• seo
 • b2c
 • lokaal

Hoe we een stroeve campagne toch tot een success brachten

Case study: Rijschool Galgenwaard

01 / Introductie

Rijschool Galgenwaard in Utrecht

Woon je in Utrecht of omstreken en wil je graag je auto rijbewijs halen? Met Rijschool Galgenwaard stap je met een gerust hart achter het stuur. Met scherpe tarieven en een bijzonder hoog slagingspercentage kun je bij deze rijschool in Utrecht op geheel eigen tempo je rijbewijs halen.

02 / Aanleiding en diensten

De strijd aangaan in een zwaar concurrerende markt

Eind 2018 kwamen we in contact met Rijschool Galgenwaard, nadat ze hadden besloten de concurrentiestrijd online sterker aan te willen gaan. Hoewel de rijschool in de gehele omgeving actief is, is Utrecht zelf het dichtste bij huis, waardoor het de voorkeur genoot. Er waren al allerlei landingspagina’s gericht op verscheidene steden, maar naar zoekwoorden met ‘Utrecht’ erin werd veruit het meest gezocht. Daar was dus ook de meeste winst te behalen.

De wens was om te stijgen in de organische zoekresultaten van Google op relevante zoekresultaten die op de stad Utrecht gericht waren. Hier moest in geïnvesteerd worden, om met de concurrentie mee te blijven kunnen. Na onze analyse bleek dat op alle drie de vlakken (content, techniek en linkbuilding) nog veel winst te behalen viel. Daarom is er door ons een plan geschreven om de website op het zoekwoord ‘rijschool Utrecht’ in de top 5 van Google te krijgen.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • linkbuilding icoon

  Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

 • content marketing icoon

  Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

 • technische SEO icoon

  Technische optimalisatie

  Zorgt voor een stevige, snelle, én stabiele basis van je website.

  Lees verder

Figuur: De homepagina van Rijschool Galgenwaard kreeg van Google de voorkeur op de zoekterm 'rijschool Utrecht' boven de landingspagina.

03 / Verloop en resultaten

Een campagne die lange tijd niet op gang wou komen

Uit ons vooronderzoek was gebleken dat, door de focus volledig op de zoekterm ‘rijschool Utrecht’ te leggen, daar het meeste winst mee te behalen was. Er bestond hier al een landingspagina voor, al sloeg deze nog niet goed aan. Daarop is de content voor dit zoekwoord aanzienlijk uitgebreid en geoptimaliseerd, en is de website ook technisch onder de loep genomen. Ondertussen werd er op linkbuilding ingezet om het linkprofiel te versterken.

Onze werkzaamheden wierpen echter een tijd lang geen vruchten af, waardoor de campagne moeizaam verliep. Het bleek namelijk dat Google voor het zoekwoord de voorkeur gaf aan de homepagina in plaats van de landingspagina. Wat we ook probeerden, de pagina sloeg totaal niet aan. Aan ons dus zaak om het over een andere boeg te gooien.

Door blijven gaan loont. Door niet op te geven maar op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen, hebben we alsnog de beoogde resultaten weten te behalen.

Aanpassingen die hun doel bereikten

Hier hebben we op ingespeeld door deze landingspagina naar de homepage te redirecten. Ook werd de campagne uitgebreid met extra linkbuilding budget, zodat we op dat vlak nog sterker onze slag konden slaan. Deze twee oplossingen kwamen als geroepen, want daardoor wisten we eindelijk te gaan stijgen in de ranking van Google. Waar het doel was om voor juli 2021 in de top 5 te staan, is dat al ruim een half jaar eerder gelukt.

04 / Cijfers

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • +93%

  Stijging website bezoekers

 • +87%

  Stijging conversieratio

 • -50%

  Daling bouncepercentage

05 / Klant aan het woord

Wat zegt Rijschool Galgenwaard over Onwise?

Dankzij Onwise zijn we prima vindbaar op Google. Zelfs in een zwaar concurrerende markt staan we in de top 5 zoekresultaten!

– Mustapha Abjij, eigenaar bij Rijschool Galgenwaard
seo check

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden