fbpx
Artikel door

Linkbuilding voor beginners: 10 tips

1 jaar geledenLeestijd 5 minuten

Beter gevonden worden in Google? Dan is linkbuilding één van de onderdelen waarop je terrein kunt winnen. Linkbuilding is niet makkelijk, maar met een beetje tijd en moeite kun je al heel ver komen. Het mooie eraan is dat je linkbuilding zelf kunt uitvoeren. In deze blog geven we je tips hoe jij kunt beginnen met het bouwen van jouw online autoriteit!

Linkbuilding voor beginners: 10 tips
Onwise » SEO » Linkbuilding voor beginners: 10 tips

Tip #1: Interne links

Interne links (interne link naar de andere blog die nog online komt) zijn verwijzingen tussen pagina’s binnen je eigen website. Ze zorgen ervoor dat Google en jouw bezoekers eenvoudig tussen de pagina’s kunnen navigeren. Daarnaast zorgen ze ook voor het verspreiden van autoriteit tussen de pagina’s. Doordat je zelf het beste weet wat er op jouw site staat, is dit een erg goede manier om jouw linkprofiel te verbeteren.

Tip #2: Anchor teksten

Een anchor tekst is een stukje tekst dat zichtbaar is achter de link. Het is hierbij belangrijk om de hoofdzoekwoorden van pagina’s te gebruiken, maar probeer ook te variëren met andere variaties en synoniemen.

Tip #3: Schrijf waardevolle content voor je doelgroep

Je hebt niks aan linkbuilding als de content van jouw website niet goed is. Door goede content te creëren, zien andere websites jou als autoriteit op jouw gebied en willen ze linken naar jouw content. Let er wel op dat je altijd blijft schrijven voor de lezer, en niet voor Google.

Tip #4: Natuurlijke groei in links

Google herkent het wanneer er een onnatuurlijke groei in het aantal backlinks naar jouw website plaatsvinden. Het is dus belangrijk dat het aantal backlinks natuurlijk verloopt. Hetzelfde geldt voor het aantal verwijzende domeinen. Probeer gemiddeld per maand 10-25 kwalitatieve backlinks te verkrijgen van zoveel mogelijk verschillende domeinen.

Tip #5: De relevantie tussen de backlink en jouw website

Het onderwerp van het verwijzende domein moet overeenkomen met de pagina op jouw website. Als jij auto-onderdelen verkoopt, heb je weinig aan backlinks van een modesite. Hoe relevanter het onderwerp, hoe beter.

Tip #6: Meld je aan bij online bedrijvengidsen

Een manier om gratis backlinks te verzamelen is via online bedrijvengidsen. Dit zijn online gidsen die informatie over jouw bedrijf bevatten. Veel van deze gidsen plaatsen gratis een backlink naar jouw website. Een simpele manier om jouw autoriteit te verhogen, dus!

Tip #7: Kijk welke links je concurrenten hebben

Een effectieve linkbuilding strategie is om te kijken naar de backlinks van jouw concurrenten. Welke websites verwijzen naar jouw concurrent die ook interessant voor jou kunnen zijn? Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?

Tip #8: gebruikt meettools om je resultaten te meten

Linkbuilding is een proces dat tijd kost, verwacht dus niet direct resultaten. Je kunt de Backlink Checker van Ahrefs gebruiken om jouw eigen linkprofiel én die van jouw concurrenten te checken.

Tip #9: Gastbloggen

Gastbloggen is een veelgebruikte manier om backlinks te verzamelen. Benader een website die voor jou interessant kan zijn en relevant is aan jouw pagina. Hiermee kun je jouw expertise over het onderwerp laten zien en door middel van de backlink nieuwe bezoekers genereren.

Tip #10: Gebruik social media

Mogelijk heb je zelf al social media accounts. Via deze kanalen kun je jouw sterke content delen en linken naar jouw website. Een win-win situatie voor jouw social media kanalen en jouw website!

Meer weten over linkbuilding?

Wil je meer weten over linkbuilding? Neem gerust contact op voor meer informatie. Eén van onze internet marketing adviseurs vertelt graag meer over de kracht van linkbuilding.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.