fbpx
 • b2c
 • seo
 • regionaal

Case study: Movement Club 033

Hoe Movement Club 033 het tweede thuis voor sporters in regio Amersfoort werd

01 / Cijfers

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • 22

  Belangrijke top-5 noteringen

 • +91%

  Website bezoekers t.o.v. vorig jaar

 • +84%

  Stijging in aanvragen via de website

02 / Introductie

Movement Club 033: personal trainers in Amersfoort

Wie van sporten houdt en in Amersfoort of omstreken woont, moet eens bij Movement Club 033 aankloppen. Een team van gedreven en enthousiaste personal trainers staat daar voor je klaar om je te helpen jouw doelstellingen te bereiken. Van personal training en motivatie tot sportfysiotherapie of advies over voeding en een duurzame gezondheid: bij Movement Club 033 vind je alles onder één dak.

Figuur: Inmiddels staat de website van Movement Club 033 vol met allerlei succesverhalen.

03 / Aanleiding en diensten

Vindbaarheid vanaf de grond opgebouwd

Movement Club 033 is er bij Onwise eentje van de oude garde. Al sinds begin 2015 is de online marketing bij ons neergelegd, toen het bedrijf nog “Stanfit PT” heette. Het bedrijf stond toen nog in de kinderschoenen en heeft mede dankzij de online marketing campagne flink door kunnen groeien. Om online goed vertegenwoordigd te zijn, werd destijds begonnen met een standaard zoekmachine optimalisatie. SEO is een langetermijnproject, en Movement Club 033 was er op tijd bij.

Om een goede basis op te bouwen is er begonnen met het uitvoeren van diverse analyses en het plaatsen van relevante en sterke backlinks. Aangezien linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO, was het belangrijk om voor een nieuw bedrijf direct te beginnen met het opbouwen van dit fundament. Ook werden er technische optimalisaties uitgevoerd zodat Google de website goed kon indexeren, en werd er content geschreven die goed door de zoekmachine kon worden opgepikt.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

 • Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

04 / Verloop en resultaten

Focus op vindbaarheid in Amersfoort en Soest

Om zoveel mogelijk relevant publiek te trekken, is veel ingezet op zoekwoorden als ‘personal trainer Amersfoort’, ‘voedingsadvies Amersfoort’ en ‘afvallen Amersfoort’. Voor al deze diensten kunnen mensen in Amersfoort en omstreken namelijk bij Movement Club 033 terecht. Omdat zoekmachine optimalisatie een project met een lange adem is, stond de website natuurlijk niet direct bovenaan de zoekresultaten. Het was daarom belangrijk gaandeweg bij te schaven en verder te optimaliseren.

Voor Movement Club 033 was het namelijk wel van belang om meer klanten te scoren. Zo waren groepslessen destijds lang niet altijd vol, iets dat het bedrijf wel graag zou zien. Gelukkig bleef resultaat niet uit. Daarom is na verloop van tijd de campagne met extra uren uitgebreid met een focus op Soest. De posities in Google bleven namelijk stijgen, dus dit was de uitgelezen mogelijkheid om het focusgebied (in Google) te vergroten.

De groepslessen zaten niet altijd vol. Zoekmachine optimalisatie heeft daar verandering in gebracht.

Hoog genoteerd bij relevante zoektermen

Met het stijgen van de posities in Google kwamen gaandeweg steeds meer bezoekers op de website af, die uiteindelijk ook converteerde naar klanten. Inmiddels is de website op vele relevante zoektermen hoog genoteerd in Google. Daarbij gaat het om zowel zoektermen die gericht zijn op Amersfoort als op Soest. Het bereik van Movement Club 033 is hierdoor dus vergroot. Deze verbeterde vindbaarheid heeft ervoor gezorgd dat het team aan de max zit van wat ze momenteel aankunnen. En die groepslessen? Die zitten inmiddels steeds vol.

05 / Betrokken marketeers

Hidde

Hidde

Social Advertising Specialist
Projectmanager
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.