website-indeling opgesteld, welke we nu op de achtergrond aan het uitrollen zijn. Hierbij spelen we nog beter in op de zoekvraag en zoekintentie van de doelgroep.

Hoe ziet onze samenwerking eruit?

Maandelijks bespreken we tijdens een video call de resultaten van de SEA campagnes. Hierin sturen we gezamenlijk actief bij in de campagnes, passen budgetten aan waar nodig en optimaliseren de campagnes verder. In de markt voor gezondheidsvoeding gelden strenge regels en mogen niet zomaar alle claims worden gemaakt. Het is daarom erg belangrijk om continu in contact te staan met elkaar om te profiteren van de diepgaande productkennis en expertise van Gezond Mooi Slank, in combinatie met de inhoudelijke en strategische marketing kennis vanuit ons. Zo komen we samen tot de meest optimale strategie. De online marketingcampagne van Gezond Mooi Slank is een bewijs dat een goed uitgevoerde SEO-, SEA- en CRO-strategie kan leiden tot significante verbeteringen in websiteverkeer, conversies en omzet.

Naar de volgende stap met social media

De online marketing campagne van Gezond Mooi Slank heeft al indrukwekkende resultaten behaald. Om dit succes voort te zetten en de doelgroep nog effectiever te bereiken, is het tijd om de campagne uit te breiden met een gepersonaliseerde social media strategie op Facebook en Instagram. De komende maanden gaan we aan de slag met het bepalen van de strategie. Ook zijn we achter de schermen bezig met het aanpakken van de look and feel van de website, om zo de doelgroep een nog beter aankoopproces te bieden!

Google Shopping voor Gezond Mooi Slank

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Betrokken marketeers

Meer succesverhalen

Onwise - We are On it Onwise - We are On it