0
%
Stijging in websitegebruikers
0
%
Stijging conversiepercentage
0
Belangrijke top 5 posities in Google

Advocatenkantoor gespecialiseerd in incasso

Niet betalende klanten zorgen altijd voor veel frustratie. Onyx Advocaten lost je problemen op en maakt korte metten met wanbetalers. Het in Den Bosch gevestigde advocatenkantoor is gespecialiseerd in incassozaken en helpt zowel bedrijven als particulieren in het zuiden van Nederland met juridische geschillen. Het relatief jonge bedrijf, dat in juli 2019 werd opgericht, heeft zich in korte tijd ontplooid tot een serieuze concurrent voor de al gevestigde incassobureaus.

case-onyx-advocaten-2

Snel stappen zetten als nieuw bedrijf met online marketing

In januari 2020 kwamen we in contact met advocaten Martijn van Hurne en Marijn Emonds. Hoewel het advocatenkantoor al een half jaar met een andere marketingpartij had samengewerkt, vonden ze het tijd voor een overstap. Ondanks het grote budget bleven resultaten namelijk uit, en zonder website bezoekers kun je als nieuw bedrijf geen stappen maken. Bij Onwise werd daarom een nieuwe online marketing campagne gestart, voor een maandbedrag dat ongeveer 2,5 keer lager lag.

De focus heeft vanaf het begin vooral op zoekmachine optimalisatie (SEO) en conversieoptimalisatie gelegen. Want de bezoekers die destijds al wél op de website afkwamen converteerden niet naar aanvragen. De paar landingspagina’s die al bestonden deden hun werk niet goed, en de algehele organische vindbaarheid kon ook nog stukken beter. Daarom hebben we een strategie opgezet, waarbij de focus vooral lag op de zoekwoordencombinaties ‘incassobureau + plaatsnaam’ en ‘incasso + plaatsnaam’.

Onwise is trots dat Onyx Advocaten, mede dankzij onze inspanningen, van onzichtbaar naar onmisbaar in incasso is gegroeid

Een nieuwe website, een nieuw landingspagina ontwerp en nieuwe content

Aan het begin van de campagne stelden we het doel op om naar gemiddeld 10 aanvragen per maand toe te werken. Dat lijkt wellicht in eerste instantie niet zoveel, maar bedenk ook dat het bij incassozaken vaak om terugkerende klanten gaat. Nadat we technische optimalisaties hadden doorgevoerd en contentplanning werd opgesteld, gingen we van slag met de uitvoering daarvan. Stapsgewijs werd bestaande content geoptimaliseerd, en nieuwe content geplaatst. Hiervoor hadden we ook een nieuw ontwerp voor een landingspagina ontwikkeld, dat beter zou moeten converteren. Om de werkzaamheden extra kracht bij te zetten werd ondertussen veel aan linkbuilding gedaan.

Het daarvoor beschikbare budget is in overleg na verloop van tijd nog wat uitgebreid, toen we merkten dat daar baat bij was. De website begon namelijk steeds beter op allerlei verschillende zoektermen vindbaar te worden. Op al bestaande landingspagina’s werden hogere posities gescoord, en het bereik werd ook vergroot dankzij de nieuwe landingspagina’s (met een focus op nieuwe steden). De conversies liepen echter nog achter. Daarom besloten we om de nieuwe landingspagina’s op te frissen en te focussen op conversieoptimalisatie. In februari 2022 zijn we live gegaan met de nieuwe website, in samenwerking met de webbouwer.

Teamuitbreiding om de groei aan te kunnen

Over de loop van een jaar is het advocatenkantoor flink gegroeid. De organische stijgingen in Google zorgen voor veel werk. Het gestelde doel van 10 aanvragen per maand was bereikt, en om de groei te kunnen bijbenen is het team inmiddels met een extra advocaat uitgebreid. Ondanks het feit dat het maandbudget aanzienlijk lager is dan bij de vorige marketing partij, hebben we voor veel meer online zichtbaarheid kunnen zorgen. En die stijgende lijn moet nog veel verder worden doorgetrokken.

Wat zegt Onyx Advocaten zelf over Onwise?

Sinds februari 2020 werken wij samen met Onwise voor een betere natuurlijke vindbaarheid van onze website (SEO). Met prettig persoonlijk contact worden wij regelmatig op de hoogte gehouden van de strategie. Ook wordt er proactief meegedacht over verbeteringen van onze website. Inmiddels zien wij dit terug in de maandelijkse bezoekersaantallen en daardoor ook in de omzet!

- Martijn van Hurne, advocaat-partner bij Onyx Advocaten

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Betrokken marketeers

Meer cases zoals deze

Onwise - We are On it Onwise - We are On it