Wanneer je veel inkomende links hebt van hoge kwaliteit, gaat dit ten goede van de autoriteit van je webshop. Dit betekent dat het belangrijk is dat veel websites, op een goede manier, linken naar jouw webshop. Hierdoor kan je een hogere positie krijgen binnen de niet betaalde zoekresultaten van Google. Een belangrijk onderdeel van dit linkbuilding is de anchor tekst. Wat is de anchor tekst en waarom is deze tekst belangrijk?

Wat is een anchor tekst?

De anchor tekst van een link is de tekst die zichtbaar is als link. Vaak is deze blauw en onderstreept in een tekst. Het zijn de klikbare woorden op je pagina. Het is belangrijk dat de woorden vertellen waar de link naar toe gaat. Vertel de bezoekers en Google wat het onderwerp is van de pagina waar je naar toe linkt.

Beslis goed wat voor termen je wilt gebruiken als anchor tekst. Schrijf de belangrijkste worden op en zoek naar synoniemen van een pagina. Heb je inkomende links met slechte zoektermen als anchor tekst, neem dan contact op met de beheerder van de website en vraag of dit kan worden aangepast. Google neemt dit namelijk mee in haar beoordeling.

Hoe gebruik je anchor teksten voor SEO?

De anchor teksten van inkomende links vertellen Google wat het onderwerp is van een webshop of een pagina. Als deze anchor tekst bij verschillende inkomende links hetzelfde zijn, is de kans groot dat Google jouw webshop meer gaat waarderen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk voor de bezoekers dat het onderwerp van een pagina overeenkomt met de anchor tekst. Maak gebruik van synoniemen in verschillende anchor teksten. Dit zorgt voor diversiteit.

Ga de inkomende link van je webshop langs en vraag aan de eigenaren van de website om de anchor teksten aan te passen als je er niet tevreden over bent. Wil je graag een linkbuildingtraject starten? Zorg ervoor dat je alle anchor teksten hebt uitgeschreven. Afbeeldingen hebben geen anchor tekst. Zorg ervoor dat de alt-tekst van de afbeelding genoeg verteld over de webshop wanneer deze leidt naar jouw webshop. Daarnaast hecht Google ook waarde aan de tekst die om de afbeelding heen staat. Zorg ervoor dat deze hetzelfde is als het ontwerp van de pagina waar naartoe wordt gelinkt.

Ga zorgvuldig om met anchor teksten

Het is erg belangrijk dat anchor teksten juist en beschrijvend zijn voor inkomende en interne links. Check regelmatig of de inkomende links een goede anchor tekst hebben. Dit zorgt ervoor dat je positie in Google wordt verbeterd.

Wil je graag meer weten over anchor teksten? Neem gerust contact op met Onwise voor meer informatie.

Geschreven door

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onwise beeldmerk
Onwise - We are On it Onwise - We are On it