Verhuis de SEO waarde mee

Een goede SEO migratie is essentieel voor het behouden van jouw posities in Google. Ben je van plan om jouw website te verhuizen? Of vinden er grote aanpassingen binnen jouw website plaats? Voorkom groot verlies van organisch verkeer naar jouw website en neem experts in de hand die je kunnen helpen bij de SEO migratie van jouw website. Maak een afspraak met één van onze specialisten.

SEO migratie en website migratie hebben beide betrekking op het verplaatsen of upgraden van een website naar een nieuwe domeinnaam, URL structuur of CMS (bijvoorbeeld van Joomla naar WordPress). Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat SEO migratie zich richt op het behouden van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website, terwijl website migratie zich voornamelijk richt op het verplaatsen van de website zonder zich te concentreren op SEO onderdelen. Kortom: SEO migratie is dus eigenlijk een onderdeel van website migratie.

Een website migratie is nodig wanneer er een grote verandering moet worden gedaan aan je website. Misschien ondergaat jouw bedrijf een rebranding? Of heb je te maken met een website-herontwerp of beveiligingsproblemen? Ook kan er gekozen worden voor website migratie om de prestaties van de website te verbeteren. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld na een analyse erachter bent gekomen dat je structuur en URL’s niet goed zijn opgezet.

Het is belangrijk om een website migratie goed te plannen en uit te voeren om ervoor te zorgen dat alle inhoud, functionaliteiten en zoekmachine optimalisatie overgaan naar de nieuwe website zonder verlies van gegevens.

Een migratie kan gepaard gaan met een tijdelijke dip in verkeer en zoekresultaten, maar als de migratie goed wordt uitgevoerd, kan het ook leiden tot verbeterde prestaties en resultaten op de lange termijn. Heb jij een migratie ondergaan en wil je hulp hierbij? Neem contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken waar onze professionals jou mee kunnen helpen.

Onze succesverhalen

Wat ons trots maakt? Zien dat onze online marketing strategie voor onze klanten resulteren in groei! Graag lichten wij een aantal van onze succesverhalen uit.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik nog meer aan denken?

Een website migratie heeft niet alleen invloed op je website, maar ook op andere online marketing activiteiten zoals Google Ads en social media. Het is daarom belangrijk om ook hiermee rekening te houden. Als je vergeet om je Google Ads aan te passen, kunnen je metingen fout lopen of je advertenties naar 404 pagina’s leiden.

Waarom zou ik mijn website verhuizen naar WordPress?

Je kunt je website verhuizen naar een andere hosting, maar misschien wil je ook wel veranderen van CMS. Veel bedrijven stappen over naar WordPress, omdat het een wereldwijd bekend en gebruikt contentmanagementsysteem is. WordPress is een betrouwbaar programma dat veel mogelijkheden biedt. Andere redenen om over te stappen op WordPress is dat het een gebruiksvriendelijk, flexibel en professioneel systeem is dat goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines en met goede ondersteuning.

Onze partners

Wil je meer weten over
SEO migratie?
Neem dan gerust contact op

Gerelateerde
blogs

Onwise - We are On it Onwise - We are On it