fbpx

Wat is domain authority?

4 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » SEO » Wat is domain authority?

domain-authorityDomain Authority is een waarde tussen 0 en 100 die zoekmachines aan jouw website geven. Door deze waarde krijgt jouw website een bepaalde positie in de zoekresultaten. Het verhogen van de Domain Authority zorgt ervoor dat de kans groter wordt dat je hoog in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google verschijnt. Maar hoe zorg je ervoor dat je de Domain Authority van je website verhoogt?

Deel je website gestructureerd in

Als eerst is het belangrijk dat je de structuur en indeling van je website optimaliseert. De eenvoudigste, maar cruciale, manier om je Domain Authority te verhogen. Een praktische website waar de bezoeker centraal staat, scoort vaak hoog in zoekmachines. Zo kan je kiezen voor een gebruiksvriendelijke websitestructuur en zorg je ervoor dat je tekstlinks gebruikt met een duidelijke omschrijving. Plaats niet te veel links op één pagina, maak een gebruiksvriendelijk site map en zorg voor een snelle laadtijd. Zorg er ook voor dat je website mobielvriendelijk is.

Zorg voor relevante content

Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit als het gaat om content. Twee alinea’s met sterke content die uniek is, scoren veel hoger dan vele landingspagina’s met teksten die niets zeggen. Produceer dan ook altijd iets wat volledig uniek is en schrijf teksten die zich op één gedetailleerd onderwerp richten. Deel daarnaast je content op verschillende sociale mediakanalen en maak gebruik van een e-mailnieuwsbrief. Update ook regelmatige je content.

Gebruik social media

Het is belangrijk om traffic te generen en social media is één van de belangrijkste manieren om dit te doen. Wel is het belangrijk om een doordachte social media strategie in te zetten waarmee je mensen naar je website toetrekt. Maak gebruik van verschillende social media netwerken en plaats content die is afgestemd op het netwerk. Zorg voor mooie afbeeldingen en foutloze teksten en integreer de social media buttons in je eigen content.

Maak gewoon van influencers

Zorg ervoor dat je een goede relatie opbouwt met mensen die invloed hebben in jouw vakgebied. Influencers die jouw merk kunnen waarderen, zullen sneller content delen van je website. En inkomende links zorgen voor een hogere waardering in zoekresultaten. Reageer op deze influencers via reactiemogelijkheden of social media en laat duidelijk merken dat je content van influencers waardeert. Vraag hen feedback op je eigen content en help andere mensen zonder direct iets terug te verwachten.

Wil je graag meer weten over Domain Authority of zoek je hulp bij het verbeteren van je SEO? Neem gerust contact op met Onwise voor meer informatie.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.