Wil je met jouw website of webshop beter gevonden worden in Google? Start dan vandaag nog met zoekmachine optimalisatie (SEO) of zoekmachine adverteren (SEA). Beter vindbaar zijn in zoekmachines is belangrijk voor bedrijven. Een lange tijd geleden werd door lokale ondernemers veel geadverteerd in kranten en andere niet-digitale kanalen. Tegenwoordig speelt internet een steeds grotere rol in het leven van consumenten. Mensen zijn sneller geneigd om even te ‘googlen’ naar een product of dienst. Meer dan 97% van de Nederlandse internetgebruikers gebruikt Google als zoekmachine en 81% vindt zelfs dat zoekmachines de beste ondersteuning zijn bij het vinden van websites. Des te belangrijker is het om beter vindbaar te zijn op Google.

Onze succesverhalen

Wat ons trots maakt? Zien dat onze online marketing strategie voor onze klanten resulteren in groei! Graag lichten wij een aantal van onze succesverhalen uit.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om mijn website beter vindbaar te maken in Google?

Een betere vindbaarheid in Google vergroot de kans dat mensen jouw website vinden wanneer ze zoeken naar relevante informatie of producten. Dit resulteert in meer verkeer naar jouw site, potentiële klanten en verbeterde merkzichtbaarheid.

Wat zijn enkele manieren om de positie van mijn website in Google te verbeteren?

Er zijn verschillende strategieën, zoals het optimaliseren van zoekwoorden, het creëren van waardevolle en relevante inhoud, het verbeteren van de technische aspecten van jouw website, het verkrijgen van kwaliteitsvolle backlinks en het gebruik van lokale SEO-tactieken.

Hoelang duurt het voordat mijn website hoger scoort in de zoekresultaten van Google?

Het verbeteren van de rangorde in zoekresultaten kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de concurrentie, de huidige status van jouw website en de toegepaste optimalisatiestrategieën. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat significante verbeteringen merkbaar zijn.

Zijn er tools of platforms die kunnen helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid in Google?

Ja, er zijn verschillende tools zoals Google Search Console, SEMrush, Moz en Yoast SEO die waardevolle inzichten bieden, technische problemen identificeren en optimalisatiemogelijkheden voor jouw website suggereren om de vindbaarheid in Google te verbeteren.

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onze partners

Hoe kan je gevonden worden in Google?

Om gevonden te worden in Google zal je aandacht moeten besteden aan een aantal belangrijke onderwerpen. Om te beginnen moet je gaan uitzoeken welke zoekwoorden relevant en belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Ook een relevante meta titel en meta beschrijving zijn belangrijk. Verder kan je kijken naar de structuur van je website. Daarbij begin je met het uitzoeken van een goede domeinnaam en URL. De content op je website zal relevant moeten zijn voor de bezoeker, maar ook voor zoekmachines. Het is daarbij het beste als de content in beweging blijft. Herschrijven of optimaliseren is noodzakelijk. Andere onmisbare onderwerpen waar je mee bezig zult moeten gaan is de linkbuilding (zowel interne als externe linkbuilding) en de social media.


lees meer lees minder

Voordelen hogere positie in Google

Wil je groeien met je bedrijf? Dan is het van groot belang dat je beter gevonden wordt bij Google. Er zijn verschillende voordelen te noemen wanneer jouw website een hogere positie in de zoekmachine krijgt.

  • Het vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf
  • Hoe beter vindbaar op Google, hoe meer bezoekers je zult krijgen
  • Bij meer bezoekers heeft je bedrijf meer kans op potentiële klanten
  • Langdurige topposities door zoekmachine optimalisatie
  • Past helemaal in de Customer Journey
  • Snel bovenaan door Google adverteren

lees meer lees minder

Waarom beter gevonden worden in Google?

Een website die niet goed vindbaar is in Google trekt over het algemeen weinig bezoekers. Deze bezoekers zijn meestal erg belangrijk voor je bedrijf, aangezien deze bezoekers je klanten kunnen worden. Hoe meer bezoekers, hoe meer klanten, hoe meer conversies of bestellingen! Conversies zijn onder andere ingevulde contactformulieren, telefoongesprekken, e-mails of offerte aanvragen. Is jouw website niet vindbaar in Google of wil je dat jouw website beter geworden gaat worden? Onwise kan jou helpen bij dit belangrijke onderdeel voor jouw bedrijf.


lees meer lees minder

Start met zoekmachine optimalisatie (SEO)

Je wilt beter gevonden worden in Google, maar je weet niet waar je moet beginnen? Start met zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO. Om een website goed te laten presteren bij Google zijn een aantal zaken belangrijk: goede SEO teksten met de juiste zoekwoorden (content), gebruiksvriendelijkheid, techniek van de website, backlinks (linkbuilding) en interactie met de doelgroep via social media. Voordat je hiermee kunt starten moet er een lange termijn SEO strategie worden opgesteld door een SEO specialist. Het inzetten van de juiste online marketing strategie is essentieel om gevonden te worden in Google.


lees meer lees minder

Zoekmachine adverteren inzetten (SEA)

Een andere optie om beter vindbaar te zijn op Google is het inzetten van Google Ads, zoekmachine adverteren, ofwel SEA. Door te betalen voor advertenties staat jouw website direct bovenaan de lijst van zoekresultaten. Je bent direct vindbaar! Er zijn verschillende vormen van adverteren in Google. Onderdeel van Google Ads is bijvoorbeeld Google Shopping, met productadvertenties sta je bovenaan de zoekresultaten. De advertenties met productvermeldingen, inclusief afbeelding en prijs, worden gebruikt om producten te promoten en te verkopen. Een ander voorbeeld van Google Ads is het instellen van een remarketing campagne. Google Remarketing, ook wel retargeting genoemd, is het benaderen van bezoekers die jouw website eerder hebben bezocht met een advertentie gericht op het product waar ze geïnteresseerd in zijn.


lees meer lees minder

Mijn website is niet vindbaar in Google: Wat nu?

Je komt erachter dat je website helemaal niet vindbaar is op Google. Wat moet je dan doen? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je website niet tegenkomt in resultaten van zoekmachines. Je website kan nog niet geïndexeerd zijn door Google, wat betekent dat de robots van Google nog geen bezoekje hebben gebracht aan je website. Ze weten dan gewoonweg nog niet dat jouw website bestaat. Doorgaans duurt het een aantal dagen voordat Google langs je website komt.

Je kunt Google een handje helpen door zelf een indexering aan te vragen. Hiervoor ga je naar de Google Search Console en vul je de URL van je website in. Google Search Console geeft dan aan of je website is geïndexeerd of niet. Is dit niet het geval, klik dan op ‘indexering aanvragen’. Het kan zijn dat er wat anders aan de hand is waarom jouw website niet zichtbaar is in Google. Door een specialist in te schakelen kun je gaan uitzoeken waar het probleem ligt.


lees meer lees minder

Beter vindbaar in Google dankzij Onwise

Ben je op zoek naar een specialist die jou kan helpen bij een betere vindbaarheid van je website? Schakel dan online marketing bureau Onwise in en kom in contact met één van onze marketing professionals. Wij nemen het (denk)werk voor je uit handen en zorgen ervoor dat we er alles uit halen om jouw website beter vindbaar te maken in Google.

Onwise - We are On it Onwise - We are On it