fbpx
Artikel door

Hoe werkt adverteren op Facebook?

1 jaar geledenLeestijd 5 minuten

Met Facebook advertising is het mogelijk om met jouw bedrijf te adverteren op Facebook. Dit is handig, zeker wanneer een groot deel van jouw doelgroep actief is op dit sociale mediaplatform. Vooral in de Business to Consumer (B2C) markt is Facebook advertising een handig hulpmiddel om jouw doelgroep met relevantie advertenties te bereiken. De advertentie mogelijkheden zijn groot. Zo kun je mensen onder andere targeten op interesses, leeftijd en locatie. Op deze manier kun je als bedrijf jouw doelgroep zeer gericht bereiken met je advertenties.

Hoe werkt adverteren op Facebook?
Onwise » Social media » Hoe werkt adverteren op Facebook?

Wat zijn de voordelen van adverteren op Facebook?

Adverteren op Facebook heeft meerdere voordelen. Ten eerste kun je via Facebook heel gericht op jouw vooraf gekozen doelgroep adverteren. Dit zorgt ervoor dat jij als adverteerder kunt bepalen wie de advertentie te zien krijgt, en wie niet. Hierdoor neemt de kans op daadwerkelijke conversies toe. Verder geeft het adverteren op Facebook jou als adverteerder veel relevante data. Met deze data kunnen advertenties geanalyseerd en bijgestuurd worden, wat tot nog betere resultaten kan leiden. Ook helpt deze data met het opzetten van toekomstige campagnes. Hierdoor weet jij als adverteerder beter welke advertenties goed scoren bij welke doelgroep.

Effectief inzetten van Facebook advertenties

Als je gaat adverteren op Facebook wil je natuurlijk dat de advertenties het zo goed mogelijk doen. Waar moet je dan rekening mee houden? Een succesvolle Facebookadvertentie is afhankelijk van vijf verschillende factoren:

  1. advertentieteksten;
  2. beeldmateriaal;
  3. doelgroep;
  4. aanbod;
  5. strategie.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de advertentietekst overeenkomt met de doelgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de formaliteit van de doelgroep. Is de doelgroep wat ouder, dan kun je de advertentieteksten beter formeel schrijven. Mocht de doelgroep jonger zijn, volstaat een informele tekst.

Hoe moet je beginnen met adverteren op Facebook?

Voordat je begint met het adverteren op Facebook moet je duidelijk hebben wat het doel van de advertentie(s) is. Wil je meer producten verkopen, meer naamsbekendheid krijgen of wil je dat meer mensen je website bezoeken? Verder is het belangrijk dat de doelgroep duidelijk is. Hoe groot is de kans dat jouw doelgroep de gewenste actie uitvoert wanneer zij deze advertentie zien? Misschien moet je wel meerdere advertenties opstellen voordat iemand overgaat tot een aankoop. Door vooraf precies te weten wat het doel van de advertentie is en hoe de doelgroep gaat reageren op de advertentie zorg je ervoor dat de advertentie het gewenste resultaat oplevert.

Onze tips voor een succesvolle advertentie op Facebook

Niet elke Facebook advertentie is even succesvol. Door de volgende tips toe te passen kan het gewenste resultaat van de advertentie bereikt worden. Stel de advertentie op door gebruik te maken van het AIDA-model (Attention, Interest, Desire, Action). Door attentie en interesse te wekken bij de klant, komt de klant vanzelf in de Desire (verlangen) fase. Door de advertentie af te sluiten met een goede call-to-action geef je de klant de kans om zijn verlangen om te zetten in een actie (zoals bijvoorbeeld een aankoop). Tot slot is een lange advertentie niet altijd aantrekkelijk. Zorg er daarom voor dat je werkt met bulletpoints zodat de klant in één oogopslag ziet welke punten belangrijk zijn in de advertentie.

Wat voegt adverteren op Facebook toe voor jouw bedrijf?

Adverteren op Facebook kan een mooie toevoeging zijn aan je huidige marketingactiviteiten. Wil jij hier meer informatie over? Neem dan direct contact met ons op, dan helpen onze specialisten je verder.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.