Linkbuilding verbeteren?

Vul hieronder je website url in en wij laten je zien hoe je een beter linkprofiel krijgt.

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden aan een gespecialiseerd online marketing bureau? Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Zonder kwalitatieve en relevante backlinks (verwijzingen vanuit externe websites) mist een website de autoriteit om hoog in Google te scoren. Met linkbuilding wordt structureel aan een betere autoriteit van het domein en de website gewerkt. Door regelmatig betrouwbare backlinks te plaatsen stijgt de domeinwaarde, en daardoor zal de website beter scoren in Google. Vraag gratis een linkbuilding scan aan en ontdek de groeimogelijkheden.

Hoe werkt linkbuilding?

Bij het uitbesteden van linkbuilding ligt de nadruk op het verkrijgen van relevante en krachtige backlinks op externe websites. De linkbuilding specialisten van ons bureau werken structureel aan een breder netwerk van links op andere websites. Iedere link op een relevante website is als een stem op het domein. De externe website moet zelf ook een goede autoriteit hebben. Het doel van linkbuilding is om het linkprofiel (of de autoriteit) van het domein te verhogen en zo hogere posities in Google te scoren.

Internet marketing bureau

Scan nu je linkprofiel!

Vul de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom linkbuilding zo belangrijk is voor SEO

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt een website op allerlei punten geoptimaliseerd om hoger in Google te komen. De drie belangrijkste punten zijn: de techniek achter de website, de content op de website, en linkbuilding. De website kan technisch nog zo goed en snel werken en de meest interessante content bevatten, maar als het linkprofiel niet in orde is, gaat de website simpelweg niet scoren in Google. Het opbouwen van een goed linkbuilding netwerk is lastig en kost tijd, maar is essentieel voor een betere vindbaarheid.

Voorbeeldcase linkbuilding

Een net opgerichte reisorganisatie krijgt online vrijwel direct te maken met grote concurrenten als TUI, De Vakantiediscounter en Corendon. Deze reisorganisaties zijn landelijk bekend en worden logischerwijs op veel andere websites vermeld, van vakantieblogs tot vergelijkingswebsites. De reisorganisatie die net is begonnen heeft deze backlinks nog niet. Door linkbuilding te gaan uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau zal dit veranderen. Via ons netwerk regelen we linkvermeldingen op externe websites, zodat de reisorganisatie op deze websites wordt genoemd. Daardoor zal de website van de reisorganisatie meer autoriteit in Google krijgen.

Krachtige en relevante links verzamelen

Bij het verzamelen van backlinks op het internet gaat het niet alleen om het aantal links dat verzameld wordt. Allereerst dient de content van de backlink relevant te zijn voor het onderwerp van de website. Daarnaast is de kwaliteit van deze links erg belangrijk voor zoekmachines zoals Google.

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Links checken met de juiste tools

De kwaliteit en relevantie van backlinks kan gecontroleerd worden met behulp van verschillende online tools, zoals Majestic, SEMrush en Ahrefs. Onwise Internet Marketing gebruikt deze tools om het linkprofiel van websites en links te checken. Dit is essentieel in de zoektocht naar krachtige en relevante links, en dus betere Google resultaten.

Majestic meet de hoeveelheid links en hun betrouwbaarheid aan de hand van metrics Citation Flow (CF) en Trust Flow (CF). Moz gebruikt zijn eigen metrics, namelijk de Page Authority (PA) en Domain Authority (DA). Ook kunnen backlinks gecontroleerd worden met de tool Ahrefs, die de metrics URL Rating (UR) en Domain Rating (DR) gebruikt.

Waarom linkbuilding uitbesteden aan een bureau?

Kiezen voor linkbuilding uitbesteden aan een online marketing bureau is een stuk makkelijker dan het zelf regelen. Want goede verwijzingen op andere relevante websites krijgen gaat niet zomaar. En wat te denken van een natuurlijk linkprofiel opbouwen en toegang genereren tot de tools? Kortom, zonder de juiste kennis of een linkbuilding netwerk is een hogere domeinwaarde behalen erg lastig.

