Ontevreden over je
vindbaarheid binnen Google?

Ontvang direct een uitgebreide website analyse per mail!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Linkbuilding uitbesteden

Groei in je online zichtbaarheid

Linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding uitbesteden aan een gespecialiseerd online marketing bureau? Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Zonder kwalitatieve en relevante backlinks (verwijzingen vanuit externe websites) mist je website de autoriteit om hoog in Google te scoren. Met linkbuilding wordt structureel aan een betere autoriteit van het domein en je website gewerkt. Door regelmatig betrouwbare backlinks te plaatsen stijgt de domeinwaarde, en daardoor zal je website beter scoren in Google.

STDC model bij Onwise

See

De eerste indruk van een potentiële afnemer, een brede doelgroep.  Bewustzijn creëren.

Think

Informeren over de waardetoevoeging. Hier begint de overweging!

Do

De eerste actie, converteren, bestellen, bellen, etc. De laatste motivator.

Care

Werken aan de klantrelatie. Wederaankopen, vertrouwen, en binding.

Hoe werkt linkbuilding?

Bij het uitbesteden van linkbuilding ligt de nadruk op het verkrijgen van relevante en krachtige backlinks op externe websites. De linkbuilding specialisten van ons bureau werken structureel aan een breder netwerk van links op andere websites. Iedere link op een relevante website is als een stem op het domein. De externe website moet zelf ook een goede autoriteit hebben. Het doel van linkbuilding is om het linkprofiel (of de autoriteit) van het domein te verhogen en zo hogere posities in Google te scoren.

Waarom linkbuilding zo belangrijk is voor SEO

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt je website op allerlei punten geoptimaliseerd om hoger in Google te komen. De drie belangrijkste punten zijn: de techniek achter je website, de content op je website, en linkbuilding. Je website kan technisch nog zo goed en snel werken en de meest interessante content bevatten, maar als het linkprofiel niet in orde is, gaat je website simpelweg niet scoren in Google. Het opbouwen van een goed linkbuilding netwerk is lastig en kost tijd, maar is essentieel voor een betere vindbaarheid.

Meet the team!

Klanten aan het woord

 • Gloudemans Koken en Kado

  We werden op het juiste moment benaderd door Onwise en zagen een samenwerking wel zitten. De resultaten waren direct goed. Onwise denkt met je mee en zoekt naar een andere oplossing als de situatie daar om vraagt. Projectleider John heeft naast het oppakken van de campagne ook goede inzichten gegeven. Hij heeft ons geholpen met het opzetten en verbeteren van nieuwe campagnes. Dankzij zijn hulp en expertise gaan we de campagnes nu zelf oppakken. Bedankt voor de goede hulp en wellicht tot ziens!

 • Wieg Huren

  Op dit moment nemen wij diensten af van Onwise. Wij willen ons bedrijf laten groeien en daar heb je goede markering voor nodig. Elke maand is er contact per telefoon welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en er word bijgehouden wat de resultaten zijn. Ik kan je zeggen het werkt direct super goed. Wij merken dat de aanvraag voor de wiegen omhoog gaan. Ook voor vragen staan ze ons netjes en behulpzaam te woord.

 • Serjon Eijgelaar

  Zeer goede ervaringen bij Onwise, we zaten eerder bij een andere partij en Onwise heeft zijn naam meer dan waar gemaakt, zeer goede resultaten. Altijd goed telefonisch en per mail bereikbaar, word duidelijk gecommuniceerd! Inmiddels al onze websites bij hun ondergebracht en een verkoop groei doorgemaakt wat we alleen hadden durven dromen!

 • Jolanda Grevers

  Een positieve ervaring en ze weten waarover ze praten. Ze denken mee en vanuit de klant. Een echte aanrader.

Voorbeeldcase linkbuilding

Een net opgerichte reisorganisatie krijgt online vrijwel direct te maken met grote concurrenten als TUI, De Vakantiediscounter en Corendon. Deze reisorganisaties zijn landelijk bekend en worden logischerwijs op veel andere websites vermeld, van vakantieblogs tot vergelijkingswebsites. De reisorganisatie die net is begonnen heeft deze backlinks nog niet. Door linkbuilding te gaan uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau zal dit veranderen. Via ons netwerk regelen we linkvermeldingen op externe websites, zodat de reisorganisatie op deze websites wordt genoemd. Daardoor zal de website van de reisorganisatie meer autoriteit in Google krijgen.

Krachtige en relevante links verzamelen

Bij het verzamelen van backlinks op het internet gaat het niet alleen om het aantal links dat verzameld wordt. Allereerst dient de content van de backlink relevant te zijn voor het onderwerp van je website. Daarnaast is de kwaliteit van deze links erg belangrijk voor zoekmachines zoals Google.

