Gratis 30 minuten
consult met
een marketeer?

Wij kijken graag met je mee!

Direct zelf
inplannen

Website vindbaar maken

Groei in je online zichtbaarheid

Website vindbaar maken in Google

De vindbaarheid van je website is een onderwerp waar veel ondernemers regelmatig over struikelen. Want hoe zorg je er nu voor dat je website bovenaan in Google komt? Google kiest welke website bovenaan in Google komen aan de hand van verschillende factoren. Er is geen standaard handleiding die je vertelt hoe jouw website beter rankt in Google. Er is dus veel kennis voor nodig om te achterhalen wat jouw website nodig heeft om beter vindbaar te worden. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met SEO, content marketing of linkbuilding.

STDC model bij Onwise

See

De eerste indruk van een potentiële afnemer, een brede doelgroep.  Bewustzijn creëren.

Think

Informeren over de waardetoevoeging. Hier begint de overweging!

Do

De eerste actie, converteren, bestellen, bellen, etc. De laatste motivator.

Care

Werken aan de klantrelatie. Wederaankopen, vertrouwen, en binding.

Waar moet je aandacht aan besteden

Je website beter vindbaar maken gaat dus niet over een nacht ijs. Je moet weten waar je aandacht aan moet besteden om je website vindbaar te maken op Google. Het optimaliseren van je website heeft daarbij hoge prioriteit. Je website ziet er wellicht goed uit, maar is het technisch in orde en hoe staat het met de content op je website? De zoekrobot van Google leest jouw website en moet kunnen begrijpen welke informatie erop staat en op welke plek deze informatie staat. De code van je website, ook wel HTML genoemd, moet daarom goed ingedeeld zijn. Om een goed beeld te geven van wat je nodig hebt om je website beter vindbaar te maken, leggen we stap voor stap uit waar je mee aan de slag kunt gaan.

Meet the team!

Klanten aan het woord

 • Gloudemans Koken en Kado

  We werden op het juiste moment benaderd door Onwise en zagen een samenwerking wel zitten. De resultaten waren direct goed. Onwise denkt met je mee en zoekt naar een andere oplossing als de situatie daar om vraagt. Projectleider John heeft naast het oppakken van de campagne ook goede inzichten gegeven. Hij heeft ons geholpen met het opzetten en verbeteren van nieuwe campagnes. Dankzij zijn hulp en expertise gaan we de campagnes nu zelf oppakken. Bedankt voor de goede hulp en wellicht tot ziens!

 • Wieg Huren

  Op dit moment nemen wij diensten af van Onwise. Wij willen ons bedrijf laten groeien en daar heb je goede markering voor nodig. Elke maand is er contact per telefoon welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en er word bijgehouden wat de resultaten zijn. Ik kan je zeggen het werkt direct super goed. Wij merken dat de aanvraag voor de wiegen omhoog gaan. Ook voor vragen staan ze ons netjes en behulpzaam te woord.

 • Serjon Eijgelaar

  Zeer goede ervaringen bij Onwise, we zaten eerder bij een andere partij en Onwise heeft zijn naam meer dan waar gemaakt, zeer goede resultaten. Altijd goed telefonisch en per mail bereikbaar, word duidelijk gecommuniceerd! Inmiddels al onze websites bij hun ondergebracht en een verkoop groei doorgemaakt wat we alleen hadden durven dromen!

 • Jolanda Grevers

  Een positieve ervaring en ze weten waarover ze praten. Ze denken mee en vanuit de klant. Een echte aanrader.

100 tips voor online marketing

Download hier en ga direct aan de slag!

Vindbaarheid van je website vergroten

De termen SEO(zoekmachine optimalisatie), SEA, content marketing en linkbuilding klinken je vast niet onbekend. Laten we eerste met de basis beginnen. Zie het als volgt: de bezoekers van Google tikken hun zoekvraag in en willen hier een zo passend mogelijk antwoord op vinden. Google vindt het dus belangrijk dat jouw website het antwoord op hun vraag kan geven. Logischerwijs laten zij de website met het meest relevante antwoord op de meest prominente plek zien. Aan jou de schone taak om je website zodanig te optimaliseren dat Google jouw website relevant vindt en je website bovenaan in Google plaatst. Er zijn een aantal onderwerpen waar je zelf mee kunt beginnen.

Content marketing

Je kunt de vindbaarheid van je website vergroten met content marketing. Content marketing gaat over alle content die je toont op je website. Onder content vallen teksten, afbeeldingen en filmpjes. Hoe beter je contact is afgestemd op je bezoeker, hoe beter de vindbaarheid van je website is. Je zult eerst moeten uitvinden welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website. Zoekwoorden zijn de woorden waarop de bezoeker zoekt in Google. Verkoop je schoenen dan zijn zoekwoorden omtrent schoenen belangrijk voor jouw website. Om het specifieker te maken is het belangrijk om een zoekwoorden onderzoek te doen. Tijdens een zoekwoordenonderzoek kom je erachter welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw website. Zodra je dat inzichtelijk hebt, kun je de zoekwoorden op de juiste plek zetten. Schrijf bijvoorbeeld regelmatig een blog over een onderwerp gerelateerd aan een van de zoekwoorden.

