fbpx

Wat is Keyword Mapping?

3 jaar geledenLeestijd 5 minuten
Onwise » Kennisbank » Wat is Keyword Mapping?

Keyword mapping is het proces van het toedienen van zoekwoorden aan specifieke pagina’s op je website op basis van zoekwoord onderzoek. Gebaseerd op het mapping proces is het mogelijk om specifieke on-page SEO optimalisaties te doen welke je helpen je pagina relevanter te maken voor de geselecteerde zoekwoorden.

Hoe ga je te werk met keyword mapping?

Keyword mapping is, wanneer je het begrijpt, een simpel proces. Je begint met een zoekwoorden onderzoek zoals in eerdere artikelen is uitgelegd. Wanneer je een duidelijke lijst met zoekwoorden hebt deel je ze toe aan de meest relevante pagina’s.

Het idee van keyword mapping is dat je de zoektermen gaat toekennen aan de pagina’s waarop je wil dat de zoekwoorden gaan ranken. Om dat te doen, vraag je jezelf dus af; wat is de meest relevante pagina voor dit zoekwoord? Vaak beschik je over vergelijkbare zoekwoorden of synoniemen. Deze bedeel je toe aan dezelfde pagina.

Om dingen georganiseerd te houden is het makkelijk om een document in Excel bij te houden. Dit wordt een on-page seo optimalisatie document genoemd. Een dergelijk document is normaal gesproken een spreatsheet met in elke regel een specifieke pagina op de website en elke kolom een cruciaal element voor on-page optimalisatie.

Door gebruik te maken van een dergelijk moment houd je inzichtelijk waar je verbeterpunten liggen en kan je gemakkelijk jouw website verbeteren en zorgen voor hogere resultaten in Google.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.