fbpx
Artikel door Bram

5 tips voor succesvolle online marketing rondom de feestdagen

10 maanden geledenLeestijd 5 minuten

De dagen worden weer korter en het jaar loopt ten einde. Voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Tegenwoordig beginnen die eerder dan we altijd gewend waren, maar het is nu nog niet te laat om met je marketing in te spelen op de feestdagen. In dit artikel geven wij je een aantal tips om jouw klanten nóg beter te bereiken nu de feestdagen er weer aan komen.

  1. De meest populaire feestdagen
  2. Tip 1: Bepaal je budget
  3. Tip 2: Bepaal je kanalen
  4. Tip 3: Geef een thema aan de marketing
  5. Tip 4: Laat het thema terugkomen in de content
  6. Tip 5: Zorg dat klanten niet om jouw actie heen kunnen
  7. Start jouw campagne!
5 tips voor succesvolle online marketing rondom de feestdagen
Onwise » Content marketing » 5 tips voor succesvolle online marketing rondom de feestdagen

De meest populaire aankomende feestdagen

Aankomende feestdag Datum
Black Friday Vrijdag 25 november 2022
Green Friday Vrijdag 25 november 2022
Cyber Monday Maandag 28 november 2022
Sinterklaasavond Maandag 5 december 2022
Kerstavond Zaterdag 24 december 2022
1e Kerstdag Zondag 25 december 2022
2e Kerstdag Maandag 26 december 2022
Nieuwjaarsdag Zondag 1 januari 2023
Valentijnsdag Dinsdag 14 februari 2023
Goede vrijdag Vrijdag 7 april 2023
1e Paasdag Zondag 9 april 2023
2e Paasdag Maandag 10 april 2023

 

Een nieuwe ‘feestdag’ in de lijst is Green Friday. Green Friday is een statement tegen Black Friday om overconsumptie door de torenhoge kortingen tegen te gaan. Het is een alternatief van Trees For All waar ze bedrijven aanmoedigen om in een groene planeet te investeren. Hoe? Heel simpel: door alleen maar duurzame en tweedehands producten te verkopen. Of juist door spullen te recyclen of repareren.

Tip 1: Bepaal je budget

Het jaar is natuurlijk bijna voorbij, wat kan betekenen dat jouw marketingbudget er wellicht bijna doorheen is. Echter is het wel zo dat veel ondernemers in het vierde kwartaal de meeste omzet van het jaar maken. Kijk dus wat je nog over hebt voor de marketing, en zet dit vol in voor de feestdagen als je wilt zorgen dat jouw klanten je ook online kunnen vinden.

Gratis 30 minuten consult

Sparren met een specialist? Wij kijken graag met je mee!

Tip 2: Zet in op de juiste kanalen

Op basis van je budget en de doelstelling die je voor het jaar hebt opgesteld maak je de keuze voor (een aantal) kanalen. Het ene kanaal kan je meer budget kosten dan het andere kanaal, dus kies zorgvuldig. Hou er ook rekening mee dat de kanalen moeten passen bij je doelgroep. Een aantal voorbeelden van verschillende kanalen zijn: social media marketing, e-mailmarketing, zoekmachine adverteren, influencer marketing en zo zijn er nog veel meer.

Tip 3: Geef een thema aan de marketing

Hoe leuk is het om de marketing in een feestelijk jasje te gieten? Voor een marketingcampagne rondom de kerstdagen kun je jouw huisstijl voorzien van enkele kerstversieringen. Denk aan een kerstboom, kerstballen, lichtjes of sneeuw rondom jouw logo. Ook advertenties kunnen op deze manier versierd worden en ook directe e-mails kun je een feestelijk thema geven.

Luister naar de Onwise Academy Podcast

'Online Marketing voor beginners'

Tip 4: Laat het thema terugkomen in de content

Let bij het instellen van een thema ook op de content planning. Je kunt jouw socials ook in een feestelijk thema gieten en ook blogs gericht op de feestdagen zullen jouw campagne flink vooruit helpen. Maak unieke foto’s voor jouw social media en blog artikelen. De blogartikelen kun je gebruiken om jouw klanten te inspireren. Verkoop je tafelkleden? Dan kun je bijvoorbeeld een blogartikel schrijven over hoe je kaarsvet uit een tafelkleed krijgt na een kerstdiner.

Tip 5: Zorg dat potentiële klanten niet om jouw actie heen kunnen

Heb je een kortingsactie op jouw website? Zorg dan dat jouw klanten niet om de actie heen kunnen. Buiten dat de korting uiteraard duidelijk op jouw website aangegeven wordt, moeten klanten het ook buiten jouw website tegenkomen. Ook in Google Shopping kun je de korting doorvoeren. Daarnaast is het ook mogelijk om promoties toe te voegen aan Google Ads-zoekadvertenties. Ook op de social media pagina’s kun je acties duidelijk naar jouw klanten communiceren.

Volg Onwise op Linkedin

voor de nieuwste trends

Start jouw campagne!

Zijn jij en jouw bedrijf klaar voor de drukte van de feestdagen? Start dan direct jouw campagne. Denk er uiteraard wel aan dat je voorbereid moet zijn op drukte en sta klaar voor jouw klanten. Als ze vragen hebben komen ze ongetwijfeld naar jou toe. Met een goede voorbereiding, kom jij ongetwijfeld succesvol de feestdagen door. Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht
Bram

Over Bram

Deze fanatieke sportschoolganger praat je graag bij over de laatste wedstrijd van Ajax en staat klaar om te sparren over jouw internet marketing campagne.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.