fbpx
Artikel door Rozemarijn

Online marketing voor de beauty branche

3 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten

Welcome to beauty paradise! Onwise streek neer op hét beautyevent van Nederland: Beauty Trade Festival. De plek waar beauty professionals elkaar ontmoeten, tips uitwisselen en trainingen volgen. Voor schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, visagisten, welnessmedewerkers, kappers, pedicures en masseurs is het de hipste beautybeurs van het jaar.

Als specialist van online marketing spraken onze marketeers met vele beauty professionals over de nieuwste marketingtrends en ontwikkelingen. Wie geïnteresseerd was, kon een gratis websitescan uitvoeren. Nadien gaven onze marketeers handige adviezen mee.

Online marketing voor de beauty branche
Onwise » Algemeen » Online marketing voor de beauty branche

Esthé Magazine

Robin Buitink was als directeur van Onwise aanwezig op het Beauty Trade Festival en daar kwam hij in contact met Esthé Magazine. Het kennisplatform voor ondernemende beautyprofessionals vroeg Robin naar het online ondernemerschap. Waar moet je beginnen, hoe word je vindbaar en wat zijn de laatste ontwikkelingen? Op deze vragen gaf onze Robin deskundig antwoord.

Zo gaf Robin als advies mee: begin als startende ondernemer met het bouwen van een website met een uniek design. Pas als je een mooie website hebt, is het tijd om met internet marketing aan de slag te gaan. Je online vindbaarheid vergroten kost geld en tijd. Maar het is een investering die je dubbel en dwars terugverdient!

Daar weet onze klant Elze-Marie Damen, die ook aanwezig was op het Beauty Trade Festival, alles van. Ze is eigenaresse van de webshop allesvoorschoonheid.nl en van haar eigen schoonheidssalon in Deventer.

Elsze-Marie’s omzet is binnen 5 jaar minstens vervijfvoudigd. Wauw!

online marketing voor de beauty branche

Mooie combinatie

Elze-Marie Damen vertelde ook over haar internetmarketingervaringen in Esthé Magazine: “Als ik terugkijk, realiseer ik me dat ik echt niets wist van online marketing.” Ze vond het erg zwaar. Het kostte haar bloed, zweet en tranen.

Waarom? “Ik wilde het uiterlijk en de uitstraling van mijn website behouden. Kennis over sociale media of sites had ik niet. Ik had overal hulp bij nodig.” Toch vond Elze-Marie het erg leuk om met haar website aan de slag te gaan. Nu heeft ze vier websites en doet ze heel veel zelf.

“Het is voor mij een hele mooie combinatie gebleken: cliënten in mijn schoonheidssalon behandelen en online bezig zijn.”

Onze marketeers vonden Beauty Trade Festival een zeer geslaagde ervaring!

Lees het hele interview met Robin hier! 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht
Rozemarijn

Over Rozemarijn

Schreef als klein meisje al korte teksten en belandde via de journalistiek in de online marketingwereld. Zoekt graag naar de mooiste kostuumdrama’s op Netflix.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.