Waarschijnlijk ben je al bekend met SEO en weet je dat linkbuilding een belangrijk aspect daarbinnen is. Google hecht meer waarde aan organische linkbuilding. Dit houdt in dat de links ontstaan zijn door het delen van content via social media. Google is te slim voor handmatige linkbuilding, waardoor zij dit als spam gaat beschouwen. Wist je ook dat interne linkbuilding binnen je eigen website ook erg belangrijk is?

Interne linkbuilding brengen bezoekers verder

Via interne links kan je bezoekers naar andere pagina’s of artikelen wijzen op jouw website. Hiermee vergroot je de kans dat ze verder gaan lezen. Natuurlijk kunnen de bezoekers via het menu naar andere pagina’s gaan, maar wanneer je internet links in de teksten stopt zijn bezoekers eerder geneigd deze links te volgen.

Het linken naar pagina’s

Via het menu moeten bezoekers zelf op zoek naar relevante andere pagina’s. Met interne linkbuilding help je de bezoekers een handje. Je biedt via interne links in de tekst relevante pagina’s aan. Wanneer je ervoor zorgt dat deze links ook echt logisch en relevant zijn, zullen bezoekers snel doorklikken. Je zorgt er zo voor dat bezoekers langer op jouw website kopen en duwt ze richting jouw conversiepunt. Hiermee kan je de bezoekers ook echt omzetten naar een lead of een klant.

Het versterken van page rank

Wanneer je zorgt voor een verwijzing van je ene pagina naar de andere, geef je de pagina waarop de link uitkomt een stukje waardering. Deze waardering nemen zoekmachines mee, waardoor jouw website beter vindbaar wordt. Via een goede interne linkbuildigtraject kan je de voor jou belangrijke pagina’s op de website een goede page rank geven.

Aan de slag met jouw website of webshop

Heb je een website, gemaakt in bijvoorbeeld WordPress, let er dan op dat je in een pagina dat je schrijft logische interne links legt naar andere relevant pagina’s. Zorg er ook voor dat de link een goede anchor tekst heeft en een verklarende alt of title tag.

Wanneer je een webshop hebt, wordt de interne linkbuilding vaak al verzorgd. Bij producten in een webshop worden vaak andere alternatieve getoond of bijpassende producten. Dit legt automatisch een link naar andere producten vast.

Wil je graag meer weten over interne linkbuilding? Neem gerust contact op met Onwise voor meer informatie.

Geschreven door

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onwise beeldmerk
Onwise - We are On it Onwise - We are On it