fbpx

Waarom het gebruik van Woorank handig is

1 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » Algemeen » Waarom het gebruik van Woorank handig is

woorank-tick-largeInzicht hebben in de kwaliteit van je website is uitermate belangrijk, maar hoe krijg je dat inzicht? Hoe weet je of je website voldoende is geoptimaliseerd zodat deze zo hoog mogelijk in Google komt? Een geschikte tool hiervoor is Woorank: de tool die jouw website scant en een score koppelt aan jouw website op basis van een 50-tal criteria. Met Woorank kun je in één oogopslag zien hoe goed jouw website scoort (groen, oranje, rood) en waar de verbeterpunten liggen om in de toekomst beter te scoren in zoekmachines.

Hoe werkt Woorank?

Het gebruik van Woorank is vrij eenvoudig en kost weinig tijd: je vult de URL van je website in om een SEO check te laten doen en vervolgens krijg je daar een uitslag van met een score tussen de 0 en 100 punten die laat zien in hoeverre jouw website op dit moment is geoptimaliseerd. De groene vinkjes laten zien wat er al goed is op je website en de rode vinkjes laten zien aan welke punten je nog moet werken. Sommige van deze verbeterpunten kun je met een paar klikken verhelpen, andere zijn meer tijdrovend: ook dit geeft Woorank aan. Erg handig dus!

Andere plussen van Woorank

Wat ook erg handig is aan Woorank is dat je niet alleen je eigen website kunt checken, maar ook van andere websites kunt kijken in hoeverre deze geoptimaliseerd is. Dit kan echter alleen voor Google Chrome. Het maakt niet uit op welke website je je bevind binnen Google Chrome, je hoeft maar op de Woorank button te klikken en je activeert direct de SEO checker. Vervolgens krijg je direct een uitgebreide analyse van die webpagina en kun je daar inspiratie en tips uit halen voor je eigen website.

Lastig voor leken

Het nadeel van Woorank is dat de resultaten die eruit rollen voornamelijk geformuleerd zijn in vaktermen als obots.txt, xml sitemaps, W3C validity, Dublin Core en Geo Metatags wat het voor ondernemers zelf lastig maakt om te begrijpen waar ze nu precies slecht of goed op scoren. Het is daarom aan te raden om – wanneer je jouw website zo goed mogelijk wilt laten scoren in zoekmachines – dit te laten doen door een professional: een bedrijf dat gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie.

Woorank: handig en succesvol

Dat Woorank een succes is, blijkt wel uit de feiten: sinds de opstart in 2010 hebben zij al meer dan 500.000 geregistreerde gebruikers en is de Woorank service inmiddels al beschikbaar is 6 verschillende talen. Dus wil je een snelle en eenvoudige analyse van je website om te kijken in hoeverre jouw website geoptimaliseerd is? Download Woorank dan nu gratis of neem contact op met ons internet marketingbureau Onwise zodat wij jouw Woorank analyse en de verbeterpunten op de juiste manier kunnen verwerken.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.