fbpx
 • sea
 • landelijk
 • e-commerce

Case study: Airpress

Van sparringpartner tot complete online marketing ondersteuning

01 / Cijfers

De resultaten in cijfers uitgedrukt

 • X 4

  Stijging van de ROAS

 • X 2

  Stijging van bezoekersaantallen

 • + 60%

  Gemiddelde transactiewaarde

02 / Introductie

Airpress: het merk voor schroef- en zuigercompressoren

Het in Nieuwegein en Leeuwarden gevestigde bedrijf Airpress biedt compressoren en toebehoren aan. Dit zijn apparaten die lucht samenpersen tot hoge druk lucht en dus gebruikt kunnen worden bij werkzaamheden waarbij perslucht nodig is. Sinds het op de markt brengen van hun eerste compressor in 1956 is het bedrijf uitgegroeid tot een partij die hoge kwaliteit compressoren door heel Europa levert.

Figuur: Airpress is een bekende leverancier van compressoren, zowel in Nederland als de rest van Europa.

03 / Aanleiding en diensten

Extra ondersteuning en expertise bij de Google Ads campagne

Als groot bedrijf deed Airpress al veel aan online marketing, zowel op het gebied van organische groei als adverteren. Het marketing team was hier al erg druk mee, waarop besloten werd een sparringpartner in te schakelen voor extra advies en ondersteuning. Die keuze viel op Onwise. Aan ons de taak om Airpress van wat extra expertise en ondersteuning te voorzien bij de al lopende Google Ads campagne.

Omdat we als expert werden ingeschakeld, hadden we natuurlijk wat waar te maken. De te behalen doelen die werden opgesteld dienden dan ook als mooie graadmeter voor onze expertise. Zo wilden we toewerken naar een ROAS van 4.0, een verdriedubbeling van het huidige conversiepercentage en een verdubbeling van de gemiddelde transactiewaarde. Al met al werd er door Airpress flink op SEA ingezet, om een aanzienlijke omzetstijging uit de webshop neer te kunnen zetten.

Wat hebben we precies gedaan?

 • Zoekmachine adverteren (SEA)

  Zet betaalde advertenties in om direct hoog in Google te staan.

  Lees verder

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Verbetert de vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google.

  Lees verder

 • Linkbuilding

  Verbetert de autoriteit van het domein van de website in Google.

  Lees verder

04 / Verloop en resultaten

Wekelijks contact en een vast team dat aan de campagne werkt

Waar we eerst vooral een sparringpartner waren, mochten we later in samenspraak met Airpress ook verschillende aanpassingen doorvoeren in het Google Ads account. Iedere maandag werd een contactmoment via videobellen ingepland om het verloop van de campagne te bespreken. De soepele communicatie heeft voor een prettig verloop van de campagne gezorgd, waarop uiteindelijk is besloten deze verder uit te breiden.

Er werd overeengekomen om ook te starten met linkbuilding en SEO, om ook de organische groei een verdere boost te geven. Google Ads was namelijk goed bevallen en deze lijn wilde graag doorgetrokken worden naar SEO. Bij de zoekmachine optimalisatie campagne werd hoofdzakelijk de focus gelegd op zoektermen als ‘schroefcompressor’ en ‘compressor’. Later werd daar ook ‘gereedschapswagens’ aan toegevoegd. De Google Ads campagne liep ondertussen lekker door. Zo was de ROAS verviervoudigd, wat duidelijk aangaf dat de campagne veel beter was gaan lopen.

De verviervoudiging van de ROAS laat duidelijk zien dat de ondersteuning van Onwise de Google Ads campagne van Airpress veel goeds gedaan heeft.

Een flinke stijgende lijn dankzij online marketing

Hoewel de campagne nog altijd gaande is en er nog had gewerkt wordt om sommige doelen te behalen, zijn er al veel goede resultaten te presenteren. Zo is er een omzetstijging die in lijn ligt met de verwachtingen en is de gemiddelde transactiewaarde al met 60% gestegen. Ook is het bezoekersaantal op de website en het conversiepercentage beide verdubbeld. De stijgende lijn zit er dankzij de online marketing campagne flink in, en die gaat nog veel verder worden doorgetrokken.

05 / Klant aan het woord

Wat zegt Airpress zelf over Onwise?

Op dit moment werken wij met ons interne team samen met diverse marketeers van Onwise. Onwise ondersteunt ons met de ontwikkelingen aangaande de SEO, het SEA verhaal en de content op onze website. Er is een mooi overzicht op Google Sheets waar wij alle werkzaamheden en de planning bij kunnen houden. Het gehele project verloopt heel transparant en de wekelijkse overleggen maken het samenwerken met Onwise ontzettend prettig!

– Niels Pál Béres, online marketeer bij Airpress

06 / Betrokken marketeers

Marinke

Marinke

Senior SEM Specialist
Projectmanager | Teamleider
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.