Zoekwoorden onderzoek

Ben je op zoek naar een effectievere manier om de online aanwezigheid van je bedrijf te versterken? Onwise staat voor je klaar om je te helpen bij het optimaliseren van je digitale strategie door middel van zoekwoord onderzoek. Met onze uitgebreide kennis en ervaring in zoekwoordenonderzoek kunnen we jouw doelgroep beter begrijpen en de juiste zoektermen identificeren. Of het nu gaat om zoekmachine optimalisatie, contentcreatie of advertentiecampagnes, wij zorgen ervoor dat jouw online initiatieven de juiste snaar raken. Samen tillen we jouw merk naar nieuwe hoogten. Neem contact op voor een adviesgesprek, zodat we kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen

Een effectief zoekwoordenonderzoek vereist een gestructureerde aanpak. Een zoekwoorden onderzoek stappenplan is daarbij een goede keuze. Begin met het identificeren van relevante onderwerpen binnen jouw niche. Gebruik vervolgens tools zoals Google Zoekwoordplanner en concurrentieanalyse om potentiële zoektermen te ontdekken. Beoordeel zoekvolume, concurrentie en relevantie om de beste keuzes te maken. Vergeet long tail zoekwoorden niet, die specifieker zijn. Uiteindelijk helpt een grondig zoekwoordenonderzoek bij het optimaliseren van SEO inspanningen en het aantrekken van gekwalificeerd organisch verkeer naar je website.

Onze succesverhalen

Wat ons trots maakt? Zien dat onze online marketing strategie voor onze klanten resulteren in groei! Graag lichten wij een aantal van onze succesverhalen uit.

Veelgestelde vragen

Wat zijn long tail zoekwoorden?

Wat zijn nu eigenlijk long tail zoekwoorden? Long tail zoekwoorden zijn waardevolle, gedetailleerde zoektermen die een cruciale rol spelen in een doordachte SEO strategie. Deze specifieke, vaak langere zoektermen, richten zich op niches binnen je onderwerp. Hoewel ze minder zoekvolume hebben, zijn ze waardevol omdat ze gerichter verkeer aantrekken. Dit verhoogt de kans op conversies, omdat bezoekers precies vinden wat ze zoeken. Door long tail zoekwoorden op te nemen in je content en optimalisatiestrategie, vergroot je je zichtbaarheid in zoekmachines en versterk je je algehele SEO prestaties.

Is zoekvolume belangrijk?

Zoekvolume en moeilijkheidsgraad zijn cruciale begrippen bij zoekwoordenonderzoek. Zoekvolume toont hoe vaak een term wordt gezocht, terwijl moeilijkheidsgraad de competitie voor het ranken aangeeft. Deze inzichten zijn vitaal voor een effectieve SEO strategie. Tools zoals de Google Zoekwoordplanner, Ahrefs en Semrush bieden deze informatie. Een gebalanceerde aanpak, rekening houdend met zoekvolume en concurrentie, helpt bij het kiezen van de meest renderende zoekwoorden voor verbeterde online zichtbaarheid.

Onze partners

Tools en technieken

Er zijn meerdere tools en technieken die je kunt gebruiken bij je keyword onderzoek. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 • Google Zoekwoordplanner: Biedt zoekvolume, suggesties en concurrentie.
 • Ahrefs: Voor zoekvolume, concurrentieanalyse en backlink informatie.
 • Semrush: Biedt zoekwoordgegevens, concurrentieanalyse en positionering.
 • Moz: Helpt bij zoekwoordonderzoek, on-page optimalisatie en linkanalyse.
 • Concurrentieanalyse: Bekijk de zoekwoorden waar concurrenten op richten.
 • Autofill-suggesties: Analyseer suggesties terwijl je begint te typen op zoekmachines.
 • Sociale media en forums: Identificeer trends en gesprekken voor relevante zoekwoorden.
 • Klantonderzoek: Praat met je doelgroep om inzicht te krijgen in hun zoekgedrag en taalgebruik.

Ben je op zoek naar de beste zoekwoorden tool? Overweeg dan de betaalde opties zoals Ahrefs, SEMrush en Moz voor diepgaand inzicht. Voor gratis zoekwoorden tool, is de Google Zoekwoordplanner, een krachtige keuze met basisfunctionaliteiten voor zoekvolume en suggesties. Een andere gratis zoekwoorden tool die je goed kunt gebruiken is die van Neilpatel.


lees meer lees minder

Kosten zoekwoorden onderzoek

Ben je op zoek naar een gratis zoekwoorden tool? Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunt gebruiken om zoekwoorden voor jouw website te vinden. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Google Zoekwoordplanner: Deze tool is beschikbaar binnen Google Ads en geeft je inzicht in zoekwoorden, zoekwoordvolume en concurrentie.
 • Google Trends: Deze tool laat je trends in zoekopdrachten zien en helpt je bij het vinden van seizoensgebonden zoekwoorden en populaire zoekopdrachten.
 • Answer the Public: Deze tool geeft automatisch vragen en suggesties die mensen stellen in zoekmachines op basis van het zoekwoord die je invult.
 • Ubersuggest: Deze tool laat je zien welke zoekwoorden concurrenten gebruiken en geeft je suggesties voor gerelateerde zoekwoorden.
 • Keyword Tool: Deze tool geeft ideeën voor zoekwoorden op basis van een zoekwoord of onderwerp.

Het is belangrijk om te onthouden dat een gratis zoekwoorden tool vaak niet alle functies biedt die betaalde tools wel bieden. Het kan dus zijn dat deze tools minder gedetailleerde informatie geven.

De kosten voor een zoekwoorden onderzoek zijn afhankelijk van de gekozen methode en de omvang van het project. Voor basis zoekwoordenonderzoek zijn gratis tools beschikbaar, maar voor meer diepgaande analyses is het noodzakelijk om gebruik te maken van de beste zoekwoorden tool. Hiervoor kun je kiezen voor betaalde professionele tools, zoals bijvoorbeeld Semrush of Moz, of je kunt de hulp inschakelen van een marketingbureau zoals Onwise.


lees meer lees minder

Wil je meer weten over een
zoekwoorden onderzoek?
Neem dan gerust contact op

Onwise - We are On it Onwise - We are On it