Zoekmachine optimalisatie verbeteren?

Vul hieronder je website url in en ontdek hoe je beter gevonden wordt in Google.

 • Hidden
 • Hidden

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachine optimalisatie, ook bekend onder de afkorting SEO (search engine optimization), is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. De website stijgt dankzij zoekmachine optimalisatie in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van Google.

Zoektermen die voor de website belangrijk zijn zorgen hierdoor voor meer relevante bezoekers naar de website. Deze optimalisaties worden zowel on-page (content en techniek) als off-page (autoriteit) uitgevoerd.

Meer bezoekers. Meer aanvragen. Meer verkopen.

Vindbaar zijn is belangrijk

Wie tegenwoordig online iets wilt vinden gebruikt daarvoor een zoekmachine.

Google is marktleider

Met ruim 90% is Google met afstand de marktleider onder de zoekmachines.

Meer bezoekers naar je website

Bedrijven die goed vindbaar zijn in Google krijgen dus veruit meer bezoekers dan hun concurrenten.

Meer aanvragen of bestellingen

Daarmee is de kans veel groter dat bezoekers via de goed vindbare website een aankoop of aanvraag doen.

seo check

Hoe scoor jij in Google?

Hoe sta jij ervoor betreft zoekmachine optimalisatie? Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Strategie

Een plan van aanpak maken

De juiste strategie is essentieel voor zoekmachine optimalisatie. Om gericht te kunnen werken dien je te weten op welke zoekwoorden je wilt focussen. Ook is het belangrijk te weten waar verbeterpunten voor je website liggen, zowel qua content, techniek als linkprofiel. Alleen dan kun je een plan en doelstelling opstellen, om vervolgens mee aan de slag te gaan.

Techniek

Het fundament van de website verbeteren

De techniek zorgt voor een betere werking en gebruiksvriendelijkheid. Ook zorgt een goede technische werking ervoor dat Google jouw website goed kan lezen. Denk bij techniek aan zaken als de laadsnelheid, de responsiviteit voor mobiele gebruikers, het installeren van de juiste plug-ins en het schoonhouden van de code.

Content

Kwaliteit van je teksten verhogen

Content betreft de informatie die met de bezoeker gedeeld wordt, zoals teksten en afbeeldingen. Aan de hand van deze zaken begrijpt zowel de bezoeker als Google zelf waar je website over gaat. Een tekst kan door middel van SEO copywriting geoptimaliseerd worden, zodat deze beter door Google gelezen wordt. SEO teksten sporen de lezer eveneens aan tot een conversie.

Linkbuilding

Kwalitatieve externe links verzamelen

Linkbuilding is een belangrijke pilaar van zoekmachine optimalisatie. Elk domein van een website wordt door zoekmachines een autoriteitswaarde toegekend. Deze waarde wordt opgebouwd door het aantal kwalitatieve en relevante backlinks, ofwel links op externe websites. Die kun je zien als een stem op je website. Hoe meer goede en relevante websites het over je website hebben, hoe belangrijker je website is volgens Google.

Conversies

Het meeste uit je website halen

Het is uiteindelijk de bedoeling dat een bezoeker op je website een aanvraag doet of bestelling plaatst. Bovenaan staan in Google is namelijk leuk, maar als je bezoekers geen aanvragen of bestellingen doen heb je daar immers vrij weinig aan. Door middel van conversieoptimalisatie wordt de website zo ingericht dat bezoekers sneller en makkelijker hiertoe getriggerd worden.

Webinar over SEO

Zelf over zoekmachine optimalisatie leren?

Onlangs verzorgden twee van onze SEO-specialisten, Berjan en Stan, een online webinar over zoekmachine optimalisatie. Gedurende 60 minuten leer je de ins-and-outs van SEO en hoe je zelf diverse punten aan je website kunt verbeteren ten behoeve van een betere vindbaarheid in Google. Bekijk ‘m nu!

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
verschil zoekmachine optimalisatie en adverteren

Het verschil tussen SEO en adverteren (SEA)

Waar SEO zich richt op topposities in de organische, niet-betaalde resultaten, draait het bij SEA om adverteren. SEA staat voor search engine advertising. Deze vorm van adverteren zet jouw website direct hoog in de zoekresultaten van Google met betaalde advertenties. Zodra je advertentiebudget op is valt je advertentie weer weg. Iedere klik op je website kost namelijk geld, in tegenstelling tot bij SEO.

