fbpx

Tools voor website analyse

3 jaar geledenLeestijd 5 minuten
Onwise » Kennisbank » Tools voor website analyse

Naast Google Analytics zijn er legio aan SEO tools die je kunnen helpen bij het analyseren van je website. In dit artikel lees je over een enkele die je kunne helpen bij het optimaliseren van je website.

Google Search Console

Misschien de beste manier om te begrijpen hoe Google jouw website ziet is door het te vragen aan Google. Google Search Console is een gebruiksvriendelijk platform die je uitlegt en toont hoe jouw website wordt geïndexeerd in Google.

Bijvoorbeeld, de functie om je website te ‘fetchen’ als Google laat je exact zien hoe Google jouw website het ziet. Dit is van belang om inzicht te krijgen welke SEO aspecten verbetert kunnen worden.

Naast deze functie is het ook mogelijk een sitemap in te dienen, het aantal kliks op je zoekwoorden in te zien, URL fouten te vinden en HTML verbeteringen door te voeren.

Google Pagespeed Insights

Snelheid is een belangrijke ranking- en gebruiksvriendelijkheidfactor. Om dit te verbeteren is Google Pagespeed Insights een belangrijke tool. PageSpeed Insights evalueert hoe goed een pagina scoort aan de hand van snelheid en gebruikerservaring en geeft hiervoor een score tussen de 1-100. Die score kan goed zijn, zoals in 80 of hoger; Gemiddeld, zoals in 60 tot 79; of Laag, zoals in 0 tot 59. Het geeft je daarnaast concrete verbeterpunten voor je website zoals het verplaatsen van CSS bronnen, het optimaliseren van afbeeldingen of het updaten van scripts.

Screaming frog’s SEO spider

Deze tool wordt breeduit gedragen door online marketeers. Specifiek ontworpen voor SEO marketeers, crawlt dit programma de website die je opgeeft en onderzoekt de URL’s naar SEO problemen. Screaming Frog vereenvoudigt en versneld het vinden van deze fouten van een tijdrovend proces naar slechts enkele seconden. Vooral voor grotere website is deze tool perfect. Het kan namelijk dagen duren om alle URL’s handmatig te controleren.

Check my links

Om ervoor te zorgen dat je links op een webpagina, zowel intern als extern, daadwerkelijk werken, kan je gebruik maken van Check My Links. Deze tool toont je binnen enkele seconden hoeveel links je op een pagina hebt. Als de links naar behoren werken worden ze groen gemarkeerd, werken ze niet, dan worden deze rood weergegeven. Op deze manier krijg je snel inzicht in alle links op je pagina.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.