fbpx

Wat is google penalty?

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » Algemeen » Wat is google penalty?

penaltyGoogle penalty is een term die vaak gebruikt wordt in de zoekmachine optimalisatie. Eigenlijk wordt je gewoon gestraft door Google, als een penalty in de sportwereld. Bij een overtreding wordt er een penalty uitgedeeld aan de tegenpartij. Wil je jouw website optimaliseren? Zorg ervoor dat je zeker geen Google penalty krijgt! Wat gebeurt er precies bij een Google penalty en hoe voorkom je zo’n penalty?

Wat is de straf van Google?

De straf die je krijgt is dat jouw pagina lager in de ranking komt van de zoekresultaten of erger nog, dat jouw pagina helemaal niet meer wordt getoond in de zoekresultaten. Dit heeft te maken met de overtreding die je hebt gemaakt. Het is daarom van belang om snel te handelen als je een Google penalty hebt gekregen. Verbeter snel jouw website op de punten waarop je bent gestraft, zodat Google je pagina opnieuw kan indexeren en jij weer zichtbaar wordt door de bezoekers van de zoekmachine.

Voorkom een Google penalty

Er zijn een aantal aspecten op SEO gebied waardoor je sneller kans maakt om een Google penalty te krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Schrijf daarom ook altijd de teksten voor je bezoekers en niet voor de zoekmachine. Voorkom black hat SEO. Gebruik kwalitatief goede links en creëer geen duplicate content. Houd je aan de richtlijnen voor webmasters die Google heeft gemaakt.

Voorbeelden die leiden tot een Google penalty

Wanneer jouw website in een korte tijd vaal backlinks krijgt vanaf domeinen die niks te maken hebben met je website, kan dit leiden tot een penalty. Het kopen van links valt hier bijvoorbeeld onder. Google verbiedt dit.
Een andere truc die vroeger veel werd gebruikt is het plaatsen van verborgen teksten op de website. De teksten zijn niet zichtbaar, maar er is wel een broncode. Deze zijn alleen bedoeld voor zoekmachines en dat laat google niet toe.
Zoals eerder aangegeven, schrijft teksten op je website niet puur voor zoekmachines. Schrijf de teksten voor bezoekers, terwijl je in je achterhoofd rekening houdt met SEO. Wanneer je een tekst volstopt met SEO-zoektermen, zal dit bestraft worden door Google.

Google heeft onwijs veel redenen om een Google penalty uit te delen. Deze staan allemaal beschreven in de richtlijnen van Google. Lees deze door en ontdek aan welke richtlijnen je website moet voldoen.

Wil je graag hoger scoren in de zoekmachines maar niet getroffen worden door een Google penalty? Of heeft u vragen over dit begrip? Twijfel niet en neem contact op met Onwise voor meer informatie.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.