Google Mijn Bedrijf: lokale SEO

Voor sommige ondernemers is het erg belangrijk dat ze lokaal, in hun eigen plaats goed gevonden worden in Google. Iemand die in Amstelveen een lekke band krijgt, wil in Amstelveen een fietsenmaker vinden. Door middel van Google Mijn Bedrijf wordt de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf geoptimaliseerd. Je bedrijfsprofiel geeft de locatie van je onderneming aan en komt daarmee ook op Google Maps terecht.

lokale SEO via Google Mijn Bedrijf
zoekwoorden analyse

Een goede zoekwoordenanalyse uitvoeren

Om goed gevonden te worden in Google dien je te achterhalen op welke zoekwoorden je doelgroep zoekt. Deze zoekopdrachten kun je door middel van een zoekwoordenanalyse achterhalen. Met de zoekwoordenplanner tool van Google Ads kan eenvoudig het zoekvolume op een ingevulde term bekeken worden. Ook de tool Ubersuggest is een aanrader.

Niet eenmalig, maar een doorlopend proces

De grootste misvatting over zoekmachine optimalisatie is dat het een eenmalig klus is. De manier waarop zoekmachines websites indexeren en het algoritme waarmee ze de hoogte in de zoekresultaten bepalen wijzigt namelijk continu. Ook concurrentie zit niet stil. Het is daarom belangrijk dat de optimalisatie van de website een doorlopend proces is, omdat je alleen op die manier hoog in Google blijft.

zoekmachine optimalisatie grafiek

Waar liggen jouw uitdagingen?

Doe nu de website scan en ontvang gepersonaliseerd online marketing advies van onze SEO-adviseurs!

 • Hidden
 • Hidden

seo adviseurs

3 redenen waarom je voor Onwise kiest

 • Het meest klantvriendelijke internet marketing bureau

  Met 30 enthousiaste specialisten staan wij al 10 jaar aan de top als het gaat om SEO, Google Ads en Social Media campagnes.

 • Wij zijn zelf goed vindbaar in Google

  Waarschijnlijk ben je daarom ook bij ons terechtgekomen. Wij staan zelf landelijk in de top 3 op zoekwoorden als internet marketing, zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing

 • Maandelijks opzegbare contracten

  Hiermee laten wij zien dat wij geloof hebben in ons verhaal en product en is het ons doel om succesvolle campagnes neer te zetten

Samenwerken?

Onwise is hét full service online marketing bureau voor het MKB

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil jij je concurrenten inhalen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat zoekmachine optimalisatie voor jouw website kan betekenen? Ga vrijblijvend in gesprek met een van onze internet marketing adviseurs! Tijdens een gratis adviesgesprek worden de zoekmachine optimalisatie mogelijkheden voor jouw website onderzocht.

Hoe scoort je website momenteel in Google? Welke zoektermen zijn voor jou interessant? Wat is er nodig om de top te bereiken? Dergelijke vragen worden daarbij onderzocht. We kunnen het gratis adviesgesprek zowel telefonisch als op locatie inplannen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kost je hooguit een kopje koffie.

Vrijblijvende offerte Website scan

zoekmachine optimalisatie offerte aanvragen

Een greep uit onze online marketing diensten

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook bekend onder de afkorting SEO (search engine optimization), is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. De website stijgt dankzij zoekmachine optimalisatie in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van Google.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek (op locatie) in met onze adviseur voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie.

De volgende diensten vallen bij ons onder Zoekmachine Optimalisatie:

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De kosten van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van de hoeveelheid werk dat het online marketing bureau voor je uit gaat voeren. Er kan daarbij ondersteund worden, maar er kan ook voor gekozen worden om de werkzaamheden volledig uit handen te geven. Zoekmachine optimalisatie is een continu proces, omdat er periodiek werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Vanwege een voortdurend veranderend algoritme kan voor de prijs nooit een resultaat gegarandeerd worden. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze adviseur over de kosten of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit proces heeft betrekking op werkzaamheden waarbij een website structureel geoptimaliseerd wordt, om hoog in de organische zoekresultaten te verschijnen. SEA staat voor Search Engine Advertising, ofwel betaalde advertenties. Met deze advertenties staat een website direct helemaal bovenaan, maar moet wel betaald worden voor iedere keer als een bezoeker op de koppeling klikt. Als het budget op is vallen de advertenties weer weg. Meer informatie over SEA lees je hier. 

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie werkt door structureel optimalisaties aan je website door te voeren. De optimalisaties worden op drie vlakken uitgevoerd: content, techniek en linkbuilding. Op basis van een zoekwoordenanalyse naar mogelijke zoektermen worden deze werkzaamheden op relevante termen toegespitst. Op termijn wordt de website hierdoor beter vindbaar op deze zoektermen.

seo check

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden