• seo
 • b2c
 • regionaal

Resultaten die zo goed waren dat de marketing gestopt moest worden

Case study: Hondenschool Leersamen

01 / Introductie

Hondenschool Leersamen: dé hondenschool van regio Alkmaar en Heemskerk

Wil jij je hond of puppy ergens in trainen? Dan is Hondenschool Leersamen de school voor jou. Deze in Alkmaar en Heemskerk gevestigde hondenschool biedt allerlei trainingscursussen voor honden aan. Hierbij staat steeds de samenwerking tussen hond en baas centraal. Van een puppycursus tot zoekwerk- en speurtrainingen of behendigheidstrainingen; er is overal een training voor.

02 / Aanleiding en diensten

Zoekmachine optimalisatie om de regionale vindbaarheid te verbeteren

Het is een verhaal als vanouds. Bedrijf wordt niet goed genoeg gevonden in Google en zet in op online marketing om dit te verbeteren. Ook dit was de aanleiding in deze case. Hondenschool Leersamen werd voordat we de campagne in maart 2020 begonnen, regionaal nog niet goed gevonden op relevante zoektermen. De website kreeg wel bezoekers en haalde daar conversies uit, maar dit was nog niet genoeg.

Waar veel bedrijven hinder ondervonden door het begin van de coronacrisis, zag Hondenschool Leersamen kansen. Onwise Internet Marketing werd daarom benaderd om de online marketing een boost te geven en de omzet te vergroten door middel van zoekmachine optimalisatie. Via een SEO campagne moest de vindbaarheid voor mensen in de regio verbeterd worden.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • linkbuilding icoon

  Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

 • content marketing icoon

  Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

Figuur: Dankzij de betere posities in Google weet Hondenschool Leersamen haar doelgroep in de regio beter met de vele cursussen te bereiken.

03 / Verloop en resultaten

Goede resultaten ondanks de technische beperkingen

Aan het begin van de campagne werd het doel gesteld om binnen 3 maanden met de zoekwoorden “hondenschool Heerhugowaard”, “puppycursus Alkmaar”, “hondenschoon Alkmaar” en “puppycursus Heerhugowaard” de top van Google te bereiken. Hoewel Hondenschool Leersamen naast Alkmaar in Heemskerk is gevestigd en niet in Heerhugowaard, is voor deze stad gekozen omdat het zoekvolume voor deze zoektermen aantrekkelijker was. Met andere woorden: hierdoor konden meer mensen uit dezelfde regio bereikt worden.

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit website optimalisaties op het gebied van content, techniek en linkbuilding. De website van Hondenschool Leersamen was echter gebouwd met een Wix CMS. Het uitvoeren van technische optimalisaties werd daardoor een stuk lastiger, wegens de beperkingen van dit CMS. Dit hebben we opgelost door een PageSpeed optimalisatie door de webbouwer zelf te laten uitvoeren. Daarnaast is extra op linkbuilding ingezet ter compensatie.

Ondanks technische beperkingen van de website hebben content optimalisaties en linkbuilding voor snelle resultaten gezorgd.

Snel behaalde topposities dankzij een verbeterd linkprofiel

De technische beperkingen weerhielden de website van Hondenschool Leersamen er niet van om snel in de zoekresultaten te stijgen. De posities van de zoekwoorden waar focus op lag zijn flink gestegen en staan op een enkele term na allemaal in de beoogde top 2. Met de stijging in posities in Google is ook het aantal website bezoekers meer gestegen. Het extra aantal aanvragen dat daaruit volgde was zo groot, dat de online marketing inmiddels tijdelijk is stopgezet wegens gebrek aan ruimte!

04 / Cijfers

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • 238%

  Stijging van website gebruikers

 • 272%

  Stijging van behaalde doelen

 • 5

  Topposities in Google

05 / Klant aan het woord

Wat zegt Hondenschool Leersamen zelf over Onwise?

De online marketing campagne is zeer goed verlopen. Eerder dan verwacht hebben we alle doelen gehaald. Goeie en snelle communicatie. Voor mij dus zeker een aanrader!

– Annemieke Heijne, eigenaar bij Hondenschool Leersamen
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.