fbpx
Artikel door Niek

Hoe werkt e-mail marketing?

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten

E-mail marketing is een manier waarop je heel gemakkelijk een grote groep mensen bereikt die al interesse heeft in de aangeboden dienst of het product. Op deze manier trek je niet alleen geïnteresseerden aan, maar houd je de mensen die je bereikt hebt ook betrokken bij het bedrijf middels periodieke e-mails. Maar hoe werkt e-mail marketing precies? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Hoe werkt e-mail marketing?
Onwise » Email marketing » Hoe werkt e-mail marketing?

Zo werkt het

E-mail marketing lijkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. E-mail marketing werkt eigenlijk heel erg simpel. Men begint met het verzamelen van de e-mail adressen. Voor het verzamelen van e-mailadressen kan men onder andere gebruik maken van een formulier op de website. Vervolgens stuurt men met gebruik van een programma zoals Mailchimp. Wanneer je het goed aanpakt, wordt de groep waar je mails aan verstuurt iedere keer groter. Groeit de mailinglijst en wordt de e-mail marketing campagne succesvoller? Dan is het mogelijk om de doelgroep onder te verdelen in een aantal kleinere groepen. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen om de op basis van interesses onder te verdelen. Op deze manier is het mogelijk om hen nog gerichter te targeten.

E-mail marketing met gebruik van MailChimp

Voor het versturen van mailings maken veel bedrijven van MailChimp, zo ook wij. MailChimp is één van de meest gebruikte e-mail marketing softwares. Met gebruik van deze software kun je heel gemakkelijk, betrouwbaar en snel een geautomatiseerde e-mail campagne opzetten. Bovendien bevat deze handige tool een aantal functies. Zo kun je bijvoorbeeld ook allerlei termen onderzoeken.

Frequentie

Je vraagt je misschien af wat een prettige e-mailfrequentie is. De ideale frequentie is afhankelijk van een aantal factoren. Betrokkenheid van de doelgroep, relevantie van de content én aangeboden product of de dienst. Het is raadzaam om minimaal eenmaal per week een e-mail te sturen. Dit is dan ook de meest gekozen frequentie in binnen- en buitenland.

Benieuwd naar de mogelijkheden van e-mail marketing?

Benieuwd naar wat e-mail marketing in uw situatie kan betekenen voor uw bedrijf? Neem gerust contact op voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Een van onze ervaren internet marketing adviseurs vertelt graag meer over de mogelijkheden.

Deel dit bericht
Niek

Over Niek

Is net zo fanatiek in het volleybalveld als in de online marketing. Een echte teamplayer die jouw campagne naar het beste resultaat smashed.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.