Wil je graag meer bezoekers op je website? Dan is online adverteren misschien wel de uitkomst voor jou. Afhankelijk van je doel, is crossmedia vaak een must. Naast dat je online adverteren inzet, is het vaak geen verkeerde gedachte om daar ook offline middelen bij in te zetten. Online adverteren is een vak op zich, want welke methode ga jij bijvoorbeeld gebruiken?
CPS, CPM of CPC. Het zijn allemaal afkortingen die veel worden gebruikt om online marketing methodes te omschrijven voor advertenties. Wat het grootste verschil is tussen deze begrippen? Dat heeft alles te maken met wat je wilt bereiken in je advertentie.
Zoals het woord het al zegt, bij CPC betaal je per klik. Wordt jouw advertentie miljoenen keer vertoond op verschillende sites, maar klikt er niemand op? Dat betekent dat jij helemaal niks betaald. Dit is een voorbeeld wat bijna nooit voorkomt. Wanneer jouw advertentie miljoenen keer wordt vertoond maar bijna nooit wordt aangeklikt, is het een goed idee om nog eens kritisch naar je campagne te kijken. Bij CPC wordt ingespeeld op de interesse die wordt gewekt. Een fijne methode als je bijvoorbeeld je naamsbekendheid wilt verhogen. Wat een nadeel is van CPC is dat je er zo vaak op kan klikken als je wilt, dus zo ook dezelfde bezoeker. Hiermee kan bijvoorbeeld één bezoeker jouw kosten verhogen.
Bij CPM reken je af op het aantal vertoningen. Deze vertoningen liggen op 1.000. Voor kliks betaal je niks extra’s, die zijn extra meegenomen. Met CPM kan je zelf posities van bijvoorbeeld je titels inkopen. Een ideale methode voor branding. Het nadeel is dat elke vertoning geld kost. Maar een vertoning wil niet zeggen dat jouw advertentie ook echt gezien is.
Je kan er ook voor kiezen om pas te betalen wanneer jij wordt betaald. Tegenwoordig wordt er online vaak betaald voor het behalen van verkopen op een site. Ideaal als jij graag je verkoop wilt verhogen. Deze methode kan op twee verschillende manieren worden ingezet. Je betaalt een percentage van het bestede bedrag of het kan een vast bedrag zijn. Een bezoeker klikt op de advertentie op een site, komt vervolgens op jouw site en koop een product. Op dat moment betaal jij jouw webmaster een percentage of een vast bedrag. Een nadeel is dat de webmasters zowel mogelijk verkopen willen realiseren, waardoor ze een groot publiek proberen te bereiken die wellicht niet relevant is voor jouw website.
Vragen over het inzetten van CPC, CPM of CPS? Of wil je graag advies of hulp hierbij. Neem gerust contact op met Onwise voor meer informatie.
Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!