fbpx

Gratis tools voor zoekwoordenonderzoek

3 jaar geledenLeestijd 5 minuten
Onwise » Kennisbank » Gratis tools voor zoekwoordenonderzoek

Naast het gebruiken van de zoekwoordplanner en Google Trends zijn er legio andere SEO tools die je kan gebruiken bij het samenstellen van jouw zoekwoorden die je uiteindelijk verwerkt in het zoekwoorden onderzoek. Hieronder een opsomming van enkele mogelijkheden.

  • Yoast Suggest

Een simeple tool die erg handig kan zijn is Yoast Suggest. Wanneer je hier een keyword intoetst zal de tool een lijst van uitgebreide zoekwoorden teruggeven. De tool is te gebruiken voor zoekwoorden in het Duits, Nederlands, Spaans, Frans en Engels.

  • Moz Keyword Explorer

De keyword explorer van Moz is een goed alternatief voor Google’s zoekwoordplanner. Je kan hier na het aanmaken van een gratis account 10 keer per maand een zoekopdracht naar zoekwoorden doen. Je krijgt aan de hand hiervan een aantal tientallen zoekwoordsuggesties. Een interessante feature van deze tool is dat je de linkwaarde van de top zoekresultaten kan zien.

  • Keywoordtool.io

Deze tool is heel handig om een zoekwoord beter te begrijpen. Na het invoeren van een zoekwoord geeft de tool een lijst van tientallen specifiekere (longtail) zoekwoorden. Je krijgt vanuit deze suggesties een veel beter beeld van de zoekintenties van je potentiële klanten.

  • Extract People also search phrases in Google

Dit is een extensie die je kan gebruiken als je gebruik maakt van de browser Google Chrome. Deze extensie geeft je inzicht in relevante zoekwoorden wanneer je een zoekopdracht doet in Google. Aan de rechterkant van je scherm verschijnt vervolgens een blok met de relevante zoektermen.

  • Keyword Surfer

Maar de meest interessante gratis tool voor het doen van een zoekwoordenonderzoek, wanneer je niet de beschikking hebt over Google Keyword Planner, is Keyword Surfer. Deze tool geeft je een gratis indicatie voor het aantal zoekopdrachten per maand op de ingevoerde term. Dit is een extensie die je gratis kan downloaden voor Google Chrome.

Middels deze extra tools kan je nog een gedegener zoekwoordenonderzoek doen. Vergeet echter nooit, niemand kent je klant zo goed als jijzelf. Ga dus niet alleen uit van deze tools, maar maak ook zeker gebruik van gezond verstand bij het bepalen van je zoekwoorden.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.