Je bezoekersaantallen en omzet vallen tegen, maar je kunt maar niet achterhalen waar dat nou precies door komt. Misschien heb je wel een goedlopend bedrijf maar wil je nog meer winst behalen en vraag je je af hoe je dat kunt doen. Je hebt immers een website waarop klanten kunnen lezen over de producten en de producten ook kunnen bestellen. Je hebt het gevoel dat je er meer uit kunt halen. Als je voor je bedrijf nog geen gebruik maakt van sociale media, laat je een grote zakelijke kans aan je voorbij gaan. In dit artikel laat SEO tekstschrijver Anna de kracht van sociale media zien.

Zet je bedrijf op de kaart

Tegenwoordig is het inzetten van sociale media voor veel startende en al bestaande ondernemingen niet meer weg te denken. De kracht van sociale media wordt steeds duidelijker en begint een grotere rol te spelen in online marketing. Als bedrijf kun je het je eigenlijk niet meer permitteren om niet aanwezig te zijn op sociale media, want je potentiële klanten zijn wél actief op sociale media. Wij zijn overtuigd van de voordelen die het gebruik van sociale media voor mkb’ers met zich mee brengt. Sociale media kun je tegenwoordig namelijk zien als een zeer essentieel onderdeel van een goede marketingstrategie. Toch bestaat er onder veel ondernemers onduidelijkheid over het nut en de enorme krachten van sociale media, want twee op de tien ondernemers heeft nog geen social media account voor zakelijke doeleinden. Wij vertellen je graag meer over wat social media marketing kan betekenen voor je bedrijf én over waarom wij heilig geloven in het inzetten van een social media specialist. In dit artikel vind je nuttige tips die je op weg zullen helpen bij het op de kaart zetten van jouw bedrijf op de sociale media waarop jouw (potentiële) klanten actief zijn.

Als bedrijf kun je het je eigenlijk niet meer permitteren om niet aanwezig te zijn op sociale media, want je potentiële klanten zijn wèl actief op sociale media

Kom dichter bij de doelgroep dan ooit tevoren

Sociale media hebben een onuitwisbare plek ingenomen in de levens van potentiële klanten en in de levens van ondernemers. Online platformen zijn erg laagdrempelig en worden massaal gebruikt door mensen in alle leeftijdscategorieën, zo blijkt uit het Nationaal Social Media onderzoek 2017. Het gebruik zal in de aankomende jaren nog meer toenemen, waardoor je nu en in de toekomst dankzij het gebruik van sociale media nog dichter bij je doelgroep kunt komen dan ooit tevoren. Op sociale media delen mensen hun mening en beïnvloeden ze andere sociale media-gebruikers. Het bereik van je doelgroep is dankzij deze kanalen dus veel groter geworden. Waarom zou je als bedrijf niet aanwezig zijn op de plek waar jouw doelgroep zich bevindt? Je klanten zijn immers je uithangbord. Kortom: wanneer je net als je doelgroep actief bent op sociale media, kom je dichter bij je doelgroep dan wanneer je bedrijf niet actief is op sociale media.

Sociale media vergroten de naamsbekendheid

Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Kamer van Koophandel blijkt dat de meeste ondernemers sociale media vooral gebruiken om de naamsbekendheid en de zichtbaarheid van hun bedrijf te vergroten. Maar waarom eigenlijk, hoor ik je denken. Klanten zijn loyaler aan je bedrijf als jouw bedrijf een goede naamsbekendheid heeft. Daarnaast geldt dat jouw bedrijf voor nieuwe klanten ook een voorkeurspositie heeft ten opzichte van andere merken als je bedrijf een goede naamsbekendheid heeft. Het komt er dus op neer dat je je concurrent een stapje voor bent als je je bedrijf vaker op de kaart zet, in dit geval op sociale media waarop de klant actief is.

Tips voor social media marketing

We geven je graag wat tips op het gebied van social media marketing, zodat je zelf aan de slag kunt:

  • Zorg voor prikkelende content
  • Post op verschillende tijdstippen
  • Zorg voor interactie met je volgers, bijvoorbeeld door ze vragen te stellen
  • Probeer adverteren uit op Facebook

Je bent je concurrenten een stapje voor als je je bedrijf vaker op de kaart zet

Facebook Marketing en LinkedIn Advertising

Als je het groter wil aanpakken, zijn Facebook Marketing en LinkedIn Advertising goede strategieën die tot goede resultaten kunnen leiden. LinkedIn is vooral geschikt voor de B2B markt, daarentegen is Facebook meer geschikt voor de B2C markt. Als je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook kun je veel bezoekers aantrekken en kom je ook nog eens direct in contact met de (potentiële) klant. Daarnaast wordt je bedrijf beter gevonden in zoekmachines zoals Google. Je bedrijfspagina zal hoog in de zoekresultaten van Google eindigen. Ook kun je doelgericht adverteren met je bedrijfspagina op Facebook. Adverteren op Facebook is één van de meest aantrekkelijke en goedkope manieren om te adverteren en via Facebook is alles meetbaar! Wanneer een post of foto meer dan 30 keer geliket is, kun je de statistieken inzien. Dankzij deze statistieken kun je bijvoorbeeld het aantal mensen dat door je bericht bereikt is, inzien. Het is op Facebook mogelijk om doelgericht te adverteren.

Maar ook LinkedIn Advertising is erg zinvol voor je bedrijf en brengt vele voordelen met zich mee. LinkedIn is namelijk uitgegroeid tot het grootste sociale netwerk voor werkende professionals. Via LinkedIn kun je als bedrijf een zakelijke doelgroep bereiken en er voor zorgen dat je met de hulp van kwalitatieve content goed gevonden wordt. Zo wordt de zichtbaarheid van het bedrijf zelfs al vergroot wanneer je een bedrijfspagina aanmaakt en deze vult met een goede tekst over de diensten die je bedrijf aanbiedt. Daarnaast kun je via de statistieken analyseren welke berichten veel interactie opleveren. Aan de hand van deze statistieken kan je advertenties maken op LinkedIn, waardoor je mensen kunt bereiken die jouw bedrijfspagina nog niet volgen. Op basis van de functie, bedrijfsgrootte, geografie en branche kun je de berichten zeer nauwkeurig targeten. Doordat er in de advertentie een follow knop verwerkt is, kan gesponsorde content op LinkedIn zorgen voor extra volgers.

En dit zijn maar enkele van de vele opties die Facebook en LinkedIn bieden voor uw bedrijf. Naast Facebook en LinkedIn zijn er meerdere online kanalen die u kunt inzetten om meer winst te behalen, waaronder Instagram.

Hulp van een specialist

Facebook Marketing en LinkedIn Advertising zijn tijdrovende investeringen die de moeite waard zijn. Wanneer je actief bent op sociale media, zul je dit terug zien in de omzet. Heb je geen tijd over voor social media marketing en wil je de hulp inschakelen van een specialist? Bij ons ben je op het juiste adres voor verschillende soorten social media marketing. Wij helpen je graag verder bij het vergroten van je bereik op social platformen en het verhogen van de omzet van je bedrijf. Naast social media marketing ben je bij ons op het juiste adres voor alles wat maar met online marketing te maken heeft. Wij hebben een social media specialist in huis die graag campagnes voor je opstart zodat je bereik vergroot wordt. En waar zorgt een groter bereik voor? Juist, voor een hogere omzet!

Geschreven door

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onwise beeldmerk
Onwise - We are On it Onwise - We are On it