fbpx

Het gebruik van headers voor SEO

3 jaar geledenLeestijd 5 minuten
Onwise » Kennisbank » Het gebruik van headers voor SEO

Titel tags, of headings, zijn zoals de naam het al zegt tags die gebruikt worden voor het gebruiken van titels. De meest belangrijke tag is de <h1> tag, en deze zal gebruikt worden voor de titel van een bericht. Titel tags hebben een top-down hiërarchie van h1 tot h6.

De H1 tag

In de meeste gevallen wordt de H1 gebruikt voor het aanduiden van het hoofdonderwerp van een pagina. In het geval van dit artikel is dat ‘Waarom moet je titels gebruiken?’. Dit is waar het artikel over gaat. Als het gaat over een webshop is de H1 bij een categorie pagina de categorie naam en bij de product pagina de productnaam.

De overige tags

De H2 tag wordt gebruikt als subtitels voor de H1. Gebruik de H2’s om content te verdelen in snel scanbare blokken tekst. Zowel Google als de bezoeker zal dit fijn vinden. Ook is het mogelijk om hierna een H3 tag te gebruiken. Deze H3 tags wordt weer gebruikt om tekst in H2 tags onder te verdelen. Op deze manier krijgt jouw tekst een logische structuur die gemakkelijk te lezen is voor Google en de bezoekers. Daarnaast zijn er nog de H4 tot en met de H6 tags. Deze worden echter zelden gebruikt. Mocht je beschikken over een pagina met heel veel tekst, dan kan het soms toch nuttig te zijn om H4 tags te gebruiken. Daarnaast kunnen H4 tags gebruikt worden voor sidebar of footer titels die zoekwoorden bevatten waar je niet direct op gevonden wil worden. Verder gebruik van deze tags is echter vaak onnodig.

Wat niet te doen met titels

Wat vaak voorkomt is dat websites title tags bevatten die eigenlijk geen informatie over de content weergeven. Een voorbeeld hiervan is ‘Bel ons nu op 0612345678’. Vaak wordt dit gedaan om dit stuk tekst meer op te laten vallen. Verander deze tekst echter door middel van CSS of vraag je webdesigner dit aan te passen. Daarnaast wordt vaak een gehele paragraaf tekst in H2 of H3 geplaatst om het op te laten vallen, of dit wordt veroorzaakt door een foutieve code. Ook voor deze misvatting geldt, los het op met CSS.

Het belang van titels voor SEO

Het belangrijkste om te weten is natuurlijk wat dit met je SEO doet. De verwachting is dat de waarde van titels minder is dan vroeger, maar titels helpen Google nog altijd bij het bepalen van de content bij veel tekst. Het is goed mogelijk dat Google je tekst alleen scant en daarom is het belangrijk om dit zo makkelijk mogelijk te maken.

Er zullen aspecten zijn die van groter belang zijn voor je SEO, maar een goede structuur in je tekst helpt uiteindelijk ook je bezoeker je pagina beter te lezen en kost het weinig tijd om te implementeren.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.