fbpx

Wat is link juice?

4 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » SEO » Wat is link juice?

linkjuiceLinke juice. Niet geheel onbelangrijk om er kennis van te hebben als je wilt dat je website beter vindbaar wordt op Google of een andere zoekmachine. Maar wat is Link juice en wat kan je er mee?

Wat is link juice?

Samengevat is Link juice de waarde die jouw website meekrijgt, doordat een andere website naar jouw website linkt. Eerder bepaalde altijd Page Rank welke positie je website binnen de zoekresultaten kreeg, maar dat is verleden tijd. Hoe meer links naar jouw website linken, hoe hoger je Page Rank was. Maar tegenwoordig wordt de waarde van een website bepaald door veel meer dan alleen Page Rank. Er wordt gekeken naar de relevantie ten opzichte van de ingevoerde zoektermen. Page Rank is niet meer zo belangrijk als dat het was om als meetwaarde aan te houden.

Hoe werkt Link juice?

Als een relevante website naar jouw website linkt, geeft deze relevant website een beetje van zijn relevantie mee aan jouw website. Dat is hoe Link juice werkt. Het geeft als het ware wat van zijn waarde door aan een andere website. Deze waarde, de relevantie, is de ‘juice’. Het komt via een link, waardoor het de naam Link juice heeft gekregen. Link juice geeft je website meer effect als het komt van bijvoorbeeld pagina’s met relevante content, een hoge Page Rank, relatief weinig outbound links of pagina’s die hoog verschijnen in zoekmachineresultaten.

Hoe geef je Link juice door?

Hoe werkt dat nou eigenlijk in de praktijk? We nemen twee sites als voorbeeld: site X en site Y. Als alle rankingfactoren hetzelfde blijven en site X twee links heeft en site Y geen, betekent dit dat site X hoger in de zoekresultaten komt. Dit is dankzij de Link juice van die twee externe sites naar site X.
Maar wat als site Y ook twee links krijgt? Dan wordt er gekeken naar de hoeveelheid juice die elke link doorgeeft. Zo kan het zijn dat een link die naar site X linkt, ook nog naar andere websites linken. De Link juice wordt dan als ware gedeeld en site X krijgt hierdoor minder juice. Bekijk altijd goed op de pagina’s geen nofollow-links hebben of irrelevante content. Bekijk daarnaast of je niet te maken hebt met betaalde links, links de verkregen zijn via linkuitwisseling of pagina’s met veel links, bijvoorbeeld advertentielinks.

Wil je graag meer weten over Link juice? Neem gerust contact op met Onwise voor meer informatie.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.