fbpx

Optimale interne link structuur als onderdeel van je SEO

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » SEO » Optimale interne link structuur als onderdeel van je SEO

optimale-interne-linksBij interne links draait het om de manier waarop de pagina’s op je website intern linken. Met behulp van deze links kun je aan Google duidelijk maken welke pagina’s belangrijk zijn en hoe de structuur van je website in elkaar steekt. En dat is cruciaal voor je SEO! Een optimale interne link structuur helpt jou gevonden te worden en je waardevolle bezoekers langer op je pagina te houden. In dit artikel leggen wij je uit hoe dat in elkaar steekt en hoe je zelf aan de slag kunt met het creëren van een optimale interne link structuur!

Interne linkstructuur en zoekmachine optimalisatie

Je interne link structuur is dus een belangrijk onderdeel van je zoekmachine optimalisatie. Het zorgt er voor dat Google je website sneller kan crawlen én indexeren, wat maakt dat je sneller gevonden wordt door bezoekers. Voor deze bezoekers biedt een goede interne link structuur bovendien ook vele voordelen. Zo vergroot het de gebruiksvriendelijkheid van je website. Bezoekers komen immers direct op de goede plek terecht en kunnen gemakkelijker door je website navigeren.

Zelf aan de slag met interne links?

Het verwerken van goede links in je teksten is geen hogere wiskunde. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat zinnen leesbaar blijven voor bezoekers. Daarnaast moeten de woorden die je onderstreept zoveel mogelijk overeenkomen met de tekst op de pagina waarnaar je linkt. Het is slim om een zin te schrijven alsof je er géén link in gaat verwerken. Beslis pas achteraf of een linkje passend is. Zo komt de link zo natuurlijk mogelijk over. Zie je in de inleiding van deze tekst dat de term ‘SEO’ onderstreept is? Wanneer je hierop klikt verwijst deze naar een artikel over SEO. Dit is een voorbeeld van interne linkbuilding.

Interne én externe links

Naast interne links, is het ook slim om gebruik te maken van externe links. Zoekmachines kennen namelijk waardes toe aan links tussen website. Als meerdere mensen of websites naar jouw website linken, wordt de inhoud als belangrijk bevonden. Bij externe linkbuilding draait het om andere, gezaghebbende websites, portals of blogs te laten linken naar jouw website. Dit kan bijvoorbeeld door het versturen van persberichten, discussies bij blogartikelen en via sociale media. Maar let op: bij het externe linkbuilding is de lijn tussen goede marketing en spam flinterdun. Laat je dus altijd adviseren en helpen, bijvoorbeeld door een gespecialiseerd bureau als Onwise!

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.