Linkbuilding verbeteren?

Vul hieronder je website url in en wij laten je zien hoe je een beter linkprofiel krijgt.

 • Hidden
 • Hidden

Linkbuilding om beter te scoren in Google

Linkbuilding uitbesteden aan een bureau? Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Zonder kwalitatieve en relevante backlinks mist jouw website de autoriteit om hoog in Google te scoren. Met linkbuilding wordt structureel aan een betere autoriteit van jouw domein en website gewerkt. Door regelmatig relevante backlinks (verwijzingen vanuit externe websites) te plaatsen stijgt de domeinwaarde.

Wat is de betekenis van linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links op andere plaatsen op het internet, backlinks genaamd. Hierbij wordt structureel gewerkt aan een breder netwerk van links op andere websites, die naar jouw website verwijzen. Iedere link op een relevante website kun je zien als een stem op jouw domein. De externe website moet zelf ook een goede autoriteit hebben. Het doel van linkbuilding is om het linkprofiel (of de autoriteit) van jouw domein te verhogen en zo hogere posities in Google te scoren.

seo check

Scan nu je linkprofiel!

Vul de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

 • Hidden
 • Hidden

Waarom linkbuilding zo belangrijk is

Zoekmachine optimalisatie (SEO) berust op drie pilaren: de techniek achter de website, de content op de website, en linkbuilding. Je website kan technisch nog zo goed in orde zijn en de meest interessante content bevatten. Als je linkprofiel niet in orde is ga je simpelweg niet scoren in Google. Goede linkbuilding is lastig, maar essentieel voor een betere vindbaarheid.

Kwalitatieve en relevante links verzamelen

Bij het verzamelen van backlinks op het internet gaat het niet alleen om het aantal links dat je verzamelt. Allereerst moet de content van de link die je ontvangt relevant zijn voor het onderwerp van de website. Daarnaast is de kwaliteit van deze links ook erg belangrijk voor zoekmachines zoals Google. De kwaliteit kan gecontroleerd worden met behulp van verschillende online tools, zoals Majestic, SEMrush en Ahrefs.

Voorbeeld: hoe linkbuilding uitbesteden werkt

Stel, je hebt een nieuwe reisorganisatie opgericht. Jouw grootste concurrenten zijn reisorganisaties als TUI. Dit bedrijf is al erg bekend en wordt logischerwijs op veel andere websites vermeld, van vakantieblogs tot vergelijkingssites. Dergelijke backlinks heeft jouw website nog niet. Als je linkbuilding gaat uitbesteden gaan wij via ons netwerk linkvermeldingen op externe websites regelen. Hierdoor wordt ook jouw bedrijf op andere websites genoemd, waardoor je meer autoriteit in Google krijgt.

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden

Links checken met de juiste tools

Om de kwaliteit en relevantie van backlinks te checken kunnen diverse tools gebruikt worden. Zo meet Majestic de hoeveelheid links en betrouwbaarheid daarvan aan de hand van de metrics Citation Flow (CF) en Trust Flow (CF).

Moz gebruikt zijn eigen metrics, namelijk de Page Authority (PA) en Domain Authority (DA). Ook kunnen backlinks gecontroleerd worden met Ahrefs, die de metrics URL Rating (UR) en Domain Rating (DR) gebruikt.

Onwise Internet Marketing gebruikt deze tools om het linkprofiel van websites en links te checken. Dit is essentieel in de zoektocht naar kwalitatieve en relevante links, en dus betere resultaten.

online marketing bureau

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Nou, linkbuilding uitbesteden hóeft natuurlijk niet. Maar het maakt het wel een stuk makkelijker. Want goede verwijzingen op andere relevante websites krijgen doe je niet zomaar. Weet je hoe je een natuurlijk linkprofiel krijgt? Heb je toegang tot tools? Enig idee waar je de juiste websites voor jouw bedrijf vindt? En daar links op kunt krijgen? Zonder de juiste kennis of een linkbuilding netwerk is een hogere domeinwaarde behalen erg lastig.

 • Uitbesteden bespaart tijd, geld en zorgen
 • Goed idee als je de kennis mist
 • Als marketing bureau beschikken we over een breed linkbuilding netwerk

Samenwerken?

Onwise is hét full service online marketing bureau voor het MKB

Offerte aanvragen

Interne links en linkstructuur

Naast links naar jouw website is het voor linkbuilding ook belangrijk om je eigen website op orde te hebben. De linkstructuur op je eigen website is een belangrijke manier om de hiërarchie van je site in kaart te brengen voor Google. Een goede interne linkstructuur is dan ook een onmiskenbaar onderdeel van je zoekmachine optimalisatie proces.

Een natuurlijke linkbuilding strategie gebruiken

Linkbuilding dient op een natuurlijke manier plaats te vinden. Een grote plotselinge stijging van het aantal backlink zal door Google als verdacht worden aangemerkt. Dit kan een averechts effect hebben. Daarom is het een goed idee om per maand een aantal links te (laten) plaatsen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende manieren van linkbuilding. Zo zijn er startpagina links, partner links en kun je waardevolle content schrijven, met daarin een link naar jouw website.

Het linkprofiel verbeteren met goede content

Een effectieve manier om aan je linkprofiel te werken is het schrijven van kwalitatieve content. Goede content zal namelijk sneller online gedeeld worden. Daarmee komt je artikel, met daarin een verwijzing naar je website, dus sneller op andere pagina’s terecht. Ook kan een gastblog artikel geschreven worden. Hierbij laat je jouw artikel op een externe blog pagina plaatsen.

seo specialist

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Linkbuilding uitbesteden aan een bureau

Wil je de linkbuilding van je website uitbesteden aan een specialist? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zoeken voor je uit waar winst te behalen valt. Door middel van een scan van je linkprofiel kijken onze adviseurs welke linkbuilding strategie vereist is. Vervolgens kunnen we de prijzen voor een linkbuilding pakket op maat voor je uitzoeken.

Eerst gewoon een scan van je linkprofiel ontvangen? Vraag dan gratis de linkbuilding scan aan. Indien gewenst kunnen we ook de rest van je SEO onder de loep nemen.

Vrijblijvende offerte Linkbuilding scan

zoekmachine optimalisatie offerte aanvragen

Een greep uit onze online marketing diensten

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van backlinks. Dat zijn links op externe websites die naar jouw eigen website verwijzen. Wanneer deze backlinks van kwalitatieve en relevante websites afkomstig zijn, stijgt de autoriteitsscore van je website. Dat zorgt voor betere resultaten in Google.

Hoe kan ik mijn linkprofiel checken?

Om het linkprofiel van je website of een andere website te checken dien je tools te gebruiken. Bekende en veelgebruikte tools hiervoor zijn Majestic, Ahrefs en Moz. Als online marketing bureau hebben wij toegang tot deze tools en kunnen we deze gebruiken om aan jouw linkprofiel te werken.

Wat zijn de prijzen van een linkbuilding pakket?

Voor het plaatsen van links of content op een externe website wordt vaak een vergoeding gevraagd. De prijs van een linkbuilding pakket hangt af van je huidige linkprofiel. Meer budget betekent dat er voor ons meer mogelijk is om sneller jouw linkprofiel te verbeteren.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

Zoekmachine optimalisatie berust op drie pilaren: goede content, de techniek achter de website, en linkbuilding. Zonder goed linkprofiel mist je website de autoriteit om goede posities in Google te krijgen. Dat betekent dat linkbuilding essentieel is voor goede online resultaten.

Gratis linkprofiel check!

Vul nu je url in en scan gratis je linkprofiel.

 • Hidden
 • Hidden