Wat is Majestic SEO

3 jaren geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise Internet Marketing B.V. » Algemeen » Wat is Majestic SEO

Majestic SEOEen tool die vergelijkbaar is met Rank Tracker, is de Majestic SEO tool. Majestic onderzoekt het Internet en brengt dit in kaart. Daarmee heeft het bedrijf de grootste commerciële link intelligence database ter wereld samengesteld. Met deze tool kun je websites van voor tot achter analyseren en achterhalen wat de sterktes en zwaktes van de website zijn. Tevens kun je de website met concurrenten vergelijken over een bepaalde tijdsperiode. Met Majestic SEO kun je klanten werven, jouw SEO en sociale media controleren en het succes van je site meten.

Voor wie is Majestic SEO?

Majestic SEO is bruikbaar voor SEO professionals, ontwikkelaars, media-analisten, maar ook voor ondernemers. Voor al deze groepen zijn er specifieke tools binnen Majestic SEO die handig zijn. Zij gebruiken de Internetkaart voor uiteenlopende doeleinden met betrekking tot online aanwezigheid, Linkdata vormen een belangrijk onderdeel van zoekmachine ranking. Om zoekmachine positionering rationeel te kunnen onderzoeken, is het daarom belangrijk dat je het linkprofiel van uw eigen website begrijpt, maar ook de sites van de concurrentie.

Wat kun je precies met Majestic SEO?

Als ondernemer krijg je met Majestic SEO inzicht in je doelgroep. Je kunt eenvoudig potentiële klanten zoeken en hun achtergrond bekijken. Daarbij krijg je met Majestic controle van je SEO en Social media teams, waarmee je bijvoorbeeld kunt kijken op welke plek jouw bedrijf in de top miljoen van websites staat. Ook kun je met Majestic het succes van je website meten door het maken van voortgangsrapporten.

Ook SEO specialisten krijgen inzicht in de potentiële klanten met Majestic, maar als SEO specialist heb je met Majestic ook de kans om sites te controleren met behulp van webmaster tools zoals Flow Metrics of de Keyword Checker. Tevens is Majestic voor SEO specialisten een ideale tool voor linkmanagement en voor het opstellen van tracking-rapporten.

Het nut van Majestic

Kortom, Majestic is de grootste database om verkeer naar websites te vergroten, concurrenten te analyseren en hun reputatie te beheren. Het mooie van Majestic SEO is dat het voor iedereen toegankelijk is: er is namelijk een gratis, maar ook een betaalde opties van 39,99 euro tot enterpriseniveau.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.