fbpx
 • b2b
 • seo
 • sea
 • landelijk

Case study: Automatic Gear

117% groei in conversies in twee jaar tijd!

01 / Cijfers

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • +51%

  Nieuwe website bezoekers t.o.v. vorig jaar

 • 5,24%

  Conversiepercentage

 • +118%

  Groei in gestelde doelen

02 / Introductie

Automatic Gear is de specialist in automatische transmissies

Het onderhoud, het reviseren en het repareren van automatische versnellingsbakken is de corebusiness van Automatic Gear. Wanneer je als autobedrijf, leasemaatschappij of gewoon als particulier een probleem hebt met je automatische versnellingsbak, moet je echt bij Automatic Gear aankloppen. Dan weet je zeker dat je probleem vakkundig opgelost wordt. Automatic Gear is gevestigd in Andelst, een dorp dichtbij Nijmegen, maar richt zich op klanten uit heel Nederland en België.

Figuur: Een voorbeeld van een van de landingspagina's die we voor Automatic Gear gemaakt hebben.

03 / Aanleiding en diensten

Online marketing uitbesteden om meer focus te kunnen houden op de core business

Automatic Gear houdt zich graag bezig met waar ze goed in zijn: onderhoud, reparaties en revisies van automatische versnellingsbakken. Het bedrijf begreep echter goed dat er ook op online marketing ingezet moest worden, om online niet achter te blijven op de concurrentie. Er werd daarom gekozen om dit uit te besteden. Hierdoor bleef er meer tijd over om te kunnen blijven focussen op het eigen werk.

Daarom is er met zowel zoekmachine optimalisatie als advertenties begonnen bij Onwise. Voor Google Ads werd gekozen om op korte termijn al resultaten te kunnen boeken. Zoekmachine optimalisatie is namelijk een proces met de lange adem. Online adverteren bleek echter een flinke uitdaging te zijn. Er is namelijk ongelofelijk veel concurrentie met merknamen die vaak uitgesloten moeten worden van advertenties.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • Zoekmachine adverteren (SEA)

  Zet betaalde advertenties in om direct hoog in Google te staan.

  Lees verder

 • Content optimalisatie

  Zorgt voor sterke, informatieve en Google-vriendelijke teksten.

  Lees verder

04 / Verloop en resultaten

Knallen met nieuwe content en landingspagina's

Voor Google geldt: content is king. Daarom hebben we veel tijd besteed aan het schrijven en optimaliseren van content. Hiervoor zijn ook speciale landingspagina’s aangemaakt. Dit zijn pagina’s die puur bedoeld zijn om bezoekers vanuit Google naar de website te trekken. Je kunt ze niet terugvinden in het menu van de website.

Aan het begin van de campagne zijn daarom pagina’s aangemaakt die volledig geoptimaliseerd waren op zoekwoorden als ‘automaat revisie’, ‘versnellingsbak revisie’ en ‘powershift’. Om de kracht van deze pagina’s te versterken, is ook linkbuilding ingezet. Daarmee worden linkvermeldingen op externe websites aangelegd, die naar de landingspagina’s verwijzen. Google gaat de pagina’s daardoor steeds belangrijker vinden en hogere posities toekennen.

Content is king. Met sterke landingspagina's heeft Automatic Gear Google langzaam veroverd.

Top resultaten met Google Ads

Automatic Gear is al sinds 2014 klant. Sinds die tijd zijn er zeer goede resultaten geboekt met online marketing. Zoals vermeld, is vanaf het begin af aan al aan Google Ads gedaan. Dit bleek een verstandige zet. Advertenties zijn nog altijd verantwoordelijk voor een groot deel van het websiteverkeer. Met een conversiepercentage van maar liefst 4,55% weet Automatic Gear deze bezoekers ook tot omzet om te toveren. Een super resultaat. Ondertussen zijn de organische posities via zoekmachine optimalisatie ook erg goed geworden, en blijven deze nog altijd stijgen.

05 / Klant aan het woord

Bla

bla

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.