Podcasts worden steeds populairder. Volgens Markteffect zijn er bijna 7 miljoen podcast luisteraars in Nederland. En niet alleen het aantal luisteraars stijgt, maar ook de individuele luistertijd: in 2022 luisterde 23% van de Nederlandse luisteraars dagelijks of wekelijks een podcast en de verwachting is dat deze luistertijd ook in 2023 zal toenemen. Het is dan ook geen verrassing dat podcasts in en over de marketingwereld in populariteit toenemen. Maar welke internet marketing podcasts zijn nu het luisteren het waard? Ik zet m’n favoriete podcasts over online marketing op een rij.

Podcast 1: Onwise Academy Podcast

De Onwise Academy Podcast is een podcast die is ontstaan uit de Onwise Academy, een e-learning voor bedrijven en ondernemers die hun online zichtbaarheid willen verbeteren en meer bezoekers willen trekken. De lesstof is gemaakt door experts en volgers van de e-learning ontvangen een certificaat bij het succesvol afronden van een lespakket. De Onwise Academy Podcast behandelt vragen van ondernemers die de learning volgen en door experts zelf aangedragen onderwerpen.

Waarom moet ik (niet) kiezen voor de Onwise Academy Podcast?

 • Er zijn 14 afleveringen van ieder ongeveer 30 minuten lang
 • Niveauverschillen, de niveaus basis en verdieping zijn aanwezig
 • Allerlei aspecten worden behandeld; SEO, SEA, content, e-mailmarketing en meer
 • De podcast is Nederlandstalig

 

Podcast 2: The Digital Marketing Podcast

The Digital Marketing Podcast is een Engelstalige podcast met bizar veel afleveringen over allerlei verschillende aspecten van online marketing. Ook zijn veel afleveringen recent en bespreken ze onderwerpen die momenteel relevant zijn. Het is een wekelijkse podcast die geïntroduceerd is door Daniel Rowles, een auteur, spreker en de CEO van Target Internet. De co-host is Ciaran Rogers, digital marketing specialist en daarnaast trainer van digital marketeers. Naast de twee hosts zijn er ook vaak gasten aanwezig; CEO’s van bedrijven, marketeers met een specialisme en nog veel meer.

Waarom moet ik (niet) kiezen voor de The Digital Marketing Podcast?

 • Er zijn veel recente afleveringen
 • Meer dan 300 verschillende afleveringen
 • De podcast is Engelstalig
 • Er zijn luisteraars over meer dan 180 landen wereldwijd

 

Podcast 3: Marketing Made Simple

De Marketing Made Simple podcast is een podcast van Dr. J.J Peterson, een spreker, auteur en consultant binnen de (online) marketing branche. Met de meer dan 75 afleveringen, een Marketing Made Simple boek (samen met Donald Miller), een uitgebreide cursus en nog veel meer is J.J. Peterson absoluut een figuur die naam heeft gemaakt in de (online) marketing branche en e-commerce. In zijn podcast deelt Peterson zijn kennis en expertise op een leuke, inspirerende manier met anderen.

Waarom moet ik (niet) kiezen voor Marketing Made Simple?

 • Er zijn veel recente afleveringen
 • Er zijn meer dan 75 verschillende afleveringen
 • De podcast komt standaard met 1 nieuwe aflevering per week
 • De podcast is Engelstalig

 

Podcast 4: Marketingpraat

Marketingpraat is de online marketing podcast van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van Internet Marketing Unie. Tijdens de podcasts bespreken ze inzichten op het gebied van (online) marketing, ondernemerschap, psychologie en persoonlijke ontwikkeling Momenteel staan er maar liefst 187 afleveringen live en helaas blijft het hier ook bij. Op 22 juni 2022 is de laatste aflevering van de podcast online gekomen. Een aflevering duurt gemiddeld een half uur, wat betekent dat je ruim 90 uur aan te luisteren podcast materiaal hebt. Daarnaast luister je niet alleen naar Tonny en Martijn zelf, maar komen er in veel afleveringen ook gastsprekers langs om het over hun successen te hebben. Zeker een aanrader dus!

Waarom moet ik (niet) kiezen voor Marketingpraat?

 • De podcast is momenteel gestopt, de laatste aflevering was 22 juni 2022
 • Er zijn meer dan 187 verschillende afleveringen
 • De podcast nodigt nationale gastsprekers uit met ervaring over een specifiek aspect van (online) marketing (bijvoorbeeld zoekmachine adverteren)
 • De podcast is Nederlandstalig

 

Podcast 5: The Marketing Millennials

En last but not least: The Marketing Millennials podcast. Dit is een podcast die het anders doet dan de andere marketing podcasts in deze lijst – althans dat zeggen ze zelf. Daniel Murray is de host van de podcast. Hij bespreekt allerlei onderwerpen met gastsprekers van verschillende ondernemingen. Zo gaat hij in gesprek met Jay Baer, Jack Raines en Ross Simmonds over winstgevende e-mailmarketing en het bereiken van je doelgroep op TikTok. De meer dan 120 afleveringen zitten vol met waardevolle informatie waar je ongetwijfeld veel van opsteekt.

Waarom moet ik (niet) kiezen voor de The Marketing Millennials?

 • Er zijn meer dan 120 verschillende afleveringen
 • Er zijn veel recente afleveringen
 • De podcast nodigt internationale gastsprekers uit met ervaring over een specifiek aspect van (online) marketing
 • De podcast is Engelstalig

Geschreven door

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onwise beeldmerk
Onwise - We are On it Onwise - We are On it