fbpx
 • seo
 • b2c
 • lokaal

Case study: Van Sonsbeeck makelaars

De #1 makelaar in Arnhem (volgens Google)

01 / Cijfers

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • +128%

  meer organische websitebezoekers

 • +158%

  meer conversies

 • 13

  zoekwoorden binnen de top 3 in Google

02 / Introductie

Van Sonsbeeck makelaars: makelaardij in Arnhem

Van Sonsbeeck makelaars is een makelaardij gevestigd in Arnhem. Jong, eerlijk, deskundig, actief en betrouwbaar. Aldus de makelaar zelf. Hun werkgebied ligt in en rondom Arnhem en hier helpen ze iedereen die zijn woning wil kopen of verkopen. Daarbij bieden ze ook een speciale dienst genaamd ‘Online matching’ aan. Hiermee kunnen geïnteresseerden al op de hoogte worden gesteld van een nieuwe woning op de woningmarkt, nog voordat deze op Funda geplaatst is.

Figuur: Dankzij de hogere posities in Google krijgen nu veel meer klanten in regio Arnhem de website te zien.

03 / Aanleiding en diensten

Online marketing om aan de toekomst te bouwen

Als onderneming is je toekomst altijd onzeker. Daarom besloot van Sonsbeeck makelaars, uit voorzorg, extra te investeren in online marketing. Het idee was om de online marketing een extra boost te geven, de kans te verkleinen dat ze in de toekomst ooit zonder werk zouden komen te zitten. Daarom is besloten met zoekmachine optimalisatie (SEO) te starten.

Van Sonsbeeck makelaars waren namelijk nog helemaal niet goed vindbaar binnen de zoekresultaten. Ook werden de conversies nog niet gemeten, waardoor de campagne nog niet goed geoptimaliseerd kon worden. Hoewel er dus nog veel te doen was, betekende dit ook dat wij veel winst konden behalen. Zowel op het gebied van content, techniek als linkbuilding.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

 • Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

04 / Verloop en resultaten

Van nergens zichtbaar naar topposities

Aan het begin van de campagne stond Van Sonsbeeck makelaars alleen met het zoekwoord ‘makelaar Arnhem’ op een enigszins noemenswaardige positie (plek 20). Op andere relevante zoektermen was de makelaardij echter nog nergens te bekennen. Daarom hebben we ingezet op een mix van zoekwoorden. Ons doel was niet alleen een verbeterde positie voor ‘makelaar Arnhem’, maar ook voor zoektermen als ‘aankoopmakelaar’, ‘verhuurmakelaar’, ‘huis kopen’, ‘huis verkopen’, ‘huis taxeren’, ‘woningen’ en ‘woning’, allemaal in combinatie met de plaats ‘Arnhem’.

In samenwerking met de webbouwer zijn we direct aan de slag gegaan om stapsgewijs de website op technisch vlak te optimaliseren. Ook werd de content op de homepage geoptimaliseerd voor de zoekterm ‘makelaar Arnhem’ en zijn diverse sterke links geplaatst. Dit heeft meteen geleid tot een top 10 notering op de belangrijkste zoekterm, en dat al binnen een maand. En na maand twee stond de zoekterm zelfs al op positie 3, een prachtige stijging.

Al binnen 2 maanden werd een top resultaat behaald.

Meer dan 13 zoekwoorden in de top 3

Maar ook de rest van de genoemde zoektermen moesten hoger ranken. Stapsgewijs hebben we landingspagina’s aangemaakt met SEO geoptimaliseerde content. Dankzij on-going technische updates van de webbouwer en linkbuilding vanuit ons gingen deze pagina’s ook steeds beter ranken. Inmiddels is Van Sonsbeeck makelaars met maar liefst 13 zoekwoorden in de top 3 van Google te vinden.

05 / Klant aan het woord

Waarom Van Sonsbeeck makelaars blij is met Onwise

Fijne communicatie en 1 contactpersoon. De verwachte resultaten waren veel sneller bereikt dan verwacht. Nu met meerdere posities bezig op Google. Goed bezig en ga zo door.

– Mike Kudrya, NVM makelaar en eigenaar

06 / Betrokken marketeers

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.