fbpx

Website aanmelden in Google

4 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » Algemeen » Website aanmelden in Google

google

Als je een nieuwe website online zet, wil je natuurlijk dat deze ook daadwerkelijk gevonden wordt door je potentiële klanten. Een goede positie in zoekmachines is daarbij cruciaal. Maar hoe zorg je er voor dat Google en andere zoekmachines jouw nieuwe website opmerken? Vroeger was het noodzakelijk om aan Google te melden dat je nieuwe website online was. Tegenwoordig is dat echter niet meer nodig en zijn er verschillende andere manieren om dat duidelijk te maken. In dit artikel leggen wij je uit hoe dat zit en wat je wél kunt doen om sneller opgemerkt te worden door Google en andere zoekmachines.

Het aanmelden van je nieuwe website: voorgoed verleden tijd

Voor zoekmachines was tot een aantal jaren geleden een flinke klus om gegevens van webpagina’s op te slaan, te verwerken en up-to-date te houden. De servers waren immers vele malen minder sterker dan ze dat nu zijn. Daarom werd het, wanneer je een website startte, sterk aangeraden om zoekmachines een handje te helpen en deze aan te melden. De laatste jaren is er echter veel veranderd, en inmiddels beschikken de servers van de zoekmachines over voldoende kracht om iedere website ter wereld bijna dagelijks te bezoeken. Een nieuwe website ontdekken is voor hen daarom geen probleem meer, waardoor het aanmelden van je website in Google dus ook overbodig wordt!

Wat kan ik wél doen?

Je hebt zelf genoeg invloed op de snelheid waarmee Google jouw website indexeert. Op verschillende manieren zelfs. Ten eerste is het slim om gebruik te maken van een sitemap. Dit is een logisch, systematisch overzicht van hoe jouw website in elkaar steekt. Speciaal voor zoekmachines bestaat de XML sitemap, vergroot de kans dat je hoger in Google komt. Hiermee zorg je er voor dat deze jouw pagina’s kunnen vinden en indexeren. Een andere manier om je website vindbaar te maken, is door te zorgen dat andere websites, die al wel door Google gevonden worden, naar jouw website linken. Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je een inhoudelijke reactie achter laten op een bekende (vaak bezochte) blog of een bericht op Twitter plaatsen met een link naar je website.

Geduld is een schone zaak

Het liefst wil je natuurlijk dat je website direct door je doelgroep gevonden wordt. We helpen je graag even uit je droom. Die kans is namelijk zeer klein. Wanneer een nieuwe website wordt toegevoegd aan de index van zoekmachines, moet je niet direct wonderen verwachten. Het kan nu eenmaal een tijdje duren voordat al je pagina’s opgemerkt worden. Heb geduld en zorg er ondertussen voor dat je website zo SEO-proof mogelijk is ingericht. Meer weten over hoe je dat kunt doen? Kijk gerust eens wat rond op onze website of neem contact met ons op. Onwise informeert je graag!

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.