• b2b
 • seo
 • regionaal

Maar liefst +221% extra website bezoekers in één jaar tijd

Case study: Onyx Advocaten

01 / Introductie

Advocatenkantoor gespecialiseerd in incasso

Niet betalende klanten zorgen altijd voor veel frustratie. Onyx Advocaten lost je problemen op en maakt korte metten met wanbetalers. Het in Den Bosch gevestigde advocatenkantoor is gespecialiseerd incassozaken en helpt zowel bedrijven als particulieren in het zuiden van Nederland met juridische geschillen. Het relatief jonge bedrijf, dat in juli 2019 werd opgericht, heeft zich in korte tijd ontplooid tot een serieuze concurrent voor de al gevestigde incassobureaus.

02 / Aanleiding en diensten

Snel stappen zetten als nieuw bedrijf met online marketing

In januari 2020 kwamen we in contact met advocaten Martijn van Hurne en Marijn Emonds. Hoewel het advocatenkantoor al een half jaar met een andere marketingpartij had samengewerkt, vonden ze het tijd voor een overstap. Ondanks het grote budget bleven resultaten namelijk uit, en zonder website bezoekers kun je als nieuw bedrijf geen stappen maken. Bij Onwise Internet Marketing werd daarom een nieuwe online marketing campagne gestart, voor een maandbedrag dat ongeveer 2,5 keer lager lag.

De focus heeft vanaf het begin vooral op zoekmachine optimalisatie (SEO) en conversieoptimalisatie gelegen. Want de bezoekers die destijds al wél op de website afkwamen converteerden niet naar aanvragen. De paar landingspagina’s die al bestonden deden hun werk niet goed, en de algehele organische vindbaarheid kon ook nog stukken beter. Daarom hebben we een strategie opgezet, waarbij de focus vooral lag op de zoekwoordencombinaties ‘incassobureau + plaatsnaam’ en ‘incasso + plaatsnaam’.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • content marketing icoon

  Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

 • linkbuilding icoon

  Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

Figuur: De homepage. Als advocatenkantoor beschikt het bedrijf over extra bevoegdheden ten opzichte van gewone incassobureaus.

03 / Verloop en resultaten

Nieuwe content en een nieuw landingspagina ontwerp

Aan het begin van de campagne stelden we het doel op om naar gemiddeld 10 aanvragen per maand toe te werken. Dat lijkt wellicht in eerste instantie niet zoveel, maar bedenk ook dat het bij incassozaken vaak om terugkerende klanten gaat. Nadat we technische optimalisaties hadden doorgevoerd en contentplanning werd opgesteld, gingen we van slag met de uitvoering daarvan. Stapsgewijs werd bestaande content geoptimaliseerd, en nieuwe content geplaatst. Hiervoor hadden we ook een nieuw ontwerp voor een landingspagina ontwikkeld, dat beter zou moeten converteren.

Om de werkzaamheden extra kracht bij te zetten werd ondertussen veel aan linkbuilding gedaan. Het daarvoor beschikbare budget is in overleg na verloop van tijd nog wat uitgebreid, toen we merkten dat daar baat bij was. De website begon namelijk steeds beter op allerlei verschillende zoektermen vindbaar te worden. Op al bestaande landingspagina’s werden hogere posities gescoord, en het bereik werd ook vergroot dankzij de nieuwe landingspagina’s (met een focus op nieuwe steden).

Een resultaatgerichte online marketing campagne heeft in één jaar tijd voor booming business gezorgd bij Onyx Advocaten.

Teamuitbreiding om de groei aan te kunnen

Over de loop van een jaar is het advocatenkantoor flink gegroeid. De organische stijgingen in Google zorgen voor veel werk. Het gestelde doel van 10 aanvragen per maand was bereikt, en om de groei te kunnen bijbenen is het team inmiddels met een extra advocaat uitgebreid. Ondanks het feit dat het maandbudget aanzienlijk lager is dan bij de vorige marketing partij, hebben we voor veel meer online zichtbaarheid kunnen zorgen. En die stijgende lijn moet nog veel verder worden doorgetrokken.

04 / Cijfers

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • +221%

  Extra website bezoekers in één jaar tijd

 • x10

  Meer aanvragen per maand

 • 22

  Belangrijke top 5 posities in Google

05 / Klant aan het woord

Wat zegt Onyx Advocaten zelf over Onwise?

Sinds februari 2020 werken wij samen met Onwise voor een betere natuurlijke vindbaarheid van onze website (SEO). Met prettig persoonlijk contact worden wij regelmatig op de hoogte gehouden van de strategie. Ook wordt er proactief meegedacht over verbeteringen van onze website. Inmiddels zien wij dit terug in de maandelijkse bezoekersaantallen en daardoor ook in de omzet!

– Martijn van Hurne, advocaat-partner bij Onyx Advocaten
seo check

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden