fbpx

Tips voor succesvolle online marketing rondom de feestdagen

11 maanden geleden aangepastLeestijd 5 minuten

De dagen worden weer korter en het jaar loopt ten einde. Voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Tegenwoordig beginnen die eerder dan we altijd gewend waren, maar het is nu nog niet te laat om de marketing aan te passen op de feestdagen. Gezien de huidige omstandigheden rondom het Corona virus, zullen veel consumenten online winkelen, in plaats van fysiek in de winkel. In dit artikel geven wij je een aantal tips om jouw klanten nog beter te bereiken nu de feestdagen er weer aan komen.

Tips voor succesvolle online marketing rondom de feestdagen
Onwise » E-commerce » Tips voor succesvolle online marketing rondom de feestdagen

Tip 1: Bepaal je budget

Het jaar is natuurlijk bijna voorbij, wat kan betekenen dat jouw marketing budget er wellicht bijna doorheen is. Echter is het wel zo dat veel ondernemers in het vierde kwartaal de meeste omzet van het jaar maken. Kijk dus wat je nog over hebt voor de marketing, en zet dit vol in voor de feestdagen als je wilt zorgen dat jouw klanten je ook online kunnen vinden.

Tip 2: Geef een thema aan de marketing

Hoe leuk is het om de marketing in een feestelijk jasje te gieten? Voor een marketingcampagne rondom de kerstdagen kun je jouw huisstijl voorzien van enkele kerstversieringen. Denk aan een kerstboom, kerstballen, lichtjes of sneeuw rondom jouw logo. Ook advertenties kunnen op deze manier versierd worden. Ook directe e-mails kun je een feestelijk thema geven.

Tip 3: Laat het thema terugkomen in de content

Let bij het instellen van een thema ook op de content planning. Je kunt jouw socials ook in een feestelijk thema gieten en ook blogs gericht op de feestdagen zullen jouw campagne flink vooruit helpen. Maak unieke foto’s voor jouw social media en blogartikelen. De blogartikelen kun je gebruiken om jouw klanten te inspireren. Verkoop je tafelkleden? Dan kun je een blogartikel schrijven over hoe je kaarsvet uit een tafelkleed krijgt na een kerstdiner.

Tip 4: Zorg dat klanten niet om jouw actie heen kunnen

Heb je een kortingsactie op jouw website? Zorg dan dat jouw klanten niet om de actie heen kunnen. Buiten dat de korting uiteraard duidelijk op jouw website aangegeven wordt, moeten klanten het ook buiten jouw website tegenkomen. Ook in Google Shopping kun je de korting doorvoeren. Daarnaast is het ook mogelijk om promoties toe te voegen aan Google Ads-zoekadvertenties. Ook op de social media pagina’s kun je acties duidelijk naar jouw klanten communiceren.

Start jouw campagne!

Zijn jij en jouw bedrijf klaar voor de drukte van de feestdagen? Start dan direct jouw campagne. Denk er uiteraard wel aan dat je voorbereid moet zijn op drukte en sta klaar voor jouw klanten. Als ze vragen hebben komen ze ongetwijfeld naar jou toe. Met een goede voorbereiding, kom jij ongetwijfeld succesvol de feestdagen door.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.