fbpx
 • b2c
 • seo
 • landelijk
 • e-commerce

Case study: JP Puurvlees

Van lokale ondernemer naar een succesvolle webshop

01 / Cijfers

2019 versus 2022

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • 241%

  bezoekersgroei sinds de start

 • 284%

  omzetgroei

 • 300%

  keyword groei

02 / Introductie

JP Puurvlees: dé biologische slager met een uitgebreid online assortiment biologisch vlees

JP Puurvlees is een biologische slager met een slagerij in Nunspeet en een webshop waar diverse soorten biologisch vlees wordt aangeboden. Het uitgebreide bio assortiment bestaat uit de beste kwaliteit vlees dat vers in de slagerij klaargemaakt wordt. Als biologische slager staat JP Puurvlees voor dierenwelzijn en een hoge kwaliteit van zijn vlees. Deze uitgangspunten gaan hand in hand: wanneer dieren zich bevinden in een diervriendelijke en ruime leefomgeving, ervaren ze minder stress – dit bevordert de kwaliteit van het vlees.

Figuur: Dankzij de succesvolle online marketing campagne stromen de bestellingen binnen in de webshop!

03 / Aanleiding en diensten

Het doel: meer online verkopen

JP Puurvlees is een van onze trouwste klanten: al jaren loopt de samenwerking naar volle tevredenheid van beide partijen. Toen JP Puurvlees in 2016 bij ons aanklopte, stond de webshop nog volledig in de kinderschoenen. Er was nauwelijks aandacht besteed aan online marketing. Daar hebben we natuurlijk verandering in gebracht. Hierbij hadden we één doel voor ogen: meer online verkopen. We willen iedereen in Nederland én België kennis laten maken met het biologisch vlees van JP Puurvlees en daarmee de online bestellingen een boost geven.

Hoe we dat gedaan hebben? We begonnen in 2016 met een SEO-campagne waar de focus lag op content optimalisatie en interne linkbuilding. Alle categorie- en productpagina’s werden van nieuwe content voorzien. Naarmate de samenwerking vorderde, hebben we de werkzaamheden uitgebreid met Google Ads middels een branding campagne, search campagne en een shopping campagne voor de producten.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • Zoekmachine adverteren (SEA)

  Zet betaalde advertenties in om direct hoog in Google te staan.

  Lees verder

 • Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

 • Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

04 / Verloop en resultaten

Elk jaar een verdubbeling van de omzet

Tijdens de start van de campagne in 2016 streefden we ernaar om de bezoekersaantallen en omzetcijfers ieder jaar te laten verdubbelen. En met succes. Het jaar erop waren de bezoekersaantallen en de omzetcijfers ruim verdubbeld. Deze stijging zette zich voort in de jaren die volgden: elk jaar verdubbelden de omzet en de bezoekersaantallen. De omzet uit direct verkeer groeide in de periode 2019-2022 met liefst 140%. Met als hoogtepunt het jaar 2022, waar we vergeleken met 2016 een omzetgroei van ruim 1600% behaalden, en een groei in bezoekers van maar liefst 1030%. Deze cijfers geven aan dat mensen de webshop steeds beter weten te vinden!

Dit zien we ook terug in de total rankende keywords. Begin 2023 rankten we in Google met 3750 keywords waarvan 187 keywords in de top 3.

De allesomvattende online marketing campagne van JP Puurvlees is een mooi succesverhaal waar we maar wat trots op zijn!

Extra bezoekers met social media en e-mail marketing

Begin 2022 hebben we de online marketing campagne van JP Puurvlees uitgebreid met e-mail marketing en social media. We gebruiken social media voor brand awareness en het promoten van de maandelijkse acties. Hiermee halen we maandelijks 1500 extra bezoekers naar de website! Met de maandelijkse nieuwsbrief erbij bereiken we nog meer liefhebbers van biologisch vlees: in een half jaar tijd is de mailinglijst verdubbeld (van 850 naar 1800 abonnees).

05 / Betrokken marketeers

Niek

Niek

SEO & E-mail Specialist
Projectmanager | Teamleider
Hidde

Hidde

Social Advertising Specialist
Projectmanager
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.