Links checken met de juiste tools

De kwaliteit en relevantie van backlinks kan gecontroleerd worden met behulp van verschillende online tools, zoals Majestic, SEMrush en Ahrefs. Onwise Internet Marketing gebruikt deze tools om het linkprofiel van websites en links te checken. Dit is essentieel in de zoektocht naar krachtige en relevante links, en dus betere Google resultaten.
Majestic meet de hoeveelheid links en hun betrouwbaarheid aan de hand van metrics Citation Flow (CF) en Trust Flow (CF). Moz gebruikt zijn eigen metrics, namelijk de Page Authority (PA) en Domain Authority (DA). Ook kunnen backlinks gecontroleerd worden met de tool Ahrefs, die de metrics URL Rating (UR) en Domain Rating (DR) gebruikt.

Waarom linkbuilding uitbesteden aan een bureau?

Kiezen voor linkbuilding uitbesteden aan een online marketing bureau is een stuk makkelijker dan het zelf regelen. Want goede verwijzingen op andere relevante websites krijgen gaat niet zomaar. En wat te denken van een natuurlijk linkprofiel opbouwen en toegang genereren tot de tools? Kortom, zonder de juiste kennis of een linkbuilding netwerk is een hogere domeinwaarde behalen erg lastig.

 • Linkbuilding uitbesteden bespaart tijd, geld en zorgen
 • Goed idee als je de kennis mist
 • Als online marketing bureau beschikken we over een breed linkbuilding netwerk

 

Interne links en linkstructuur

Naast backlinks is het voor linkbuilding ook belangrijk om je eigen website op orde te hebben. De linkstructuur op je website is een belangrijke manier om de hiërarchie van de site in kaart te brengen voor Google. Een goede interne linkstructuur is dan ook een onmiskenbaar onderdeel van het zoekmachine optimalisatie proces.

De juiste linkbuilding strategie gebruiken

Linkbuilding dient op een natuurlijke manier plaats te vinden. Een grote plotselinge stijging van het aantal backlinks zal door Google als verdacht worden gezien. Dit kan een averechts effect hebben, waardoor je website juist kan gaan zakken in de Google resultaten. Daarom begint linkbuilding uitbesteden met het kiezen van de juiste strategie. Er bestaan meerdere strategieën die zorgen voor een goede start met linkbuilding. Een goed idee om mee te beginnen is om per maand een aantal links te laten plaatsen. Hiervoor zijn verschillende manieren mogelijk: startpagina links, partner links en waardevolle content schrijven met daarin een link naar je website.

Het linkprofiel verbeteren met goede content

Een effectieve manier om aan het linkprofiel te werken is het schrijven van kwalitatieve content. Goede content zal namelijk sneller online gedeeld worden. Een geschreven artikel met daarin een verwijzing naar de website zal sneller op andere pagina’s terechtkomen. Ook kan een gastblog artikel geschreven worden. Dit artikel plaatsen we dan op een externe blog pagina.

Artikelen over Zoekmachine optimalisatie

Begin nu ook met linkbuilding

Linkbuilding uitbesteden aan een bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zoeken uit waar winst te behalen valt. Door middel van een scan van het linkprofiel kijken onze adviseurs welke linkbuilding strategie de juiste is voor jouw website. Vervolgens kunnen we de prijzen voor een linkbuilding pakket op maat uitzoeken. Liever eerst een scan het linkprofiel ontvangen? Vraag gratis de linkbuilding scan aan of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. We vertellen je graag meer over linkbuilding en zoekmachine optimalisatie.

Linkbuilding veelgestelde vragen

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van backlinks. Dat zijn links op externe websites die naar jouw eigen website verwijzen. Wanneer deze backlinks van kwalitatieve en relevante websites afkomstig zijn, stijgt de autoriteitsscore van je website. Dat zorgt voor betere resultaten in Google.

Hoe kan ik mijn linkprofiel checken?

Om het linkprofiel van je website of een andere website te checken dien je tools te gebruiken. Bekende en veelgebruikte tools hiervoor zijn Majestic, Ahrefs en Moz. Als online marketing bureau hebben wij toegang tot deze tools en kunnen we deze gebruiken om aan jouw linkprofiel te werken.

Wat zijn de prijzen van een linkbuilding pakket?

Voor het plaatsen van links of content op een externe website wordt vaak een vergoeding gevraagd. De prijs van een linkbuilding pakket hangt af van je huidige linkprofiel. Meer budget betekent dat er voor ons meer mogelijk is om sneller jouw linkprofiel te verbeteren.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

Zoekmachine optimalisatie berust op drie pilaren: goede content, de techniek achter de website, en linkbuilding. Zonder goed linkprofiel mist je website de autoriteit om goede posities in Google te krijgen. Dat betekent dat linkbuilding essentieel is voor goede online resultaten.