fbpx

Gratis 30 minuten
consult met
een marketeer?

Wij kijken graag met je mee!

Direct zelf
inplannen

Website vindbaar maken in Google

Groei in je online zichtbaarheid

Je website vindbaar maken in Google is een onderwerp waar veel ondernemers regelmatig over struikelen. Hoe zorg je er nu voor dat je website vindbaar wordt in Google? De zoekmachine bepaalt de vindbaarheid van jouw website aan de hand van verschillende factoren. Er is geen standaard handleiding die je vertelt hoe je website beter rankt in Google. Er is dus veel kennis voor nodig om te achterhalen wat je website nodig heeft om beter vindbaar te worden. Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact op!

STDC model bij Onwise

See

De eerste indruk van een potentiële afnemer, een brede doelgroep.  Bewustzijn creëren.

Think

Informeren over de waardetoevoeging. Hier begint de overweging!

Do

De eerste actie, converteren, bestellen, bellen, etc. De laatste motivator.

Care

Werken aan de klantrelatie. Wederaankopen, vertrouwen, en binding.

Groei in je online zichtbaarheid

Je website beter vindbaar maken kost tijd. Je moet weten waar je aandacht aan moet besteden om je website beter vindbaar te maken op Google. Het optimaliseren van je website heeft daarbij hoge prioriteit. Je website ziet er wellicht goed uit, maar is het technisch ook in orde? Hoe staat het met de content op je website? Heb je een content optimalisatie nodig? De zoekrobot van Google leest jouw website en moet kunnen begrijpen welke informatie erop staat en op welke plek deze informatie staat. De codes van je website (zoals HTML, XML of TXT) moeten daarom goed ingedeeld zijn. De groei in je online zichtbaarheid is erg belangrijk voor je bedrijf. Hoe beter zichtbaar in Google, hoe meer bezoekers je krijgt en dus potentiële klanten.

Terug naar de basis

Bezoekers van Google vullen hun zoekvraag in en willen hier een zo passend mogelijk antwoord op vinden. Google vindt het dus belangrijk dat je website het antwoord op hun vraag kan geven. Logischerwijs laten zij de website met het meest relevante antwoord op de meest prominente plek zien. Aan jou de schone taak om je website zodanig te optimaliseren dat Google jouw website relevant vindt en je website bovenaan in Google plaatst.

Meet the team!

Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken?

De termen SEO en SEA zullen je niet onbekend zijn. Ook heb je vast wel eens eerder gehoord van content marketing en linkbuilding. Dit zijn onderdelen van de website optimalisatie om je website goed vindbaar te maken in Google.

SEO

Bij SEO optimalisatie zet je de juiste zoekwoorden op de juiste plek. Dat klinkt natuurlijk iets makkelijker dan dat het uiteindelijk is. Je zult ook moeten nadenken over het technische aspect met deze zoekwoorden. Wil jij je website op Google vindbaar maken? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat de snelheid, structuur en code van je website goed in elkaar steken. Onderdeel hiervan zijn het verbeteren van de snelheid van je website, alt tags toevoegen aan afbeeldingen, optimaliseren van de XML-sitemap en je pagina’s indexeerbaar maken.

SEA

Je website beter vindbaar maken met SEA kost geld. Via een SEA strategie zet je advertenties in met een door jouw opgesteld budget. De advertenties maak je aan via Google Ads. Zoekt iemand op bepaalde zoekwoorden die gerelateerd zijn aan je advertentie? Dan worden je producten of diensten sneller weergegeven. In tegenstelling tot SEO, moet je dus voor SEA per klik betalen. Je website vindbaar maken kan dus aan de hand van een aantal onderdelen als de zoekwoorden, de inhoud van de advertentie en het budget.

Content marketing

Wil je jouw website onder handen nemen? Je kunt de vindbaarheid in Google verbeteren met content marketing. Content marketing gaat over alle content die je toont op je website. Onder content vallen onder andere teksten, afbeeldingen en filmpjes. Hoe beter je content is afgestemd op je bezoeker, hoe beter de vindbaarheid van je website is. Het is van groot belang te weten wie je doelgroep is en waar ze naar op zoek zijn. Relevante en waardevolle content is dan onmisbaar op je website. Je wilt ten slotte dat de bezoeker een klant wordt.

Linkbuilding

Linkbuilding speelt een belangrijke rol bij de vindbaarheid van je website op Google. Wanneer je kwalitatieve verwijzingen vanuit andere websites krijgt, zorg je voor meer autoriteit van je website binnen de zoekresultaten. We noemen dit ook wel backlinks. Het is belangrijk dat deze backlinks vanuit een domein komen die verband hebben met jouw website. Ook hier komt relevantie weer naar voren. Bij linkbuilding werk je structureel aan het verkrijgen van betrouwbare backlinks. Doe je dat regelmatig, dan zal je website beter vindbaar worden in Google. De backlinks bepalen dus de waarde van je website. Zorg ervoor dat je links niet op een verkeerde manier krijgt, want Google ziet dat.

Artikelen over Zoekmachine optimalisatie

Mijn website is niet vindbaar op Google: Wat nu?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je website niet zichtbaar is op Google. Zo kan jouw zoekwoord te algemeen zijn of is de concurrentie is te hoog. In sommige gevallen is je website zelfs niet zichtbaar wanneer je op de bedrijfsnaam zoekt. Is dat het geval, dan zijn er een aantal stappen die je kunt nalopen:

Stap 1. Hoelang staat je website online?

Als je website net nieuw is kan het zijn dat deze nog niet wordt gevonden in de zoekmachine. Google doorzoekt iedere dag miljoenen websites en daardoor kan het een paar dagen duren voordat ze jouw website hebben geïndexeerd. Je kunt Google een handje helpen door je website aan te melden bij Google Search Console en de URL vervolgens handmatig te indexeren.

Stap 2. Worden je pagina’s geïndexeerd?

Soms worden je pagina’s helemaal niet geïndexeerd door Google. De reden kan zijn dat er in je html code staat dat een bepaalde pagina niet geïndexeerd mag worden. Google kan dan simpelweg de desbetreffende pagina’s op je website niet vinden.

Stap 3. Wordt je website gezien als spam?

Google beoordeelt websites handmatig. Soms vinden zij dat websites voor verkeerde doeleinden worden gebruikt, of worden ze gemarkeerd als spam. Je kunt via Google Search Console bekijken of dat voor jouw website geldt.

Jouw website vindbaar maken? Schakel een professional in

Loop je vast in de optimalisatie van jouw website? Bij Onwise kun je terecht met al je vragen. Ons team bestaat uit specialisten op elk gebied van de marketing. Neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.