fbpx

Gratis 30 minuten
consult met
een marketeer?

Wij kijken graag met je mee!

Direct zelf
inplannen

Instagram advertising

Groei in je online zichtbaarheid

Aan de slag met Instagram advertising

Je hebt een jonge doelgroep en die moet je zien te bereiken. Waar doe je dat dan? Via Google? Of via Facebook ? Kan allebei, maar wat dacht je van Instagram? Daar zit de jonge doelgroep en branded content is op Instagram de normaalste zaak van de wereld. Onwise Online Marketing legt je uit hoe Instagram Advertising werkt en waarom je hiermee je doelgroep wél bereikt.

STDC model bij Onwise

See

De eerste indruk van een potentiële afnemer, een brede doelgroep.  Bewustzijn creëren.

Think

Informeren over de waardetoevoeging. Hier begint de overweging!

Do

De eerste actie, converteren, bestellen, bellen, etc. De laatste motivator.

Care

Werken aan de klantrelatie. Wederaankopen, vertrouwen, en binding.

Wat is Instagram Advertising?

Instagram Advertising is adverteren op het social media platform Instagram. Het Instagram Advertising gedeelte staat los van de reguliere posts die je kunt plaatsen op Instagram. De advertenties die je kunt plaatsen op Instagram zijn swipe- of klikbaar en komen veelal voor als korte video van maximaal 15 seconden, als afbeelding met product tags of als carrouseladvertentie waarbij de doelgroep langs meerdere foto’s kan vegen.
Opgesomd kun je bij Instagram kiezen uit de volgende soort advertenties:

 • Fotoadvertenties
 • Videoadvertenties
 • Carrouseladvertenties
 • Stories-advertenties

Meet the team!

Klanten aan het woord

 • Gloudemans Koken en Kado

  We werden op het juiste moment benaderd door Onwise en zagen een samenwerking wel zitten. De resultaten waren direct goed. Onwise denkt met je mee en zoekt naar een andere oplossing als de situatie daar om vraagt. Projectleider John heeft naast het oppakken van de campagne ook goede inzichten gegeven. Hij heeft ons geholpen met het opzetten en verbeteren van nieuwe campagnes. Dankzij zijn hulp en expertise gaan we de campagnes nu zelf oppakken. Bedankt voor de goede hulp en wellicht tot ziens!

 • Wieg Huren

  Op dit moment nemen wij diensten af van Onwise. Wij willen ons bedrijf laten groeien en daar heb je goede markering voor nodig. Elke maand is er contact per telefoon welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en er word bijgehouden wat de resultaten zijn. Ik kan je zeggen het werkt direct super goed. Wij merken dat de aanvraag voor de wiegen omhoog gaan. Ook voor vragen staan ze ons netjes en behulpzaam te woord.

 • Serjon Eijgelaar

  Zeer goede ervaringen bij Onwise, we zaten eerder bij een andere partij en Onwise heeft zijn naam meer dan waar gemaakt, zeer goede resultaten. Altijd goed telefonisch en per mail bereikbaar, word duidelijk gecommuniceerd! Inmiddels al onze websites bij hun ondergebracht en een verkoop groei doorgemaakt wat we alleen hadden durven dromen!

 • Jolanda Grevers

  Een positieve ervaring en ze weten waarover ze praten. Ze denken mee en vanuit de klant. Een echte aanrader.

Hoe werkt Instagram adverteren?

Op Instagram adverteren werkt makkelijker dan je nu wellicht denkt. Eigenlijk werkt dit vrij hetzelfde als het aanmaken van een Facebook-advertentie. Om via Instagram te kunnen adverteren heb je dan ook een Facebook-pagina nodig. Dit is een vereiste, evenals in het bezit zijn van een (gratis) bedrijfsprofiel op Instagram. Vervolgens kun je jouw gewenste advertentie instellen door je advertentiekeuzes te maken in Advertentiebeheer. Je bepaalt vervolens je budget en hoe lang je advertenties weergegeven moeten worden en je kunt starten met het publiceren van jouw advertenties. Je ontvangt een melding zodra je advertenties zijn goedgekeurd en kunnen worden weergegeven.

