fbpx

Ontevreden over je
vindbaarheid binnen Google?

Ontvang direct een uitgebreide website analyse per mail!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Technische SEO, de kern van je website

Groei in je online zichtbaarheid

Technische SEO is de kern van je website en wordt uitgevoerd zodat de website door Google beter gevonden en geïndexeerd wordt. Is je website niet geoptimaliseerd door een technisch SEO specialist, dan zul je nooit het gewenste resultaat behalen.

Technische optimalisatie onmisbaar

Veel mensen onderschatten de kracht van een technische optimalisatie. Als de structuur van de website niet klopt en de zoekmachine optimalisatie belemmert, wordt de content op je website ook niet gevonden. Niet door de zoekmachines én niet door potentiële klanten. Deze technische optimalisatie is dus onmisbaar voor het behalen van de doelstellingen.

Heb je hulp nodig van een technische SEO specialist, de medewerkers van Onwise helpen je graag. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

STDC model bij Onwise

See

De eerste indruk van een potentiële afnemer, een brede doelgroep.  Bewustzijn creëren.

Think

Informeren over de waardetoevoeging. Hier begint de overweging!

Do

De eerste actie, converteren, bestellen, bellen, etc. De laatste motivator.

Care

Werken aan de klantrelatie. Wederaankopen, vertrouwen, en binding.

Wat is technische SEO?

Een website is opgebouwd uit codetaal. Wanneer deze goed gelezen kan worden door Google, heb je een goede technische basis van je website. Hierbij geldt: hoe ‘schoner’ de code, hoe gemakkelijker Google de code leest én kan bepalen of de content relevant is. Dus met andere woorden: Hoe beter de basis, hoe hoger de pagina’s zullen eindigen in Google. Ook zorgt een goede basis ervoor dat je website op ieder apparaat goed weergegeven wordt. Zowel op laptops, tablets en op mobiele telefoons van verschillende merken.

”Hoe beter de basis, des te hoger de ranking”

Meet the team!

Onze partners

 

8 tips voor technische SEO

Om je op weg te helpen hebben we een checklist opgesteld met belangrijke onderdelen van technische SEO optimalisatie. Deze onderdelen zullen goed op orde moeten zijn om de beste resultaten te kunnen behalen.

  • Maak je website indexeerbaar
  • Zorg voor een pagina optimalisatie
  • Installeer de juiste plugins
  • Maak nette URL’s
  • Vul de meta titels en omschrijvingen in
  • Voorkom duplicate content
  • Optimaliseer je afbeeldingen
  • Vergeet geen redirects

1. Maak je website indexeerbaar

Voor SEO optimalisatie kun je beginnen door je website indexeerbaar te maken. Dit zul je voor elke pagina moeten doen. Het is zonde wanneer er pagina’s zijn met veel goede content die uitgesloten worden van de indexering, want die kunnen dan niet worden gevonden. Je kunt er ook voor kiezen om sommige pagina’s bewust niet te laten indexeren. In dit geval gaat het vaak om pagina’s waar weinig informatie op te vinden is zoals bijvoorbeeld je contactpagina.

De indexatie kun je doen door bijvoorbeeld een HTML sitemap, een robot.txt bestand of intern linkbuilding aan te maken. Om te kunnen zien welke pagina’s van je website al goed geïndexeerd zijn, kun je het gratis programma Google Search Console gebruiken. LET OP: De indexatie van jouw website kan best een tijdje duren. Wanneer je veel duplicate content hebt bijvoorbeeld, kan Google jouw website moeilijk indexeren.

2. Zorg voor gebruiksvriendelijke pagina’s

Onder gebruiksvriendelijke pagina’s, onderdeel van pagina optimalisatie, verstaan wij de websitestructuur en de pagina snelheid die een belangrijke rol spelen. Controleer hierbij de zichtbaarheid op verschillende apparaten als smartphones en tablets. Gebruiksvriendelijkheid is enorm belangrijk. Niemand zit te wachten op een trage website, onduidelijk leesbare teksten of een slechte structuur waarbij je lang moet zoeken naar een bepaald onderdeel. Ook Google ziet dit en zal hierom jouw website lager ranken.

3. Installeer de juiste plugins

Wat is een plugin nu eigenlijk? Een WordPress-plugin kan worden omschreven als een ‘stukje software’ waarmee je een functionaliteit toevoegt aan je website, net als een app die je download op je telefoon. Door zo’n plugin hoef je zelf niet te coderen.

De positie van je website in Google hangt ook af van de juiste plugins. Door goede plugins te downloaden, maak je jouw website duidelijker en verbeter je de vindbaarheid in Google. Zo kun je eigenlijk niet zonder een SEO plugin die je helpt om een pagina te optimaliseren. Plugins zijn gemakkelijk te downloaden in WordPress. Veel handige plugins zijn gratis, maar er zijn ook plugins waar je voor betaald. Pas wel op dat je niet te veel plugins installeert, want dan kun je weer te maken krijgen met teveel code en dus een slome websitesnelheid.

