Waar eerst bij SEO vaak gekeken werd naar begrippen als Page Rank als belangrijk factor van betrouwbaarheid en kracht van een website, lijkt dit nou voorgoed verleden tijd. De SEO-specialisten onder ons weten waarschijnlijk dat het belangrijk is om verschillende indicatoren te bekijken om de betrouwbaarheid en sterke van je website te kunnen meten. Eén van die factoren is Page Authority..

Page Authority, wat houdt dat in?

Samengevat is Page Authority een indicator die bepaald hoe goed een website scoort in de zoekresultaten van Google. Deze indicator is samengesteld door Moz. De Page Authority geeft inzicht in op welke positie de website terechtkomt op basis van de ingevoerde trefwoorden. Wil je graag weten wat de waarde is van je gehele website, dus van je domein? Dan meet je de Domain Authority waarde. Deze laatste kan je zien als een verzameling van al je pagina’s Page Authority.

Hoe werkt Page Authority?

De Page Authority is een indicator die samengesteld is uit tientallen sub indicatoren. De waarde is gebaseerd op een algoritme dat constant wordt geüpdatet op basis van vele zoekresultaten. Page Authority is een belangrijk factor die je met behulp van een Moz Tool Bar kunt achterhalen.

De waarde van de Page Authority kan het best worden gebruik in vergelijking met andere pagina’s. Op basis van de zoekwoorden die je gekozen hebt, vergelijk je de resultaten van pagina’s met elkaar. De links op de pagina’s kun je analyseren en daarmee bepalen welke pagina’s een beter ‘link profiel’ hebben. De Page Authority geef een algemeen beeld over de sterkte van de links in z’n algemeenheid op de betreffende pagina.

Hoe verbeter ik mijn Page Authority?

De Page Authority benadert zo goed mogelijk Google’s algoritme voor het resultaat in Google.com. Hierdoor is het een gecompliceerde indicator die niet gemakkelijk te beïnvloeden is. De beste manier om je Page Authority te verbeteren is door je SEO te verbeteren.

Update regelmatig je pagina en zorgt dat de pagina’s relevant en specifiek zijn. Heb je een relevante tekst? Dan wordt de kans groter dat je bericht wordt gedeeld, wat goed is voor je SEO. Voeg daarnaast afbeeldingen toe aan je pagina. Al met al, zorg ervoor dat je SEO overal op een zo goed mogelijk manier wordt uitgevoerd.

Wil je graag meer weten over Page Authority of over het verbeteren van je SEO? Neem gerust contact op met Onwise voor meer informatie.

Geschreven door

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onwise beeldmerk
Onwise - We are On it Onwise - We are On it