fbpx

Microdata: onmisbaar bij SEO-optimalisatie

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » SEO » Microdata: onmisbaar bij SEO-optimalisatie

micordataMicrodata, ook wel rich snippets genoemd, voorzien de potentiële bezoeker van jouw website van extra informatie en triggeren hem of haar om voor jouw website te kiezen. Daarnaast is het een handig hulpmiddel bij het optimaliseren van de communicatie tussen jouw website en zoekmachines. Microdata ‘vertelt’ zoekmachines meer over de aard van je website en de betekenis van je content. Door zoekmachines gedetailleerde informatie te geven, zijn zij in staat jouw content beter te interpreteren. Rich data hebben daarmee niet direct invloed op jouw positie in zoekmachines, maar kunnen wel hét verschil betekenen tussen of iemand op jouw website klikt of toch voor die van iemand anders gaat. Meer weten? Lees vooral verder!

Wat is microdata?

In zoekresultaten van zoekmachines worden doorgaans drie elementen getoond, te weten de title tag, URL en meta description. Door een speciale set van HTML5 tags te integreren in je pagina’s, verrijken zoekmachines jouw zoekresultaten met rich snippets (‘rijk vormgegeven previews’). Je hebt wellicht eens in een zoekmachine naar een recept gezocht, en zag toen bij de zoekresultaten direct ook een afbeelding en een review van het gerecht verschijnen. Dit soort informatie is geïntegreerd met behulp van microdata. Andere voorbeelden van relevante informatie die je kunt toevoegen, zijn prijzen, openingstijden of contactgegevens. Deze extra elementen worden meestal in de vorm van gele sterren of tekst toegevoegd. Dit trekt niet alleen de aandacht van bezoekers, maar zorgt ook nog eens voor een hogere Click Through Rate (CTR). Een ideaal middel voor SEO dus!

Voordelen van microdata

Met microdata kun je veel informatie verstrekken aan zoekmachines en gebruikers, waardoor je de kans vergroot dat potentiële bezoekers ook daadwerkelijk voor jouw website kiezen. Een opvallende foto, relevante informatie of positieve review is van grote toegevoegde waarde om een potentiële bezoeker over de streep te trekken. Daarnaast worden zoekresultaten met behulp van microdata vaker relevant. Dat maakt dat je zoekresultaten bij meer zoekopdrachten getoond zullen worden.

Microdata implementeren

Microdata implementeren moet allemaal handmatig gebeuren, en is dus een tijdrovend karwei. Speciaal om jou een handje te helpen bij het toevoegen van microdata, hebben de drie grootste zoekmachines (gelukkig) voor één keer de handen ineengeslagen. Google, Bing en Yahoo hebben samen Schema.org in het leven geroepen. Deze website biedt een gestandaardiseerde lijst met definities voor microdata die door de genoemde zoekmachines geïnterpreteerd kunnen worden.

Heb je hulp nodig bij de integratie van microdata of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Onwise!

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.