4. Maak nette URL’s

Voor de vindbaarheid van je website is het belangrijk dat je een zoekmachine vriendelijke URL maakt die kort, beschrijvend, leesbaar en consistent in elkaar zit. Heb je ook de juiste zoektermen in je URL? Dan zit je goed! Zoekmachines houden niet van gekke leestekens.

5. Vul de meta titels en omschrijvingen in

De meta titel en omschrijving kun je zien als een soort visite kaartje van je website. Daarom zijn deze zo belangrijk! Het zijn de kleine stukjes tekst die je ziet in Google wanneer je een zoekwoord invoert en jouw website komt naar voren. Voor een zoekmachine is het ook een manier om te kunnen zien waar jouw landingspagina overgaat. Het is dus een belangrijke factor van technische SEO optimalisatie.

Ga je aan de slag met het schrijven van meta titels en meta omschrijvingen? Houd dan rekening met de regels die hiervoor gesteld zijn. Zo zal een meta titel niet meer dan 65 tekens moeten bevatten. Het is verstandig om het zoekwoord erin te vermelden. Vanuit de titel zou het direct duidelijk moeten zijn waar de landingspagina over gaat. Bij de meta omschrijving kun je het onderwerp iets uitgebreider verwoorden. Hierbij geldt dat je niet meer dan 155 tekens kunt gebruiken. Wanneer je meer schrijft, wordt de tekst automatisch afgekort. Bij de meta omschrijving kun je gebruik maken van jouw opgestelde USP’s (bijvoorbeeld: ‘snelle levering’ of ‘goede service’). Soms worden er ook symbolen of emoticons gebruikt ter verduidelijking.

6. Voorkom duplicate content

Duplicate content, ofwel dubbele content, wordt door Google direct afgestraft. Het is belangrijk dat je unieke content creëert en niks letterlijk overneemt van andere websites. Je kunt teksten wel goed herschrijven in je eigen woorden. Er bestaat ook interne duplicate content, dit zul je ook zeker moeten voorkomen. Google weet namelijk anders niet op welke pagina hij moet ranken en dat leidt weer tot lagere posities. Kun je er niet omheen om dezelfde content op een andere pagina te gebruiken, dan kun je ervoor kiezen om 1 van de pagina’s niet te laten indexeren. Een handige tool hierbij is Siteliner.

7. Optimaliseer je afbeeldingen

Afbeeldingen vallen ook onder content en zijn een belangrijk onderdeel van technische SEO. Gebruik duidelijke en passende foto’s voor jouw website. De beste manier is om zelf gemaakte foto’s te gebruiken of passende foto’s van een databank te halen. Geef de foto een naam en upload deze in jouw CMS. Voer een titel en een alt-tekst in, deze kan dan gelezen worden door Google. Deze titel en alt-tekst zal moeten slaan op de inhoud van de pagina. Zorg er uiteraard ook voor dat de afbeelding ook daadwerkelijk werkt en geen foutmelding geeft.

In sommige gevallen is de foto die je wilt gebruiken te groot. Dit heeft nadelige gevolgen voor de snelheid van je website. Om dit op te lossen kun je deze kleiner maken met een fotoprogramma. Een foto van bijvoorbeeld 4000 x 3000 pixels, kun je verkleinen naar 1200 x 800 pixels of 600 x 800 pixels. Daarna kun je de foto compressen. Dit betekent dat je met behulp van een softwaretool de grootte van een foto kunt verkleinen. Bijvoorbeeld, een foto van 2 megabyte kan worden teruggebracht tot 500 kilobyte. Hiervoor zijn verschillende plugins die je kunt gebruiken, zoals TinyPNG en WP Smush.

8. Vergeet geen redirects

Heb jij aanpassingen gedaan binnen je URL structuur? Let er dan ook goed op dat je de oude URL’s redirect naar de nieuwe URL’s. Hiermee voorkom je 404 pagina’s en zorg je dus voor een gebruiksvriendelijke website. Bij het lanceren van nieuwe websites zijn redirects ook heel belangrijk om de vindbaarheid te behouden.

Artikelen over Technische SEO

Schakel een technische SEO specialist in

Het technische aspect van je website is vaak een struikelblok voor veel mensen. Een website maken is 1 ding, maar staat alles wel goed ingesteld zodat je ook daadwerkelijk gevonden wordt? Dat is dan de grote vraag!

Heb je hulp nodig bij technische SEO? Onze deskundige en ervaren SEO specialisten zorgen er graag voor dat je website compleet technisch geoptimaliseerd is. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wil je meer weten over deze dienst of ben je geïnteresseerd in andere marketing diensten die wij aanbieden? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat we kunnen bespreken wat wij voor jouw kunnen betekenen.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.