fbpx
 • b2c
 • seo
 • sea
 • regionaal

Case study: Jacobs Slapen

Regionaal beter vindbaar in slechts 1 jaar tijd!

01 / Cijfers

Q1 2023

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • 40

  Keywords in de top 3

 • 26%

  Bezoekersgroei (waarvan 17% organisch)

 • 3625

  rankende keywords in Google

02 / Introductie

Jacobs Slapen: beddenspeciaalzaak in Nijverdal met een ruime online collectie

Jacobs Slapen is een lokale beddenspeciaalzaak gelegen in de plaats Nijverdal (Overijssel). Dit familiebedrijf bestaat al ruim 85 jaar – op het moment staat alweer de derde generatie aan het roer. Het (online) assortiment omvat een ruime collectie aan bedden, matrassen, boxsprings, toppers, kussens, dekbedden en ander bedtextiel. De slaapspecialisten van Jacobs Slapen zijn ervan overtuigd dat je een bed of matras niet online moet bestellen. In hun ruime beddenzaak geven ze klanten daarom persoonlijk en onafhankelijk advies.

Figuur: Een van de vele pagina’s die we opgesteld hebben met ruime aandacht voor conversiemogelijkheden.

03 / Aanleiding en diensten

Het doel: het regionale verkeer boosten en meer fysieke winkel verkopen

In maart 2021 zijn we met de SEO-campagne van Jacobs Slapen gestart. Het doel was duidelijk: meer bezoekers naar de fysieke winkel trekken voor meer fysieke winkel verkopen. Om dit te behalen moest er meer regionaal verkeer naar de website getrokken worden. De uitdaging waar we voor stonden bij Jacobs Slapen was de verzadigde markt in de regio en dat de beddenzaak op punt van stilstaan stond. In Nijverdal en omgeving zijn meerdere beddenzaken gevestigd. Hoe zorgen we ervoor dat Jacobs Slapen online erbovenuit steekt?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk zoekmachine optimalisatie (content & linkbuilding). We zijn gestart met het opstellen van regionale (conversiegerichte) landingspagina’s gericht op regionale zoekwoorden (voorbeelden: beddenzaak Raalte en beddenzaak Holten). Daarnaast hebben we de content geoptimaliseerd van product- en categoriepagina’s en blogs. Ook op het gebied van techniek hebben we belangrijke punten verbeterd: websitesnelheid, gebruiksvriendelijkheid van de website, juiste plug-ins geïnstalleerd, structured data en nog veel meer.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • Zoekmachine adverteren (SEA)

  Zet betaalde advertenties in om direct hoog in Google te staan.

  Lees verder

 • Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

 • Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

04 / Verloop en resultaten

Succesvolle regionale SEO-campagne

Het effect van onze SEO-werkzaamheden is goed te merken: Jacobs Slapen is veel beter vindbaar in Google en steeds meer mensen weten de beddenspeciaalzaak te vinden in Nijverdal. Dat de website is gestegen in Google is niet verwonderlijk aangezien de total rankende keywords van 1391 naar een score van 3625 is gegaan. Bovendien zijn we van 19 naar 40 keywords in de top 3 gegaan. De nieuwe zichtbaarheid in Google zie je terug in de bezoekersaantallen: 26% bezoekersgroei, waarvan 17% organische bezoekersstijging. En deze resultaten zijn slechts in een jaar tijd bereikt!

De groei in het aantal bezoekers en de stijgende keywords in Google hebben ertoe geleid dat Jacobs Slapen meer conversies binnenkreeg. In februari 2023 behaalden we een totaal van 31 conversies, ter vergelijking: aan het begin van de campagne (mei 2022) stonden we op 8 conversies.

De organische resultaten waren zo succesvol dat we in december 2022 besloten om ook met Google Ads te beginnen.

De Ads-campagnes richten zich zowel op regionale zoekwoorden als generieke zoektermen. Tot nu toe lopen de Ads-campagnes net zo goed als de organische tak van deze zeer geslaagde regionale online marketing campagne!

Betrokken marketeers
Jan

Jan

The Man, The Myth, The Legend
Bram

Bram

Medior SEM Specialist Projectmanager
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.