fbpx
Artikel door

Waarom is linkbuilding belangrijk?

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten

Linkbuilding is een van de belangrijkste aspecten van SEO. Wil je met jouw website hoger scoren in Google, dan moet je echt tijd steken in een goede linkbuilding strategie. Toegegeven, je linkprofiel opbouwen is veel werk en blijft een continu proces. Maar je krijgt er wel onwise (👀) veel voor terug. Met dit blogartikel willen we je overtuigen van het belang van linkbuilding.

Waarom is linkbuilding belangrijk?
Onwise » SEO » Waarom is linkbuilding belangrijk?

Wat is linkbuilding?

Laten we beginnen met uitleggen wat linkbuilding precies betekent. Het is een methode om links te verzamelen van webpagina’s naar jouw website, dit kan zowel vanaf je eigen pagina’s (intern) als vanuit andere websites (extern). Met name externe linkbuilding is belangrijk voor SEO. Je bouwt als het ware aan een netwerk van kwalitatieve backlinks. Een backlink is een link die terugverwijst naar jouw website en is een soort aanbeveling. Hoe meer relevante aanbevelingen, hoe belangrijker de website. Dit zorgt voor meer autoriteit in Google en daarmee scoort de website beter in de organische zoekresultaten.

Interne linkbuilding

We gaan nu dieper in op interne en externe linkbuilding. Bij interne linkbuilding gaat het om het op orde brengen van de linkstructuur op de website. Bezoekers horen gemakkelijk te kunnen doorklikken naar de meest relevante webpagina’s. Bovendien kun je middels interne links een belangrijke landingspagina meer waarde toekennen.

Meer autoriteit: beter gevonden in Google

Het doel van externe linkbuilding is het verkrijgen van meer domein autoriteit, oftewel de waarde van de website verhogen. Dit krijg je door het genereren van links op relevante websites die verwijzen naar jouw website. Niet elke backlink is bruikbaar, de kwaliteit van de link speelt een grote rol bij Google. Hoe hoger de kwaliteit, hoe waardevoller de link. Door regelmatig betrouwbare backlinks te plaatsen stijgt de domeinwaarde van je website, daardoor zal je beter gevonden worden in Google.

Je linkprofiel opbouwen

Hoe kom je aan die betrouwbare links? Je begint met het geleidelijk opbouwen van een sterk en natuurlijk linkprofiel. Dat wil zeggen, een profiel dat bestaat uit een combinatie van kwalitatieve en minder kwalitatieve links afkomstig van diverse websites. Je moet het linkprofiel op een natuurlijke en geleidelijke manier opbouwen. Google heeft je meteen door als je op één dag heel veel links aan het verzamelen bent.

Ook wordt de score voor het linkprofiel bepaald door relevantie, de context en de ankertekst. De ankertekst is de tekst waar de link achter zet, deze hoort affiniteit met het onderwerp te hebben. Samen met de techniek en content bepaalt het linkprofiel hoe goed de autoriteit van de website gewaardeerd wordt.

Tips voor linkbuilden

Hieronder volgen een aantal tips hoe je relevante links kunt verzamelen:

  • Relevante websites met autoriteit. Kies voor links op websites die inhoudelijk vergelijkbaar zijn met jouw website. Daarnaast geldt: hoe belangrijker de andere website is, hoe meer waarde de link heeft.
  • Start met bloggen. Klim in de digitale pen en ga artikelen schrijven over onderwerpen binnen jouw vakgebied. Zorg voor waardevolle content, informeer de doelgroep met tips of beantwoord veelgestelde vragen. De blogs kun je plaatsen op je eigen website of op externe blog websites.
  • Werk samen met partners. Vraag aan deze partners of ze op hun website een link naar jouw website willen plaatsen. Dit kan ook weer vice versa, zo help je elkaar.
  • Vraag links aan bij relevante startpagina’s. Op het internet zijn nog tal van startpagina’s te vinden, die in veel gevallen ook nog eens gratis zijn. Kwalitatief goede startpagina’s krijgen nog altijd flink wat waarde van Google. Meld daarom je eigen website aan bij relevante startpagina’s.

Start ook met linkbuilding!

Je weet nu waarom linkbuilding zo belangrijk is om goed te kunnen scoren in Google en hoeveel moeite het kost om een sterk linkprofiel op te bouwen. Meer weten over linkbuilding of direct starten? Neem contact op met een van onze adviseurs, zij helpen je graag op weg.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.