Een krachtige maar gebruiksvriendelijke grafische ontwerptool zoals Canva is onmisbaar voor individuen en bedrijven. Of je nu een doorgewinterde ontwerper bent of iemand zonder ontwerpervaring, dankzij Canva is het creëren van visuele content een stuk gemakkelijker. Het design programma zit vol met talloze opties. Van afbeeldingen voor sociale media en presentaties tot promotionele merchandise en websites. In mei 2024 werd een update aangekondigd. Opnieuw verlegt Canva de grenzen van wat mogelijk is op het gebied van ontwerp en samenwerking. In dit blogartikel nemen we een duik in de nieuwe functies die je creatieve workflow verbeteren en contentcreatie gemakkelijker en efficiënter maken.

AI gestuurde contentcreatie

Canva heeft nieuwe AI-tools geïntroduceerd in de Magic Studio. De functie Tekst naar grafiek maakt unieke afbeeldingen op basis van beschrijvingen van gebruikers. Styles & Layouts biedt frisse ontwerpideeën en maakt het mogelijk om deze stijlen met één klik toe te passen. Magic Write, de Canva AI-gebaseerde copywriting assistent, genereert nu tekst die jouw unieke tone of voice nabootst. Wanneer je een voorbeeld uploadt produceert Magic Write in één klik content die perfect bij jouw stijl past. Deze toevoeging maakt gebruik van AI om het creatieve proces te stroomlijnen, zodat gebruikers met minimale inspanning inhoud van hoge kwaliteit kunnen realiseren.

Verbeterde samenwerking

Teams kunnen nu naadloos cruciale ontwerpen, bronnen en updates delen en openen met behulp van de nieuwe zijbalk “Starred for Team”. Dankzij deze functie kunnen teambeheerders en merkontwerpers belangrijke inhoud onder de aandacht brengen, zoals de laatste bedrijfsnieuwsbrief of teamdocumenten.

Bovendien kunnen gebruikers met de nieuwe functie voor bulkcreatie snel afbeeldingen, tekst en afbeeldingen bijwerken in meerdere ontwerpen door een CSV- of Excel-bestand te uploaden. Deze updates zijn ontworpen om een betere samenwerking en efficiëntie in teamverband te bevorderen.

Dit is niet de enige feature die de samenwerking bevordert. Het is mogelijk om de samenwerking te bevorderen met gestroomlijnde opmerkingen: vouw opmerkingen uit of verberg ze om de focus te behouden en filter en sorteer ze voor meer efficiëntie. Dankzij de meldingen die in de zijbalk staan blijf je gemakkelijk op de hoogte van je projecten en ontwerpen.

App-integratie

Canva’s Apps Marketplace biedt nu naadloze integratie met meer populaire werkplektools, waardoor de productiviteit voor marketing-, verkoop-, HR- en creatieve teams wordt verbeterd. Je kan gemakkelijk verbinding maken met een zorgvuldig samengestelde selectie van apps, waaronder Dropbox, LinkedIn, Slack, Google Ads, Mailchimp, Asana en HubSpot. Als de app of integratie die je nodig hebt niet beschikbaar is, kun je nu je eigen app of integratie maken met het Canva Developers-platform.

Je kunt je afbeeldingen ook naar een hoger niveau tillen met AI-gestuurde bewerkingsapps. Zo verbeter jij je foto’s gemakkelijk met effecten, verhoog je de resolutie zonder kwaliteit te verliezen, transformeer je zwart-witfoto’s in kleur of zet je foto’s om in pixelkunst voor een leuke, retro vibe. Welke bewerkingen je foto’s ook nodig hebben, het is dankzij de nieuwste update van Canva allemaal mogelijk.

Verbeterde videobewerking

Het bewerken van video’s op Canva is ook aanzienlijk geüpgraded. De nieuwe Enhanced Voice functie helpt bij het verwijderen van achtergrondgeluiden uit audioclips en zorgt voor een duidelijkere en professionelere geluidskwaliteit. Daarnaast kunnen gebruikers met de Video Background Remover-tool eenvoudig achtergronden verwijderen uit videoclips, deze feature is vergelijkbaar met de foto-achtergrondverwijdertool.

Bovendien is Canva’s videobewerkingsprogramma nu uitgerust met geavanceerde AI-functies die ontworpen zijn om je te helpen bij het maken en bewerken van video’s. De tool Hoogtepunten maakt gebruik van AI-technologie om de beste delen van je video’s vast te leggen en korte, boeiende clips te genereren. Dit maakt het gemakkelijk om belangrijke momenten te benadrukken en je publiek van begin tot eind te boeien.

Het is ook mogelijk om de inhoud een menselijk tintje geven met perfect afgeleverde opnames. Of het nu gaat om een boeiend verkooppraatje, een welkomstpresentatie voor nieuwe medewerkers, je kunt nu presentaties of video’s van commentaar voorzien, je hele scherm opnemen of voice-overs toevoegen aan je ontwerpen om ze tot leven te brengen.

Canva op de werkplek

Organisaties moeten tegenwoordig op een efficiënte manier visuele content creëren die pakkend is. Canva Enterprise schiet te hulp. Deze uitgebreide abonnementsservice is ontworpen voor grote organisaties en verhoogt de productiviteit en samenwerking. Canva Enterprise centraliseert merkbeheer met Brand Kits, Templates en Controls, en beschermt gegevens met tweestapsverificatie en single sign-on.

Canva ondersteunt gebruikers met deskundige begeleiding van de eerste installatie tot technische integratie. Daarnaast bieden Work Kits gespecialiseerde hulpmiddelen voor afdelingen als Marketing, Creative, Sales en HR, met sjablonen, playbooks en apps die de efficiëntie en creativiteit van teams te verbeteren.

Bovendien breidt Canva uit naar interne communicatie met Canva Courses, een nieuwe tool voor leren op de werkplek. Hiermee kan interactief, boeiend lesmateriaal worden gemaakt van Canva-ontwerpen, dit lesmateriaal kan vervolgens worden opgebouwd uit opeenvolgende lessen. Cursussen kunnen worden toegewezen en gevolgd vanaf een centraal dashboard, waardoor gepersonaliseerde onboarding, bedrijfsupdates, training en professionele ontwikkeling mogelijk worden.

Klaar om canva te proberen?

De nieuwste functies van Canva betekenen een grote sprong voorwaarts en stellen gebruikers van de tool in staat om op een efficiënte manier visuele content te maken. Van AI-gestuurde contentcreatie tot verbeterde samenwerkingstools en naadloze integraties, Canva blijft de mogelijkheden van digitaal ontwerpen perfectioneren. Heb je hulp nodig bij het maken van visuele content? We denken graag met je mee.

Geschreven door

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onwise beeldmerk
Onwise - We are On it Onwise - We are On it