SEO

Bij SEO optimalisatie kun je denken aan het op de juiste plek zetten van de juiste zoekwoorden, maar ook aan het technische aspect. Wanneer je je website vindbaar wilt maken op Google moet je ervoor zorgen dat de snelheid, structuur en code van je website goed in elkaar steken. Onderdeel hiervan zijn het verbeteren van de snelheid van je website, alt tags toevoegen aan afbeeldingen, optimaliseren van de XML-sitemap en je pagina’s indexeerbaar maken.

SEA

Je kunt je website ook vindbaar maken door middel van SEA, oftewel betaalde advertenties. De advertenties maak je aan via Google Ads. Zoekt iemand op bepaalde zoekwoorden die gerelateerd zijn aan jouw advertentie? Dan worden jouw producten of diensten sneller weergegeven. In tegenstelling tot SEO, moet je voor SEA betalen. Onderdelen zoals de zoekwoorden, de inhoud van de advertentie en het budget bepalen hoe hoog je website bovenaan in Google komt.

Linkbuilding

Linkbuilding draait om het krijgen van kwalitatieve verwijzingen vanuit andere websites. We noemen dit ook wel backlinks. Krijgt je website geen relevante verwijzingen vanuit externe websites, dan is de kans klein dat je hoog scoort in Google. Wanneer je bezig gaat met linkbuilding werk je structureel aan het verkrijgen van betrouwbare backlinks. Doe je dat regelmatig, dan zal je website beter scoren in Google.

Artikelen over Zoekmachine optimalisatie

Mijn website is niet vindbaar op Google: wat nu?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je website niet zichtbaar is op Google. Bijvoorbeeld omdat de zoekterm waarop je zoekt te algemeen is, of de concurrentie te hoog is. In sommige gevallen is je website zelfs niet zichtbaar wanneer je op de bedrijfsnaam zoekt. Is dat het geval, dan zijn er een aantal stappen die je kunt nalopen:

Hoelang staat je website online?

Als je website net nieuw is kan het zijn dat deze nog niet wordt gevonden in Google. Google doorzoekt iedere dag miljoenen website en daardoor kan het een paar dagen duren voordat ze jouw website hebben geïndexeerd. Je kunt Google een handje helpen door je website aan te melden bij Google Search Console.

Worden je pagina’s geïndexeerd?

Soms worden je pagina’s helemaal niet geïndexeerd door Google. De reden kan zijn dat er in je html code staat dat een bepaalde pagina niet geïndexeerd mag worden. Google kan dan simpelweg de desbetreffende pagina’s op je website niet vinden.

Wordt je website gezien als spam?

Google beoordeelt websites handmatig. Soms vinden zij dat websites voor verkeerde doeleinden worden gebruikt, of worden ze gemarkeerd als spam. Je kunt via Google Search Console bekijken of dat voor jouw website geldt.

Zoekmachine optimalisatie veelgestelde vragen

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook bekend onder de afkorting SEO (search engine optimization), is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. De website stijgt dankzij zoekmachine optimalisatie in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van Google.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek (op locatie) in met onze adviseur voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie.

De volgende diensten vallen bij ons onder Zoekmachine Optimalisatie:

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De kosten van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van de hoeveelheid werk dat het online marketing bureau voor je uit gaat voeren. Er kan daarbij ondersteund worden, maar er kan ook voor gekozen worden om de werkzaamheden volledig uit handen te geven. Zoekmachine optimalisatie is een continu proces, omdat er periodiek werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Vanwege een voortdurend veranderend algoritme kan voor de prijs nooit een resultaat gegarandeerd worden. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze adviseur over de kosten of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit proces heeft betrekking op werkzaamheden waarbij een website structureel geoptimaliseerd wordt, om hoog in de organische zoekresultaten te verschijnen. SEA staat voor Search Engine Advertising, ofwel betaalde advertenties. Met deze advertenties staat een website direct helemaal bovenaan, maar moet wel betaald worden voor iedere keer als een bezoeker op de koppeling klikt. Als het budget op is vallen de advertenties weer weg. Meer informatie over SEA lees je hier. 

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie werkt door structureel optimalisaties aan je website door te voeren. De optimalisaties worden op drie vlakken uitgevoerd: content, techniek en linkbuilding. Op basis van een zoekwoordenanalyse naar mogelijke zoektermen worden deze werkzaamheden op relevante termen toegespitst. Op termijn wordt de website hierdoor beter vindbaar op deze zoektermen.