 • Linkbuilding uitbesteden bespaart tijd, geld en zorgen
 • Goed idee als je de kennis mist
 • Als online marketing bureau beschikken we over een breed linkbuilding netwerk

Samenwerken?

Onwise is hét full service online marketing bureau voor het MKB

Offerte aanvragen

Interne links en linkstructuur

Naast backlinks is het voor linkbuilding ook belangrijk om de eigen website op orde te hebben. De linkstructuur op de website is een belangrijke manier om de hiërarchie van de site in kaart te brengen voor Google. Een goede interne linkstructuur is dan ook een onmiskenbaar onderdeel van het zoekmachine optimalisatie proces.

De juiste linkbuilding strategie gebruiken

Linkbuilding dient op een natuurlijke manier plaats te vinden. Een grote plotselinge stijging van het aantal backlinks zal door Google als verdacht worden aangemerkt. Dit kan een averechts effect hebben, waardoor de website kan gaan zakken in de Google resultaten. Daarom begint linkbuilding uitbesteden met het kiezen van de juiste strategie. Er bestaan meerdere strategieën die zorgen voor een goede start met linkbuilding. Een goed idee om mee te beginnen is om per maand een aantal links te laten plaatsen. Hiervoor zijn verschillende manieren mogelijk: startpagina links, partner links en waardevolle content schrijven met daarin een link naar de website.

Het linkprofiel verbeteren met goede content

Een effectieve manier om aan het linkprofiel te werken is het schrijven van kwalitatieve content. Goede content zal namelijk sneller online gedeeld worden. Een geschreven artikel met daarin een verwijzing naar de website zal sneller op andere pagina’s terechtkomen. Ook kan een gastblog artikel geschreven worden. Dit artikel plaatsen we dan op een externe blog pagina.

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een gratis linkbuilding scan aan

Begin nu ook met linkbuilding

Linkbuilding uitbesteden aan een bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zoeken uit waar winst te behalen valt. Door middel van een scan van het linkprofiel kijken onze adviseurs welke linkbuilding strategie de juiste is. Vervolgens kunnen we de prijzen voor een linkbuilding pakket op maat uitzoeken. Liever eerst een scan het linkprofiel ontvangen? Vraag gratis de linkbuilding scan aan of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. We vertellen graag meer over linkbuilding en zoekmachine optimalisatie.

Een greep uit onze online marketing diensten

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van backlinks. Dat zijn links op externe websites die naar jouw eigen website verwijzen. Wanneer deze backlinks van kwalitatieve en relevante websites afkomstig zijn, stijgt de autoriteitsscore van je website. Dat zorgt voor betere resultaten in Google.

Hoe kan ik mijn linkprofiel checken?

Om het linkprofiel van je website of een andere website te checken dien je tools te gebruiken. Bekende en veelgebruikte tools hiervoor zijn Majestic, Ahrefs en Moz. Als online marketing bureau hebben wij toegang tot deze tools en kunnen we deze gebruiken om aan jouw linkprofiel te werken.

Wat zijn de prijzen van een linkbuilding pakket?

Voor het plaatsen van links of content op een externe website wordt vaak een vergoeding gevraagd. De prijs van een linkbuilding pakket hangt af van je huidige linkprofiel. Meer budget betekent dat er voor ons meer mogelijk is om sneller jouw linkprofiel te verbeteren.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

Zoekmachine optimalisatie berust op drie pilaren: goede content, de techniek achter de website, en linkbuilding. Zonder goed linkprofiel mist je website de autoriteit om goede posities in Google te krijgen. Dat betekent dat linkbuilding essentieel is voor goede online resultaten.

Gratis linkprofiel check!

Vul nu je url in en scan gratis je linkprofiel.

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.