Je kunt Instagram Advertising inzetten om advertenties te tonen in:

Instagram Stories

Dit zijn posts van enkele seconden die 24 uur zichtbaar zijn en daarna verdwijnen (geldt niet voor jouw advertentie).

Instagram feed

Je advertentie staat tussen de berichten van de accounts die gevolgd worden en mensen kunnen hier langsheen scrollen.

Voordat je succesvol een advertentie kunt aanmaken om tussen de verhalen (stories) of in het overzicht (de feed) te plaatsen, moet je op enkele punten letten, zoals de afmetingen van je afbeelding (ratio 9:16), het aantal pixels van je content, de maximale lengte van een video (15 seconden) en de grootte van je bestand. Kortom, in passende Instagram Advertising-content gaat wel even tijd zitten.

Waarom Instagram Advertising?

Wie een jonge doelgroep wil aanspreken, kan haast niet wegblijven van Instagram. Hieronder meer redenen waarom je aan Instagram Advertising zou moeten doen als jouw doelgroep op Instagram zit.

 • Branded content doet het op Instagram beter dan op welk andere social mediakanaal dan ook.
 • Online shopping blijft booming evenals Instagram, dus hierop adverteren is jouw perfecte kans.
 • De engagement (likes/comments) ligt erg hoog op Instagram. Gebruikers zijn sneller geneigd te liken, klikken of reageren op Instagram advertenties.
 • Nog maar relatief weinig bedrijven adverteren op Instagram (in vergelijking met Facebook), waardoor er minder concurrentie aanwezig is.
 • Adverteren via Instagram is nu daarom ook nog goedkoper.
 • Je kunt je advertenties vrij goed op ‘normale’ aantrekkelijke feed laten lijken, waardoor mensen al sneller geneigd zijn langer naar je advertentie te kijken.
 • Gebruikers kunnen bij het zien van een interessant product (of dienst) in jouw advertentie gelijk doorklikken naar de productpagina. Hiermee verkort en vergemakkelijk je het aankoopproces.

 

Artikelen over Zoekmachine optimalisatie

Zelf Instagram Advertising inzetten?

Heb je interesse in het toepassen van Instagram Advertising? Wij helpen jou graag met het opzetten van een strategische Instagram Advertising Campagne die gericht is op jouw doelgroep. Benieuwd hoe we dit doen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs en bespreek de mogelijkheden.

 

Social media marketing veelgestelde vragen

Wat is social media marketing?

Social media marketing is de vorm van online marketing die zich richt op social media kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn. In plaats van de focus te leggen op vindbaarheid via zoekmachines wordt hierbij het bedrijf via deze kanalen aan de doelgroep gepresenteerd. Social media marketing kan een goed alternatief voor SEO of SEA zijn om online beter zichtbaar te zijn.

Waarom social media marketing inzetten?

Social media kanalen hebben een groot bereik. Door op kanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn actief te zijn of te adverteren maak je optimaal gebruik van dit bereik. Activiteit op social media is een goede manier om voor meer naamsbekendheid te zorgen en in contact met je doelgroep te komen. Doordat het laagdrempeliger is vergroot je de kans op meer bestellingen en aanvragen.

Wat kost social media marketing?

Social media marketing hoeft niets te kosten. Enkel actief zijn op de social media kun je zelf verzorgen. Het aanmaken van een account op Facebook, Instagram of LinkedIn is gratis. Om daadwerkelijk te adverteren is extra advertentiebudget vereist. Wanneer je een online marketing bureau inschakelt voor ondersteuning betaal je aparte kosten voor de uitgevoerde werkzaamheden. Vraag gerust een offerte bij ons aan voor een prijsindicatie.

Is social media marketing belangrijk voor bedrijven?

Het antwoord luidt ‘ja’. Veel mensen zijn tegenwoordig op social media actief, dus ook jouw doelgroep. Aanwezigheid op kanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn zorgt voor meer vertrouwen en loyaliteit bij je klanten. Het geeft je doelgroep ook een platform om vragen te stellen en contact te zoeken. Daarnaast is het een vorm van marketing die op het eerste gezicht niet op adverteren lijkt.