fbpx
Artikel door Joël

Hoe werkt adverteren op Instagram?

1 jaar geledenLeestijd 5 minuten

Adverteren op Instagram kan interessant zijn voor jouw bedrijf. Instagram is een social mediaplatform dat in Nederland bijna 5 miljoen gebruikers heeft, waardoor de kans groot is dat ook jouw doelgroep op dit platform actief is. Toch wordt Instagram niet door alle adverteerders gebruikt om te adverteren. Sommige adverteerders kiezen namelijk liever voor Facebook dan voor Instagram, terwijl dit niet altijd de juiste keuze is.

Hoe werkt adverteren op Instagram?
Onwise » Social media » Hoe werkt adverteren op Instagram?

Ontdek de voordelen van adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram heeft meerdere voordelen. Ten eerste is adverteren via Instagram relatief betaalbaar. Zoals eerder benoemd kiezen veel adverteerders liever voor Facebook dan voor Instagram. Hierdoor is de concurrentie op Instagram voor advertenties lager, wat op zijn beurt voor een lagere prijs zorgt. Verder kun je op Instagram zeer doelgericht adverteren. Omdat Instagram onderdeel uitmaakt van Facebook zijn persoonlijke gegevens van gebruikers bekend. Dit maakt het mogelijk om gebruikers te targetten op hun hobby’s, locaties, leeftijd, interesses, noem maar op. Tot slot is Instagram, in tegenstelling tot sommige andere platformen, visueel. Door visuele content te plaatsen, zoals foto’s en video’s, voelen gebruikers zich veel sneller aangetrokken tot jouw content. Voeg hier vervolgens een simpele maar opvallende call-to-action aan toe en je hebt al snel een converterende klant.

Hoe kun je adverteren via Instagram?

In tegenstelling tot andere advertentie platformen kun je op Instagram je advertenties instellen via je telefoon of tablet. Jouw computer of laptop heb je dus niet nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een Instagram bedrijfsprofiel en een koppeling tussen je persoonlijke profiel en je bedrijfsprofiel op Instagram. Met deze koppeling bewijs je aan Facebook dat jij de eigenaar van het bedrijf bent. Wanneer dit gelukt is, kun je je advertenties plaatsen (via Instagram ook wel bericht promoten genoemd). Verder is het uiteraard ook mogelijk om advertenties te plaatsen via Instagram Stories en Instagram Reels.

Je eerste advertentie via Instagram

Na het plaatsen van een bericht kun je deze promoten. Om dit te doen moet je enkele stappen doorlopen. Eerst moet je de bestemming doorgeven. Dit is de plek waar de gebruikers terecht komen als ze de advertentie aanklikken. Denk hierbij aan je website, Instagram-profiel of iets anders. Vervolgens moet je de doelgroep invullen. Dit kan automatisch gebeuren, maar kun je ook handmatig doen. Wanneer je dit handmatig doet, weet je zeker dat je de juist doelgroep bereikt. Daarom raden wij dit ook aan. Je kunt de doelgroep op o.a. leeftijd, locatie en geslacht bepalen. Tot slot geef je aan hoe lang de advertentie moet draaien en hoeveel budget je tot je beschikking hebt. Zodra dit ingesteld is, is jouw advertentie klaar om de gewenste resultaten te bereiken.

Lijkt adverteren op Instagram jou interessant?

Kortom, adverteren op Instagram kan absoluut bijdragen aan het behalen van je bedrijfsdoelstellingen. Overweeg jij om adverteren via Instagram toe te voegen aan jouw ‘marketing arsenaal’, of kun jij extra hulp hierbij gebruiken? Neem gerust contact met ons op, onze social media specialisten staan voor jou klaar.

Deel dit bericht
Joël

Over Joël

Geboren met een gezonde voorliefde voor online webcultuur en alles daaromheen, zodoende up-to-date van de laatste ontwikkelingen om er vervolgens strategisch op in te spelen.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.