De toonaangevende opkoper van bedrijfswagens in Nederland

Sinds mei 2021 is de samenwerking tussen Koopmijnbus.nl en Onwise van start gegaan. Als opkoper van bedrijfsvoertuigen, bedrijfsauto's en bestelbussen is Koopmijnbus.nl een betrouwbare partner voor particulieren en bedrijven die hun bedrijfsvoertuig willen verkopen. Dankzij contacten over de hele wereld kan Koopmijnbus.nl altijd de beste prijs bieden voor een bedrijfsvoertuig. Met de eigen ophaalservice kan het voertuig op elke locatie in Nederland worden opgehaald, zodat klanten zich niet zelf hoeven te verplaatsen. Dit, samen met het persoonlijke contact met Daan, zorgt ervoor dat klanten zeer tevreden zijn over de werkwijze van dit bedrijf.

0
%
Stijging in organische bezoekers
0
%
Toename in gebruik conversietool
0
%
Stijging in SEA conversies

Van probleem naar oplossing

In mei 2021 kwam Koopmijnbus.nl bij Onwise terecht vanwege teleurstellende resultaten met hun huidige website. De prestaties van de bestaande Google Ads-advertenties waren ondermaats, het CTR-percentage was laag en het algemene conversiepercentage op de website lag aanzienlijk lager dan het branchegemiddelde. De belangrijkste conversiedoelstelling was het invullen van de kentekentool op de website, maar veel bezoekers voltooiden deze niet volledig. Al deze aspecten vormden een interessante uitdaging voor het opzetten van deze campagne. Naast het ontwikkelen van een heldere strategie voor een effectieve SEO- en SEA-campagne, stond conversieoptimalisatie hoog op de prioriteitenlijst.

Een effectieve strategie passend bij de branche

Allereerst was het belangrijk om te onderzoeken hoe we de conversies vanuit de kentekentool konden verbeteren. Door de volledige klantreis in kaart te brengen, konden we vaststellen waar de knelpunten in de kentekentool lagen. Door deze knelpunten aan te pakken, zagen we meteen resultaat: er was een stijging in het aantal conversies. Voor het verbeteren van de resultaten van de SEA-campagne hebben we een nieuwe aanpak ontwikkeld, waarbij we rekening hielden met de landingspagina's en de hoge kosten per klik. Tijdens het bepalen van een geschikte strategie hebben we rekening gehouden met de hoge kosten per klik in de branche. Door de kosten per klik zo laag mogelijk te houden, konden we met hetzelfde budget meer bezoekers en conversies genereren. De voornaamste uitdaging in de SEO-strategie was om Koopmijnbus.nl te positioneren als een autoriteit in de markt. Door een duidelijke topical cluster op te zetten, is de online vindbaarheid van Koopmijnbus.nl organisch aanzienlijk verbeterd.

Door de algehele klantreis te verbeteren koop ik aanzienlijk meer bussen in

- Daan Aalberts, Eigenaar

"Door de algehele klantreis te verbeteren koop ik aanzienlijk meer bussen in"

- Daan Aalberts, Eigenaar

Resultaten van de samenwerking

Gemeten over de periode Q1 2024 vs Q1 2023

  • Aanzienlijke stijging van 15% van het aantal bezoekers dat de kentekentool invult.
  • Stijging van 38% van het aantal conversies vanuit Google Ads.
  • Daling van de CPC van 10% op de Google Advertenties.
  • 157% stijging in het aantal organische bezoekers op de website.
  • Een verdubbeling van het aantal organische zoekwoorden.

Hoe de samenwerking de sleutel tot succes vormde

De hierboven genoemde resultaten zijn het directe gevolg van een nauwe en doeltreffende samenwerking. Essentieel hierbij is de korte communicatielijn die we hebben met Daan, ons eigen team en de webbouwer, waardoor we snel en effectief nieuwe aanpassingen kunnen doorvoeren. Door maandelijkse contactmomenten in te plannen, blijven we voortdurend op de hoogte van elkaars ontwikkelingen en kunnen we snel bijsturen waar nodig. Af en toe een fysieke ontmoeting in te plannen versterkt bovendien onze onderlinge band, wat alleen maar bijdraagt aan de succesvolle resultaten van de campagne.

Organische resultaten - Koopmijnbus.nl

What's Next?

Na het voltooien van de eerste stappen in deze campagne, hebben we een solide basis gelegd waarop verder gebouwd kan worden. We zullen ons blijven richten op het optimaliseren van de kentekentool om zo nog meer conversies te genereren. Daarnaast blijven we werken aan het versterken van de autoriteit van Koopmijnbus.nl, wat de online vindbaarheid ten goede zal komen. Bovendien zullen we voortdurend de prestaties van de Google-advertenties blijven verbeteren door middel van doorlopende optimalisaties, waardoor we betere resultaten kunnen behalen met hetzelfde budget.

Case - Koopmijnbus.nl

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Betrokken marketeers

Meer cases zoals deze

Onwise - We are On it Onwise - We are On it