fbpx

Linkbuilding: wat houdt dat eigenlijk in

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » SEO » Linkbuilding: wat houdt dat eigenlijk in

interne-linkbuildingJe hebt er vast al eens van gehoord, linkbuilding. Wanneer je met jouw website hoog wilt scoren in Google, is dit een belangrijk aspect. Linkbuilding is namelijk een onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

Een methode om websites hoger in Google te krijgen

Je hebt twee soorten linkbuilding: intern en extern. Het is belangrijk om de bezoekers van jouw website goed te navigeren door de website heen. Dit is interne linkbuilding. Je moet makkelijk van pagina kunnen switchen en snel weer terug naar de homepagina kunnen. Daarnaast kan je door middel van interne linkbuilding waarde toekennen aan bepaalde pagina’s. Is de contactpagina het belangrijkste op jouw website? Plaats linkjes naar de contactpagina op de onderliggende pagina’s. Google pikt dit signaal op en zal meer waarde toekennen aan de contactpagina.

Naast interne linkbuilding heb je ook nog externe linkbuilding. Hierbij gaat het om de linkjes die naar de website verwijzen. Vaak wordt gedacht dat hoe meer linkjes er zijn naar jouw website, hoe beter dit is voor de zoekmachine optimalisatie. Dit klopt niet helemaal. Google kijkt namelijk ook naar de kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van de website is, hoe waardevoller dit is voor Google.

Ben je van plan om actief bezig te gaan met linkbuilding? Het klinkt allemaal heel makkelijk, maar hoe kom je nou eigenlijk aan al die links? Hierbij een aantal tips die je kan gebruiken als het gaat om linkbuilding.

TIP 1. Werk samen met partners

Binnen veel organisaties wordt er samengewerkt met partners. Vraag aan deze partners of ze de linkjes van jouw website op hun site willen plaatsen. Dit is een eenvoudige manier om linkjes naar jouw website te krijgen.

TIP 2. Ga aan de slag met bloggen

In 2016 mag een blog niet meer op een website. Andere sites kunnen verwijzen naar de website waar de blog op staat en ook kan de blog worden gedeeld op social media. Elk linkje naar de website is er weer één.

TIP 3. Meld je aan bij startpagina’s

Op het internet zijn erg veel startpagina’s te vinden. Meld je website aan bij relevante startpagina’s. Vaak kan dit gratis en kwalitatief goede startpagina’s krijgen veel waarde van Google. Een makkelijke manier om te linkbuilen.

Hulp nodig bij linkbuilden?

Heb je nog nooit aan linkbuilding gedaan? Dan wordt het de hoogste tijd om hiermee te starten. Wil je je linkbuilding uitbesteden? Neem dan gerust contact op met Onwise voor meer informatie of hulp bij linkbuilding en scoor hoog in Google.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.