fbpx

Hoog scoren met SEO

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » SEO » Hoog scoren met SEO

hoogscoren-zoekmachine

SEO. Het kan bijna niet anders of je bent deze term de afgelopen tijd ergens tegengekomen. Zeker als ondernemer (met een eigen website), kun je eigenlijk niet meer om SEO heen. Goed gevonden worden in zoekmachines staat namelijk vaak hoog op het lijstje van marketingdoelstellingen. SEO helpt je daar bij! Wil je weten hoe SEO precies werkt, waarom het interessant is voor jou en hoe je er zelf mee aan de slag kunt? Lees dan snel verder!

 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization, ofwel zoekmachine optimalisatie, en draait om het relevanter en populairder maken van webpagina’s, waardoor je beter scoort bij de zoekresultaten en zo (meer) potentiële klanten naar je website trekt. Je moet er daarbij voor zorgen dat je jouw website op zo’n manier samenstelt, dat zoekmachines gemakkelijk kunnen aflezen waarover je website gaat. Deze zoekmachines zorgen er dan voor dat jouw website bij de juiste zoekwoorden een hoge positie verkrijgt.

SEO als terugkerend onderdeel in je marketingactiviteiten

Sommige mensen denken (helaas) nog steeds dat SEO een eenmalige activiteit is. Niets is minder waar. SEO is een langdurig proces waarover je iedere maand weer dient te ontfermen. Als je succesvol wilt zijn in ieder geval. Zoekmachines zijn immers continu in beweging en het algoritme waarmee zij de volgorde van zoekresultaten bepalen, wijzigen keer op keer. Daarnaast zit ook de concurrentie niet stil. Het is daarom van belang om SEO als vaste maatregel in je marketingactiviteiten op te nemen.

Slimme zoekwoordenanalyse voor optimale SEO

Een goede SEO strategie start met een goede zoekwoordenanalyse. Dit kun je doen met behulp van een zoekwoordenplanner, waarmee je kun zien hoeveel mensen zoeken op specifieke woorden of combinaties aan woorden. Kijk daarbij niet alleen naar de top zoekwoorden, deze zijn vaak erg algemeen en hebben veel concurrentie. Long-tail-zoekwoorden, zoekwoorden van drie of meer woorden, zijn van veel grotere waarde. Wanneer je de juiste zoekwoorden hebt verzameld, kun je starten met het verder optimaliseren van je website.

Schakel een gespecialiseerd bureau zoals Onwise in

De zoekwoordenanalyse is namelijk nog maar het begin. SEO draait om de gehele zoekervaring. Die moet zo optimaal mogelijk zijn. Het verbeteren van teksten is één ding, maar ook het hele technische verhaal van je website moet op en top in orde zijn wil je echte successen behalen met SEO. Een gespecialiseerd bureau zoals Onwise, kan eenvoudig achterhalen wat jouw website nodig heeft. Neem gerust contact op voor meer informatie of een gratis website-scan!

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.